Bloggpaus och radio-intervju

Okej, mina vänner - nu kommer jag att ta en bloggpaus på ett par veckor, eftersom jag åker iväg på språkpraktik till England. 

Under tiden hoppas jag att ni bombarderar mig med önskemål, frågor, åsikter etc. kring allt som har med skönhet, hälsa, kosmetik och hudvård att göra.
Dessutom vill jag pusha lite för en intervju som jag gjorde idag och som kommer att sändas i programmet "Myteriet" på Radio X3M troligtvis nu på onsdag. Den handlar om träningshysteri och ortorexi och mina egna erfarenheter kring detta. Det kommer också att publiceras en artikel på yle's hemsida i anslutning till intervjun jag gav.
Jag hoppas att ni tycker det var intressant, jag var väldigt glad över att få berätta lite om mina upplevelser av ortorexi och sprida mer kunskap kring ämnet - kunskap som jag själv inte hade när jag var sjuk.

Mer om min kamp med ortorexi och IBS hittar ni om ni klickar på länkarna under.

Ortorexi och viktsnack

Min resa genom träning, ortorexi, ryggproblem och den eviga kampen med kosten

 

Har ni frågor och kommentarer så svarar jag mer än gärna, så fort jag kommit hem. Ta hand om er själva och varandra, så hörs vi igen i juni!

Publicerad 18.05.2015 kl. 17:28

Tutorial: Hur jag fyller i mina bryn med Anastasia Beverly Hills Dipbrow

Jag fick en förfrågan om att berätta hur jag använder Dipbrow från Anastasia-  så jag gjorde en snabb tutorial på det. Det är svårt att bara genom bilder visa exakt hur jag går till väga, men jag ska försöka förklara så gott jag kan... 
p.s. Ursäkta mina slarvigt noppade bryn.

 

Steg 1. Du behöver en hård, liten brynpensel. Min kommer från Duroy - den är min favoritpensel för brynen. Finns massa olika på marknaden, huvudsaken är att den ska vara stel och inte för "yvig" i stråna.

 

Steg 2. Ta lite färg i taget - tar du får mycket produkt på penseln kommer det att bli väldigt skarpa linjer och se mer "påmålat" ut. Jag föredrar naturliga bryn, som smälter in och inte ser för perfekta ut. Poängen är att bygga upp färgen gradvis istället för att gå på med massa färg direkt.

 

Steg 3. Börja inifrån och jobba utåt. Dra korta penseldrag och följ dina egna bryns riktning. Dra inte ett långt, rakt streck tvärsöver brynet utan försöka att  följa brynets egna form och bara förstärka det du redan har.

 

Steg 4. För att förstärka den nedre kanten brukar jag också dra med korta penseldrag från nedre kant och uppåt. Det ger också illusionen av tjockare bryn.

 

Steg 5. Eftersom jag har väldigt lite strån längst ut, behövs den delen fyllas i ganska mycket på mina bryn. Även här undviker jag att dra ett streck utan fyller ut brynen med korta, lätta penseldrag för att skapa en vinge som följer brynets naturliga form.

 

Steg 6. Avslutningsvis brukar jag förstärka nedre och över kanten av brynet med lite extra färg, bara för att rama in allting. Tillvardags brukar jag inte använda hughlighter under brynet, men vill man skapa ännu mer "skarpa" bryn så kan man använda en concealer eller highlighter strax under brynet.

Publicerad 18.05.2015 kl. 17:10

Dagens makeup: Graphite

Såhär såg jag ut på jobbet idag - gjorde en lätt gråbrun sotning och valde att lämna området under ögat tomt. Ger intrycket av ett smalare öga men jag tycker också att det ger ansiktet ett litet lyft.
Hoppas ni gillar dagens makeup!

