Recension/Review: KICKS Fiber Lash Mascara

Jag har länge tänkt recensera KICKS Fiber Lash Mascara men ni vet hur mitt liv ser ut (busy, busy, busy) så det har liksom lämnat på hälft...
Men nu kommer äntligen mina åsikter om den!

Det här är alltså en fibermascara, vilket betyder att i själva massan finns små, små fibrer som lägger sig ovanpå ens egna fransar och gör dem tjockare och längre.
Jag har tidigare testat den berömda FiberWig-mascaran och verkligen AVSKYTT den så jag var lite tveksam då jag provade den här men jag måste säga att jag är glad att jag gjorde det för den passar verkligen mina fransar jättebra.

Det jag alltid tyckt illa om med fibermascaror är att man ser fibrerna för tydligt. De är långa och klumpiga och lägger sig kors och tvärs på fransarna och det ser bara inte bra ut...
Men med den här mascaran får man både längd och volym (mer längd skulle jag ändå påstå) och fransarna ser ändå väldigt naturliga ut. En jättebra vardagsmascara som ändå gör att man får synbart mer och längre fransar - dessutom ligger priset på under 15 euro, vilket är ovanligt för en mascara i dagsläget...

Tummen upp för KICKS Fiber Mascara - en ny vardagsfavorit!

Publicerad igår kl. 20:10

Cavalli for men - Just Gold

Minns ni hur jag för nån vecka sedan sa att jag absolut inte får köpa fler parfymer..? Jo, men nu finns det ju något som min mamma brukar kalla "En kvinnas rätt att ändra sig."
Jag har nämligen ett absolut MÅSTE på min parfym-inköpslista.

Redan i sensomras fick vi sniffa på Roberto Cavallis nya dofter (de har nyligen lanserats) och jag fastnade direkt för herrdoften "Just Gold."
Den innehåller två av mina favoritnoter som gör att jag verkligen faller för en parfym: Den doftar kardemumma och sexig man.
En slående kombination!

Den här måste ni bara gå och dofta på (tyvärr har den blivit försenad hos oss på KICKS så vi har ännu inte fått in den i butik men är på väg!) oavsett om ni köper den till er själva eller till era män.
Jag kommer helt klart att köpa den till mig själv och har min pojkvän tur får han låna den..!!
 

Och till er som tycker det är märkligt för en kvinna att dofta herrparfym - gå och testa den här först och kom sedan och säg att jag hade fel.
I dare you! ;)

Publicerad igår kl. 15:10

Inglot Eyeliner Gel #77 (black)

Jag besökte Helsingfors denna vecka, för att få en liten paus i vardagen och också för att shoppa lite, såklart.
Dock har jag blivit bättre på att verkligen rannsaka mig själv då det kommer till smink-inköp och numera försöker jag att inte köpa på mig produkter i onödan.

Notera ordet "försöker."
*hehe*

Det jag däremot verkligen behövde var en ny gelliner - eftersom min börjar bli ordentligt uttorkad. Jag var i och för sig väldigt nöjd med min "Blacktrack" fluidline från MAC, men hade läst mycket bra om Inglots gelliners (som dessutom var billigare) så jag passade på att köpa en sån den här gången.


Det var också det enda i sminkväg jag köpte - är rätt stolt över mig själv!

Publicerad 23.11.2014 kl. 20:40

Dagens makeup/Today's makeup: Glitter Queen

Gårdagens makeup fick jag väldigt mycket komplimanger för - egentligen var det en väldigt enkel vingad eyeliner med lite glitter ovanpå men det blir väldigt effektfullt tillsammans med röda läppar - speciellt nu till jul och nyår.
Hoppas ni gillar det (trots insta-kvalitén på bilderna)!


Har använt Loreal Super Liner Black Laquer (WP) och Make Up Stor glitter eyeliner "Queen."
På läpparna har jag MAC's "So chaud!" matta läppstift.

Publicerad 23.11.2014 kl. 17:52

Insta-makeup

Har inte med mig min kamera just nu så det är dåligt med "dagens" men på Instagram lägger jag alltid upp dagens makeup (förutsatt att jag faktiskt sminkar mig!) så ni får jättegärna följa mig där och hålla er uppdaterade på allt som jag pysslar med.
Orsaken till att min Instagram är privatiserad är endast av den anledningen att jag också lägger upp en del personliga bilder och jag vill gärna veta vem jag ger tillåtelse till att se dem.
Kontrollfreak over here..! *hehe*

Hur som helst, här kommer ett smakprov på mina senaste sminkningar.
Har verkligen älskat mörka läppar den senaste tiden (som vanligt på hösten/vintern) och hittat en stoooooor favorit som verkligen slår allt annat jag nånsin testat.
Mer om den senare... (fast ni som följer min Insta vet redan vad det är!)

Publicerad 19.11.2014 kl. 07:13

Dior Star foundation & Backstage Blender

Ni vet ju hur imponerad jag var över Diors senaste foundation Star (eller "the selfie-foundation," som den kallas i sociala medier! Haha!) och igår lyckades jag äntligen bestämma mig för en nyans och köpte den.

