Tim Burton's The Pumpkin King

Har länge velat ge mig på Tim Burton's "The Pumpkin King" och för att vara första försöket är jag rätt nöjd. På slutet tröttnade jag så halsen och bröstet gjorde jag väldigt slarvigt men i övrigt tycker jag det blev riktigt häftigt.
Hoppas ni också gillar det!
p.s. ögonen är photoshop:ade!

Publicerad idag kl. 10:32

Everybody loves clowns...right?

Clowner är nåt av det värsta jag vet - så självklart var jag tvungen att göra en läskig clown inför Halloween.
Pricken över i:et hade varit en clown-peruk men kan ni tro att jag inte lyckades hitta en enda i hela stan..! Nåja, min röda peruk fick duga den här gången men om man verkligen ska få rätt känsla ska det nog vara rätt sorts frisyr också...

Den här sminkningen är väldigt enkel att göra - eftersom den ska se smutsig och sliten ut och ju mindre perfekt den är desto bättre. Jag har använt mig av Grimas vattenbaserade ansiktsfärger och matta ögonskuggor.

Publicerad igår kl. 16:23

Hallo-week!

Halloween-veckan är äntligen igång och jag har - som vanligt - haft fullt upp och inte alls hunnit med allt jag planerat...
Däremot har jag tänkt köra fullt ös med läskiga looker fr.om. idag och fram till lördag så jag rekommenderar att ni följer BFF på Instagram och så ska jag försöka att uppdatera själva bloggen så mycket som möjligt så att ni får inspiration inför alla Halloween-fester.

Idag ska jag ge mig ut på jakt efter en outfit till lördagens fest och så ska jag försöka hitta en peruk till en riktigt läskig look jag tänkt testa imorgon...

Glöm inte att ni hittar alla tidigare sminkningar inför Halloween under kategorin "Halloween makeup/Maskerad/Kreativ makeup"

Publicerad igår kl. 10:59

I love makeup.

I love makeup.

Publicerad 09.10.2014 kl. 20:28

Halloween makeup: Jack Skellington

Ännu en snabb Halloween-look bjuder jag på denna torsdagkväll!
Jag har haft tentläsning på schemat hela den här veckan och som vanligt lockar allt annat förutom just det... (Någon som känner igen det fenomenet?)

Iallafall så gav jag mig på Jack Skeleton denna gång.
Jag hade som sagt lite bråttom och jag har egentligen inte tillräckligt runda kinder för att den här looken ska bli så bra som möjligt. Mitt ansikte är faktiskt lite för "ihåligt" för att det ska bli rätta känslan så jag är inte supernöjd, men det var kul att få vara lite kreativ mellan all tentlitteratur...

Publicerad 09.10.2014 kl. 18:27

By the pricking of my thumbs, something wicked this way comes...

Det var tur att jag blev sugen på att dra fram min kasse med maskeringsprodukter och börja gegga med lite Halloween-makeup för jag märkte precis att mitt flytande latex blivit dåligt och det hade inte blivit till några ordentliga looker med halvdåligt latex.
Så jag klickade snabbt hem nytt från punanaamio.fi (bästa sajten för allt man behöver till Halloween! Nej jag är inte sponsrad, jag säger bara vad jag tycker!) och ska i väntan på min beställning fila lite på årets looker.

Tills vidare får ni en liten tjuvtitt på det jag snabbt kastade ihop idag.

I wanted to dabble with some Halooween makeup today when I noticed that my liquid latex hand gone bad - so I just ordered a new bottle and whilst awaiting that, I will start to plan out this years scary Halloween makeups. This is some of what I came up with today...

Publicerad 05.10.2014 kl. 17:57

Recension/Review: KICKS Eye Primer (re-formulated)

KICKS Eye Primer formulerades om i våras - och har gått från en väldigt trögflytande pasta till en tunnare, mer lättapplicerad konsistens. Jag hade i och för sig inget emot den förra versionen, men jag kan förstå att den formulerades om för den var lätt att överdosera och därmed skapade den lätt motsatt effekt.
KICKS Eye Primer was re-formulated last Spring - and has goner from a very thick consistency to a lighter texture which is easier to apply. I didn't actually mind the old formula, but I can understand that they decided to change it because it was easy to overdose on and then it had the opposite effect.

Den nuvarande versionen påminner väldigt mycket om Too Faced Shadow Insurance och jag vill nog påstå att den fungerar lika bra.
The current version reminds me a lot of Too Faced Shadow Insurance, and is in my opinion just as good.

Jag har väldigt oljiga ögonlock och kan inte sminka mig utan en primer så den här produkten är ett måste för mig. Det är en prisvärd produkt som håller vad den lovar!
Finns på KICKS för runt 12 euro (om jag inte minns fel!)

I have very oily eyelids so this product is a must for me. I think it's affordable and does the job!
Retails at around 12 euros and you can get it at all KICKS stores!