Produkter jag använde:
Foundation:Teint Idole Ultra (Lancôme)
Puder: Lucidity loose powder (Estée Lauder)
Concealer: Lasting perfecting concealer (Collection 2000)
Bronzer "Chocolate bronzer" (Bourjois)
Blush: "La Vie en Rose" (Too Faced)
Bryn: Dipbrow Pomade "Blonde" (Anastasia Bevery Hills)
På ögonen: Eyeshadow primer (KICKS), Enchanted Glamourland palette (Too Faced - Limited Edition)
Eyeliner: Liquid liner "black" (Sensai)
Mascara: Sumptuous Volume (Estée Lauder)
Lipstick: "Sandcastle" (KICKS)
Lipgloss: Instant Light Lip Perfector #04 (Clarins)

 

Publicerad 15.05.2015 kl. 22:48

Enkel vardagslook.

Hittade två bilder från ett par veckor sen - en simpel vardagslook som jag trivs bra i. Lite utsuddad kajal på övre fransraden, mycket mascara och rosiga kinder. Minns tyvärr inte vilka produkter jag använde men jag vet att jag hade Clarins Instant Light Lip Perfector #04 på läpparna, eftersom det är en av mina favoriter just nu.

Publicerad 13.05.2015 kl. 22:01

VIP-utskick från SheSocial och Reddville

Döm om min förvåning när jag igår hittade en post-avi innanför dörren  - jag som varit väldigt noga med att begränsa min nätshopping inför min resa till England nästa vecka. För en stund började jag faktiskt misstänka att jag nätshoppat i sömnen men kom fram till att nej, jag har då inte beställt något...

Så när jag hämtade mitt paket på posten och hittade en knallrosa låda i den blev jag väldigt överraskad och glad. Sambon stod faktiskt och slet nyfiket i paketet han också - då vi inte hade nån aning om vad det var i...

...men det visade sig vara ett utskick från SheSocial och Reddville - en hel låda fullproppad med intimprodukter från i say.
Win-win för både kvinnor och män!

Produkterna riktar sig främst mot att behandla problem i underlivet - lite som en första hjälpen-låda för din vagina. I lådan fanns bl.a. intim-servetter, rengöring och återfuktande gel samt självtest för urinvägsinfektion och slidinfektion.
Underbart, tycker jag - eftersom det inte alltid är helt lätt att veta vad som pågår "där nere."

Jag ska berätta att jag för 5-6 år sen fick en riktigt kraftig urinvägsinfektion, som krävde 2 rediga penicillinkurer för att råda bot på. Jag hade aldrig någonsin haft urinvägsinfektion innan det, och hade väldigt märkliga symptom, som gjorde att jag snarare visade tecken på diabetes än urinvägsinfektion...
Hur som helst - vad jag vill säga är att, att det gör ont när man kissar är inte det enda tecknet på urinvägsinfektion och ett självtest kan vara jättebra om man misstänker att nåt är på tok men man vet inte riktigt säkert. Sen ska man såklart alltid kontakta läkare om det visar sig att man har en infektion i underlivet, men testen kan vara ett sätt för många att faktiskt se till att boka den där tiden och faktiskt gå till gynekologen. Gynekologen är vår vän - kom ihåg det! =)

Med i lådan fanns också tamponger och ett armband som lär ska hjälpa mot illamående vid graviditet.
Nu ska jag säga direkt att ni kommer inte att se mig gå runt med nåt sånt inom de närmaste åren (iallafall inte av just graviditets-orsaker) men Maria hade en poäng med att det kanske hjälper vid migrän.
Kan vara värt att prova!


Underbart utskick, tycker jag.
Mer intim-produkter till folket!

Publicerad 12.05.2015 kl. 18:20

Sminksamlingen bantas ner...

Jag håller just nu på att flytta och det innebär också att jag i samma veva sorterar, slänger och ger bort en hel del. Smink är generell sett inget jag gärna donerar (pga bakterierisken) om produkterna inte är helt/så gott som oanvända. Med andra ord - jag har slängt väldigt mycket. Dels för att jag insåg att mycket blivit gammalt och dels pga att jag börjat få lite panik av den abnorma mängd produkter jag äger.

Den här flyttlådan (storlek Large) är enbart fylld med smink.
Min blivande sambo suckade djupt då jag berättade att lådan han kämpade med att få upp för trapporna (handtagen gick sönder för den vägde så mycket) inte innehöll annat än smink. Oops...