Jag vet inte hur ni resonerar då ni köper foundation men jag köpter mycket hellre en nyans ljusare (speciellt inför vintern) än riskerar att få mörka ränder längs hakan. Man kan ju alltid överdosera på bronzer om man vill få mer värme till ansiktet men det är svårt att få en för mörk foundation att se ljus ut...
Hur som helst, nyans 013 blev det för mig - aningen för ljus just nu men jag tror den blir perfekt under vintern.

Dessutom ska jag också få testa Backstage Blender - en svamp som lanserades tillsammans med Star foundation och som lär ska ge ännu mer enastående slutresultat.
Den ska, till skillnad från den hajpade Beauty Blendern, inte vätas utan användas torr. Jag är ju och har alltid varit lite tveksam till att applicera foundation med svamp (mest pga hygien-aspekten), men så har jag inte testat någon annan typ av svampar än de där billiga man köper i 12-pack, så...
Kanske jag kan bli omvänd..?

 

Publicerad 18.11.2014 kl. 10:27

Too many perfumes...

Ibland (inte alltför sällan) tänker jag för mig själv: "Jag vill verkligen ha en ny parfym."
Sen öppnar jag badrummsskåpet och får en tankeställare (då har jag ytterligare några stycken hos min pojkvän). I nuläget jag var 25-30 stycken, plus ett antal "reseparfymer" i mindre storlekar.

Jag minns inte när jag sist använde slut på en parfym. Det är snudd på omöjligt då man har fler än 10 i rullningen samtidigt. Problemet kommer väl att uppstå då alla tar slut på samma gång..!

Jag är väldigt mycket "periodare" och har vissa parfymer som jag uteslutande använder vår&sommar och vissa som jag bara använder under vinterhalvåret. Sen har jag dessutom vissa parfymer som jag bara använder under riktigt speciella tillfällen, eftersom jag tycker om dem så mycket (förstå logiken i det, ni!!)
I somras rensade jag faktiskt ur mitt parfymskåp och slängde runt 10 parfymer som blivit dåliga, så jag är ändå rätt bra på att sovra bland mina favoriter men ändå - jag hinner ju inte använda alla och jag får verkligen inte köpa fler.

Jag skyller ju lite mitt samlingsberoende på mitt jobb - men min pojkvän är också lite utav en medbrottsling eftersom han gärna köper parfymer till mig. Hittills har han dock lyckats köpa riktigt bra dofter, som jag tyckt jättemycket om - av de 4 olika parfymer han köpt är det bara en som jag inte kan använda (pga att den ger mig migrän)

Hur är det med er? Har ni endast en parfymfavorit som ni använder non-stop eller varvar ni mellan ett par stycken?
Och vilken är isåfall er favorit?

 

Publicerad 14.11.2014 kl. 09:07

Recension/Review: Clinique Smart custom-repair serum

I sensomras lanserade Clinique sitt "Smart Serum." En ny innovation som ska klara av att lokalisera och identifiera det som just DIN hud behöver - oavsett om det är fukt, anti-ageing eller hjälp mot hyperpigmentering.
Ni kan läsa mer om produkten på
Cliniques egna hemsida.
Last Summer, Clinique launched a new "Smart Serum" (You can read more on the Clinique website.) It is a serum that is supposed to be able to locate and identify your skins specific needs and tend to them.

 

Jag fick en liten testflaska under en skolning i höstas och har nu använt slut på den och känner att jag kan ge er mina åsikter.
I got a small sample tube during a PR-event this Fall and I've been trying it out for the past few months.


Jag älskar Clinique's produkter - det vet ni som läst BFF under åren - men jag är också väldigt tveksam till företags påståenden om nya innovationer, till produkter klarar av att "läsa av hudens egna behov" och när de får det att låta som någon sorts mirakelprodukt.
I absolutely love Clinique's products (you'd know that if you've read my blog throughout the years) but I am also very sceptical whenever companies claim to have created a new, innovative product and make it out to be some sort of miracle product.

För det är det inte. Det är ett helt vanligt jäkla serum, som ska hjälpa huden mot åldrande, förebygga rynkor och skydda mot fria radikaler.
Precis som alla andra serum.

Because it's not. It's just like any other serum on the market, that helps the skin against ageing, free radicals and helps prevents wrinkles.


Konsistensen på Cliniques Smart Serum är precis som de flesta andra serum och som vanligt kan jag varken säga bu eller bä om just den här produkten. Den funkar bra under smink, jag har använt den tillsammans med en tonad dagkräm och tycker varken att den funkar fantastiskt bra eller fantastiskt dåligt.
The consistency of the "Smart Serum" is pretty much like any other serum out there and I can't tell you if it's good or bad. It works great under my makeup, Iäve been using it together with a tinted moisturizer and it works just fine.