Publicerad 01.10.2014 kl. 14:41

First impression: Diorskin Star foundation

För ett par veckor sen lanserade Dior sin nyaste foundation Star och eftersom jag är ett stort fan av deras Forever och Nude foundations så var jag ivrig med att få testa det nyaste tillskottet.
A couple of weeks ago Dior's newest foundation Star was launched in Finland and since I really like the Dior Forever and Nude foundation, I was eager to try this one.

För att ge er någon sorts referens så är Star foundation mindre täckande än Forever men mer täckande och ger en mer matt finish än Nude.
Det borde med andra ord vara "en perfekt foundation," i min bok.

To give you some sort of reference, Star foundation provides less coverage than Forever but gives a more matte finish than Nude.
It should be the perfect foundation, in my book.

Och den är otroligt, otroligt, otroligt bra..!!
Den ger en fantastisk finish på huden, varken för matt eller för "fuktig" och den sitter på plats hela dagen. Jag med min oljiga hud pudrar alltid ansiktet oavsett vilken foundation jag bär - men jag märker att jag inte behöver pudra ansiktet lika ofta under dagens lopp då jag har burit Star foundation. Den ser också helt makalöst bra ut på bild - fick en kommentar om att jag såg photoshop:ad ut på bilden nedan och även om jag får skylla mycket på bra ljussättning så är resten helt Star foundations förtjänst.
And it is very, very, very good..!!

It applies like a dream, sits beautifully on the skin and stays all day. I need to powder my oily skin no matter what foundation I use but I feel like I haveto powder less often when I wear this foundation.
It also photographs beautifully, I got a comment about looking photoshopped and although I haveto give thanks to great lighting, the foundation did most of the job.

Utöver detta är den otroligt dryg och lätt i konsistensen. Man känner inte att man har smink på sig och det är en väldigt bra egenskap hos en foundation. Den kommer dessutom i många nyanser/undertoner så det borde finnas en nyans som passar alla.
Apart from the finish, a little goes a long way so it will last you ages. It's super light in texture and you don't even feel like you're wearing foundation, which is awesome. It also comes in a ton of shades and undertones.

Efter att ha testat den här börjar jag faktiskt ifrågasätta varför jag överhuvudtaget använder annat än Dior foundations - eftersom de passar min hud så himla bra..!
Star foundation kostar runt 60-lappen - vilket är mycket för en foundation men jag tycker verkligen att den är värd det och jag kommer definitivt att köpa en egen flaska väldigt snart.

After trying out the Star foundation I started questioning why I even bother using anything else but Dior foundation, because they just suit my skin so well!
Star foundation retails at around 60 euros so it is exåpensive but I do feel like it's worth it and I will be getting my own bottle very soon.

 

Publicerad 01.10.2014 kl. 09:19

Dagens makeup/Today's makeup: Mysterious smokescreens

Här kommer en titt på lördagens makeup. Gjorde en ganska basic smokey eye i min favoritfärg - blått!
Hoppas ni gillar det!

Here's a look at the makeup I wore on Saturday. I did a pretty basic smokey eye using my favourite colour - blue! Hope you like it!

Products used:
Foundation: Teint Resist (YSL)
Concealer: Lasting perfection concealer (Collection)
Face powder: Redness Solutions powder (Clinique)
Bronzer: Chocolate bronzer (Bourjois)
Blush: "Fig" (Clinique)
Highlight/contour: Contour kit (Sleek)
Eyebrow pencil: Eyebrow definer "blonde" (KICKS)
On the eyes: Shadow Insurance (Too Faced), "Mystery" eyeshadow (MAC), Microshadow "Leonardo" (Makeup Store)
Mascara: Fibre lash mascara (KICKS)
Lipstick: ?

Publicerad 29.09.2014 kl. 17:11

Tutorial: Winter is coming

Här kommer den utlovade makeup-tutorialen på fredagens ögonmakeup. Detta är en teknik jag ofta använder om jag vill göra en riktigt snygg smokey eye och man kan som vanligt variera sminkningen i oändlighet beroende på vilka färger och intesiteter i färger man använder.
(för att se vilka produkter jag använt, klicka här)

Here's the tutorial on last Friday's makeup look. It's using a technique that I love for smokey eyes and depending on what colours you use you can make it more or less intense.

Svårighetsgraden skulle jag vilja påstå är "medium" - absolut inget som nybörjare inte klarar av men viss kunskap om hur man skuggar/tonar ut ögonskuggor krävs.
Fördelen med smokey eyes är ändå att det inte är så farligt om det blir lite "fel" eller ser lite ojämnt ut - det är oftast en del av charmen med den här typen av sminkningar.

I'd say the difficulty level of this makeup look is "medium" - you need to master the basics of blending but the thing with this type of looks is that it really doesn't matter if it looks a bit messy!


Börja som vanligt med en primer på både på ögonlocket och under ögat.
Lägg sedan en svart kajal på vattenlinjen och längst hela nedre fransraden. Använd en tops för att sudda ut linjen ordentligt.
Applicera sedan en mörk, matt skugga (svart/brun/grå) ovanpå den utsuddade kajalen och använd sedan en hudtonad, matt skugga för att mjuka upp skuggningen neråt.