Hur som helst,
nu ska den här sminksamlingen bantas ner. Jag känner mer och mer att jag vill försöka begränsa mig till det allra bästa av det bästa.
Jag frilansar numera väldigt sällan och det gör också att jag inte längre har behov av att köpa massa extra produkter - som sist och slutligen hinner bli gamla innan de används slut...
 

Jag har en bra bas av produkter jag gillar och använder och det är väl så det ska vara. Jag känner inte längre att jag måste ha allt som är nytt och trendigt utan har blivit väldigt selektiv och köper hellre dyrt och lyxigt om jag vet att något är värt pengarna, än testar tjugo produkter bara för att de är billiga som sen visar sig vara crap.
Missförstå mig rätt - det finns massor av bra billiga produkter också, och jag älskar att göra riktigt bra fynd - men jag vet också vilka produkter som det lönar sig att satsa pengar på i längden.

Publicerad 12.05.2015 kl. 15:42

Dagens makeup: In the Bullet Bar

Här kommer fredagens makeup - hoppas ni gillar det!

Produkter jag använde:
Foundation: Star foundation (Dior)
Puder: Lucidity loose powder (Estée Lauder)
Concealer: Lasting perfecting concealer (Collection 2000)
Bronzer "Chocolate bronzer" (Bourjois)
Cheek highlight: Shimmer bricks "Copper Diamond" (Bobbi Brown)
Bryn: Dipbrow Pomade "Blonde" (Anastasia Bevery Hills)
På ögonen: Eyeshadow primer (KICKS), Nudie 1 palette (Viva La Diva)
Eyeliner: Liquid liner "black" (Sensai)
Mascara: Sumptuous Volume (Estée Lauder)

Publicerad 08.05.2015 kl. 22:36

Recension: Anastasia Beverly Hills Dip Brow Pomade

Just nu, för att fira vinnarna i KICKS Beauty Awards, får alla kunder 20% rabatt på samtliga produkter som blivit framröstade som de bästa produkterna inom bl.a. hårvård, makeup och hudvård.
Själv passade jag på att utnyttja det faktum att Anastasia Beverly Hills berömda Dip Brow Pomade fanns med på listan av vinnare och även om jag nog använt produkten på kunder och gillat konsistensen, så hade jag aldrig använt den själv. Men jag måste säga att jag älskar den lika mkt som jag trodde jag skulle.
Så smidig, enkel att jobba med och man kan både skapa kraftiga, markerade bryn eller göra riktigt naturliga men välvårdade bryn.

Ögonbrynen är så otroligt viktiga för att skapa ett bra helhetsintryck när man gör en makeup - har någonstans läst att ögonbrynen är det första som man omedvetet lägger märke till då man träffar en ny person. Vet inte om det stämmer - men att det rått ögonbryns-hysteri under de senaste året är väl många överens om.
De där smala, överplockade, ostbågsformade brynen som vi tidigare sett ska nu vara buskiga, tjocka men samtidigt välvårdade.

Jag har naturligt ganska glesa bryn men de är ändå relativt tjocka, så jag gillar att fylla i dem och göra dem mer markerade.
Nedan ser ni "No Brow" VS Dip Brow.
Ganska stor skillnad, eller hur?

Dip Brow är inte ett vax och inte en gel utan något mittemellan. Jätteenkel att applicera med en liten, snedställd, stel brynborste (min kommer från Duroy) och dessutom vattenfast - vilket är perfekt nu till sommaren!
En ny BFF-favorit!

Publicerad 08.05.2015 kl. 22:00

Dagens look: One step closer.

En sten har idag lyft från mitt hjärta. Under ett halvårs tid har jag jobbat med min kandidatavhandling i pedagogik och idag lämnade jag äntligen in den och skrev mognadsprov i samma veva. Wooop wooop!