Dock skulle jag aldrig lägga ner 95 euro på detta serum. No way.
I will say though, that I would never, ever spend 95 euros on this serum. No way.
 

Publicerad 13.11.2014 kl. 18:27

Enkla och snabba protein-pannkakor

Banan-pannkakor blev ett stående inslag i min kost redan förra året men idag testade jag att göra ordentliga protein-pannkakor.
Jag tyckte det såg ut som ovanligt lite smet i bunken, men jag fick ändå ihop till 4 pannkakor och innan jag fått i mig alla 4 höll jag nästan på att ge upp... Herregud så mättande de var! Betydligt torrare än banan-pannkakor men som sagt, mer mättande.

Jag hade dessvärre inga färska bär att toppa med utan fick nöja mig med kvarg och lite hjortonsylt men till nästa gång ska jag definitivt ha jordgubbar eller mixade bär på mina protein-pannkakor!

Protein-pannkakor
2 äggvitor
1 helt ägg
1 1/2 skopa proteinpulver
(jag använde själv Whey-80 med choklad-mint-smak)
1/2 dl vatten
1/2-1 dl havrekli
Kokosolja (att steka i)

 

Som sagt,
betydligt torrare än banan-pannkakor men samtidigt hölls jag mättare längre.
Kommer absolut att göra om dem!

 

 

 

 

Translation:
This is my recipe for protein pancakes. Hope you enjoy!

2 egg whites
1 whole egg
1 1/2 skopa protein powder
(I used Whey-80, chocolate mint flavour)
1/2 dl water
1/2-1 dl oats
Coconut oil (to use in the frying pan)
Top it off with some berries and some curd/cottage cheese (Swedish: kvarg)

Publicerad 13.11.2014 kl. 16:05

Dagens tips: Hårolja

Om du använder hårolja - kom ihåg att inte applicera oljan före du använder plattång/locktång/fönar håret.
Värme + olja = friterat hår
Applicera alltid oljan efter att du värmebehandlat ditt hår - som en sista finish.

p.s. "håroljor"  och serum som innehåller värmeskydd är såklart en annan femma, men det betyder också att de inte innehåller speciellt mycket olja utan mest massa syntetiska ämnen...


bildkälla

 

 

 

Translation:
If you enjoy using hair oils - do not apply them before blow drying, straightening or curling your hair. Heat + oil = deep fried hair.
Always apply the oil after using heat on the hair.

 

Publicerad 12.11.2014 kl. 23:29

Följ mig och BFF på Instagram!

31-årig frilansande makeup-artist, jobbar på Kicks, studerar till lärare och brinner för skönhet och hälsovård.

I den här bloggen skriver och tipsar jag om allt ytligt man kan tänka sig: smink, hudvård, hårvård och allt däremellan. Jag älskar bra budget såväl som sköna lyxprodukter och försöker att ge er en bra balans mellan både-och. Interaktion mellan mig och mina läsare är superviktigt för mig så har du frågor, funderingar eller åsikter så tveka inte att göra din röst hörd! Hoppas ni ska trivas här och kom ihåg att det bästa skönhetstipset är att le!

Om du vill ha konsultation (ensam eller i grupp) eller behöver sminkning inför fest/bröllop - kontakta mig på: jenna.wilhelmsson@hotmail.com
(All typ av reklam utan min tillåtelse är förbjuden! BFF är en 100% reklamfri blogg, dvs annonsering och produktplacering förekommer inte. Jag tar gärna emot pressmaterial men jag kan inte garantera att den information/material jag eventuellt tar emot kommer att nämnas i bloggen.
Kontakta mig personligen om ni har frågor kring samarbeten: jenna.wilhelmsson@hotmail.com)

Det är strängt förbjudet att använda mina bilder utan tillåtelse! All bildstöld kommer att anmälas/faktureras!


Follow on Bloglovin

 

A 31-year old, freelancing make up artist, currently working at Kicks (beauty store), studying to become a teacher and has a true passion for everything beauty-related.

In this blog I write about beauty and makeup, I give you thoughts and reviews as well as tutorials. I love budget-bargains as well as lovely luxurious products and try to give you a good balance between the two.

I really enjoy hearing from my readers and if you'd like to comment on a blogpost you need to sign it by writing out a number in swedish letters. Here are the numbers: 1 = Ett 2 = Två 3 = Tre 4 = Fyra 5 = Fem 6 = Sex 7 = Sju 8 = Åtta 9 = Nio 10 = Tio

I really hope you will enjoy this blog and remember that the best beauty-trick in the world is to smile!
If you want to hire me for a consultation (single och group) or as a makeupartist for a wedding or party then contact me: jenna.wilhelmsson@hotmail.com
(All advertising not accepted by me is prohibited! BFF is a 100% advertisement-free blog and I can not guarantee that all the PR-material I recieve will make it onto the blog.
If you or your company want to collaborate with me, please contact me personally at:
jenna.wilhelmsson@hotmail.com)


It is strictly forbidden to use my pictures without permission! All image theft will be notified / charged!