Start by applying a primer, then add black liner to the lower waterline and lashline - smoke it out using a q-tip. Add a dark, matte shade on top of the liner and use a flesh toned eyeshadow to really smoke out the lower lashline.

 

 

Hur långt ner du sotar skuggningen under ögat är upp till dig - jag gillar verkligen intrycket av en riktigt mötrk nedre fransrad så jag vräker ofta på ordentligt...
Lägg sedan samma hudfärgade, matta skugga genom hela globlinjen - som en bakgrundsskugga. Sudda ordentligt!

How far down you go is up to you, I like a really smoked out lower lashline! Add the same flesh toned eyeshadow to the upper crease.

 

 

Lägg en plommonfärgad, matt skugga i inre och yttre ögonvrån, t.ex. med hjälp av en "pencilbrush" och börja försiktigt att sudda skuggan upp genom globlinjen - lämna dock mitten av globlinjen lite ljusare, så att intensiteten ligger i yttre och inre vrån av ögat.
Lägg sedan en skimrig skugga på hela ögonlocket och sudda lätt uppåt.

Add a plummy, matte shade to the inner and out corner and blend dem through the crease. Leave a gap on the middle of the crease and concentrate the intensity to the outer and inner corner of the eye. Apply a shimmery shade all over the lid, blend upwards.

 

 

Ta sedan en grå (matt) skugga och addera den i yttre och inre ögonvrån och sudda på samma sätt som med den plommonfärgade skuggan. Lämna fortsättningsvis mittersta delen av globlinjen fri från mörka skuggor utan håll intensiteten i ögonvrårna.
Glöm inte att "koppla ihop" skuggorna mellan övre och under ögonlock i yttre kant.
Använd en ren pensel för att sudda alla yttre kanter och se till att det inte finns några skarpa linjer nånstans.

Add a matte, grey shade to the inner and outer corner, the same way as you did with the plum shade. Don't forget to connect the upper and lower lid in the outer corner of the eye Use a clean brush to blend out all corners of the makeup.

 

Addera mascara och svart kajal på övre vattenlinjen och sen är looken klar!
Add mascara and some black liner to the upper waterline and then you're finished!

Publicerad 28.09.2014 kl. 18:01

Följ mig och BFF på Instagram!

31-årig frilansande makeup-artist, jobbar på Kicks, studerar till lärare och brinner för skönhet och hälsovård.

I den här bloggen skriver och tipsar jag om allt ytligt man kan tänka sig: smink, hudvård, hårvård och allt däremellan. Jag älskar bra budget såväl som sköna lyxprodukter och försöker att ge er en bra balans mellan både-och. Interaktion mellan mig och mina läsare är superviktigt för mig så har du frågor, funderingar eller åsikter så tveka inte att göra din röst hörd! Hoppas ni ska trivas här och kom ihåg att det bästa skönhetstipset är att le!

Om du vill ha konsultation (ensam eller i grupp) eller behöver sminkning inför fest/bröllop - kontakta mig på: jenna.wilhelmsson@hotmail.com
(All typ av reklam utan min tillåtelse är förbjuden! BFF är en 100% reklamfri blogg, dvs annonsering och produktplacering förekommer inte. Jag tar gärna emot pressmaterial men jag kan inte garantera att den information/material jag eventuellt tar emot kommer att nämnas i bloggen.
Kontakta mig personligen om ni har frågor kring samarbeten: jenna.wilhelmsson@hotmail.com)

Det är strängt förbjudet att använda mina bilder utan tillåtelse! All bildstöld kommer att anmälas/faktureras!


Follow on Bloglovin

 

A 31-year old, freelancing make up artist, currently working at Kicks (beauty store), studying to become a teacher and has a true passion for everything beauty-related.

In this blog I write about beauty and makeup, I give you thoughts and reviews as well as tutorials. I love budget-bargains as well as lovely luxurious products and try to give you a good balance between the two.

I really enjoy hearing from my readers and if you'd like to comment on a blogpost you need to sign it by writing out a number in swedish letters. Here are the numbers: 1 = Ett 2 = Två 3 = Tre 4 = Fyra 5 = Fem 6 = Sex 7 = Sju 8 = Åtta 9 = Nio 10 = Tio

I really hope you will enjoy this blog and remember that the best beauty-trick in the world is to smile!
If you want to hire me for a consultation (single och group) or as a makeupartist for a wedding or party then contact me: jenna.wilhelmsson@hotmail.com
(All advertising not accepted by me is prohibited! BFF is a 100% advertisement-free blog and I can not guarantee that all the PR-material I recieve will make it onto the blog.
If you or your company want to collaborate with me, please contact me personally at:
jenna.wilhelmsson@hotmail.com)


It is strictly forbidden to use my pictures without permission! All image theft will be notified / charged!