Examensfirandet tar vi sen när betyget och intyget kommer (i juni) men ikväll firade jag och min blivande sambo med middag på Kantarellis och jag fick tillfälle att göra mig lite extra fin. Gjorde en ögonsminkning i neutrala toner, med betoning på att få ögonen att se mer vakna och större ut och väldigt lätt och fräsh makeup i övrigt.
En favorit-look om ni frågar min pojkvän, eftersom den främst framhäver mina egna drag och inte ser för tillgjort ut.

Produkter jag använde:
Foundation: Double Wear foundation (Estée Lauder)
Puder: Lucidity loose powder (Estée Lauder)
Concealer: Lastin perfectin concealer (Collection 2000)
Rouge: "Pink Kiss" (Estée Lauder&Michael Kors palette)
Bryn: Dipbrow Pomade "Blonde" (Anastasia Bevery Hills)
På ögonen: Eyeshadow primer (KICKS), Nudie matte palette (Viva La Diva)
Eyeliner: Liquid liner "black" (Sensai)
Mascara: Sumptuous Volume (Estée Lauder)
Läppstift: L'Absolu Rouge #355 (Lancôme)

Publicerad 05.05.2015 kl. 21:18

Dagens tips: fylligare läppar

Ett litet tips för att få läpparna att se lite större och fylligare ut är att markera dem med en aningen mörkare läppenna/läppstift i de yttre kanterna (med fördel lite utanför den egna läppkonturen), från mungiporna in mot mitten och avsluta med ett ljusare gloss mitt på läpparna.
Ett trick som jag gärna använder mig utav, som inte ser för onaturligt ut men som ändå ger det där lilla extra...

Publicerad 02.05.2015 kl. 18:11

Följ mig och BFF på Instagram!

31-årig frilansande makeup-artist, jobbar på Kicks, studerar till lärare och brinner för skönhet och hälsovård.

I den här bloggen skriver och tipsar jag om allt ytligt man kan tänka sig: smink, hudvård, hårvård och allt däremellan. Jag älskar bra budget såväl som sköna lyxprodukter och försöker att ge er en bra balans mellan både-och. Interaktion mellan mig och mina läsare är superviktigt för mig så har du frågor, funderingar eller åsikter så tveka inte att göra din röst hörd! Hoppas ni ska trivas här och kom ihåg att det bästa skönhetstipset är att le!

Om du vill ha konsultation (ensam eller i grupp) eller behöver sminkning inför fest/bröllop - kontakta mig på: jenna.wilhelmsson@hotmail.com
(All typ av reklam utan min tillåtelse är förbjuden! BFF är en 100% reklamfri blogg, dvs annonsering och produktplacering förekommer inte. Jag tar gärna emot pressmaterial men jag kan inte garantera att den information/material jag eventuellt tar emot kommer att nämnas i bloggen.
Kontakta mig personligen om ni har frågor kring samarbeten: jenna.wilhelmsson@hotmail.com)

Det är strängt förbjudet att använda mina bilder utan tillåtelse! All bildstöld kommer att anmälas/faktureras!


Follow on Bloglovin

 

A 31-year old, freelancing make up artist, currently working at Kicks (beauty store), studying to become a teacher and has a true passion for everything beauty-related.

In this blog I write about beauty and makeup, I give you thoughts and reviews as well as tutorials. I love budget-bargains as well as lovely luxurious products and try to give you a good balance between the two.

I really enjoy hearing from my readers and if you'd like to comment on a blogpost you need to sign it by writing out a number in swedish letters. Here are the numbers: 1 = Ett 2 = Två 3 = Tre 4 = Fyra 5 = Fem 6 = Sex 7 = Sju 8 = Åtta 9 = Nio 10 = Tio

I really hope you will enjoy this blog and remember that the best beauty-trick in the world is to smile!
If you want to hire me for a consultation (single och group) or as a makeupartist for a wedding or party then contact me: jenna.wilhelmsson@hotmail.com
(All advertising not accepted by me is prohibited! BFF is a 100% advertisement-free blog and I can not guarantee that all the PR-material I recieve will make it onto the blog.
If you or your company want to collaborate with me, please contact me personally at:
jenna.wilhelmsson@hotmail.com)


It is strictly forbidden to use my pictures without permission! All image theft will be notified / charged!