Avkoppling i frisörstolen

Idag hann jag få en liten avkopplade stund i frisörstolen hos Valeria medan hon fixade och stylade mitt hår.
Jag är inte själv speciellt duktig på att göra massa avancerade frisyrer (okej, ska sanningen fram så orkar jag inte) så det är tur att man har goda vänner som gärna tar sig an min kalufs.

Att ha vänner som är duktiga på hår och dessutom vet vad jag gillar för stil på frisyrer är också en fördel - det är svårt att bli missnöjd efter ett besök hos Valeria. 


Idag gjorde hon en grymt snygg mohawk-fläta. Dessutom avslutade hon med att applicera en alldeles ljuvlig hårolja i mitt hår. Den lämnade mitt hår supermjukt och lent - för att inte tala om den helt makalösa doften..!! Jag MÅSTE ha den där håroljan/elixiret i mitt liv.

Tack hjärtat för min snygga tisdags-frippa! 

 

Publicerad 17.05.2016 kl. 17:37

Intervju i Lördagsmix/Radio Vega

Igår var jag inbjuden till programmet Lördagsmix på Radio Vega för att tala lite om hudvård tillsammans med Hannah och Jukka. Vi pratade om dyra vs budget krämer, vad som lönar sig att satsa pengar på och också funderingar kring manlig hudvård.


Tiden gick otroligt snabbt och jag har ju - som ni vet - tusen åsikter om allt som rör skönhet och hudvård, så vi hann bara skrapa lite på ytan men det var jätteroligt att få vara med. 
Här kan ni läsa en sammanfattning kring det vi talade om

Publicerad 15.05.2016 kl. 18:50

Recension: JorgObé peel off mask

För ett par månader sedan köpte jag en peel-off mask från JorgObé och jag tänkte dela med mig av mina åsikter om den.

Detta är alltså en ansiktsmask som torkar på huden och som man sedan drar av, lite som ett andra skinn.
Tanken är att döda hudceller och pormaskar ska följa med masken då man drar av den. Masken är helt svart, så att man tydligt kan se all smuts och alla finnar som eventuellt följer med då man drar av den. Huruvida man gillar sånt eller inte tänker jag inte lägga mig i, men rätt fascinerande är det nog att se...

Första gången jag testade masken gjorde jag misstagen att kleta den i hela ansiktet. Gör inte det.
Konsistensen är väldigt tjock och det blev extremt kladdigt - dessutom fastande masken i alla små hårstrån runt ansiktet och i ögonbrynen och det gjorde väldigt ont att dra bort den. Det slutade med att jag i princip fick skölja av masken - och i och med det förlorade peel-off masken hela sitt syfte

 

Efter min första miss har jag valt att applicera masken på vissa specifika områden - sådana ställen där jag själv lätt får finnar. Jag ska också nämna att även om jag har väldigt fet hud så får jag väldigt sällan pormaskar. Hakan är egentligen det enda området i mitt ansikte där jag synligt kan få så kallade "blackheads" emellanåt men det är inget jag direkt lider av.
Jag är alltså kanske inte direkt den optimala kandidaten för den här typen av produkt - men jag var ändå väldigt intresserad av att testa.

Eftersom masken är väldigt tjock krävs det också minst 25 minuter innan den torkat helt på huden. Att försöka snåla och applicera ett tunt lager är ingen idé, smeta på ett ordentligt lager för då kommer den också att kunna dra med sig mer smuts och orenheter från huden. Huden blir också väldigt torr efteråt, så att följa upp masken med en bra fuktighetskräm är ett måste.

Jag är som sagt kanske inte bäst person att testa en sån här mask och jag ska också erkänna att jag helt klart föredrar lermasker som man skrubbar av (GlamGlow, till exempel) men det är ju alltid kul med variation.
Peel-off masken från JorgObé klarar nog av att dra med sig en del döda hudceller och smuts från hudens yta, men den är INTE lika effektiv mot pormaskar som t.e.x de där små "plåsterremsorna" från Nivea som man blöter och lägger över näsa eller haka. Där snackar vi något som verkligen lyckas dra med sig pormaskar..! Gillar man peel-off masker kan jag nog rekommendera denna men den blev tyvärr ingen storfavorit för mig.

JorgObé Peel off mask kostar ca 25-30 euro och säljs b.a. på KICKS.

Publicerad 13.05.2016 kl. 20:24

Dagens makeup: 7.5 2016

Här kommer en makeup jag bar förra lördagen. Jag hann aldrig ta närbilder på ögonmakeup:en men jag använde "Meet Matt(e) Nude" paletten från The Balm - den har blivit en riktig storfavorit. Kanske vårens bästa köp..!

Hoppas ni gillar looken! 

Produkter jag använde:
Foundation: Teint resist foundation (YSL), Miracle Air de Teint (Lancôme)
Puder: Dual foundation (Make Up Store)
Highlight/Contour: Powder contour kit (Anastasia Beverly Hills)
Rouge/blush: "Bashful Plum" (Clinique)
Cheek highlight:  Contour kit (Anastasia Beverly Hills)
Bryn: Dip brow Pomade "Blonde" (Anastasia Beverly Hills)
Eyes: Eyeshadow primer (KICKS), "Meet Matt(e) Nude" (The Balm)
Eyeliner: Black Laquer eyeliner (Loreal)
Mascara: Sumptous knockout mascara (Estée Lauder)
Lips: Instant light lip perfector #2 (Clarins)

Publicerad 13.05.2016 kl. 20:13

Sola Säkert 2016

För sjätte (!!) året i rad är det då dags att kicka igång BFF's Sola Säkert-kampanj, som förespråkar användning av solskydd och en säker och snygg solbränna under sommarhalvåret.
Ni hittar alla tidigare inlägg i kampanjen "Sola Säkert" som en egen kategori här på BFF (nere till höger) och där kan ni läsa om varför det är så otroligt viktigt att använda solskydd och vilka skadliga effekter solen faktiskt kan ha om vi inte skyddar oss ordentligt. Där finns också mina recensioner på solskyddsprodukter jag använt mig utav tidigare år och andra användbara tips och förslag. Jag vill dock poängtera att jag INTE hävdar att jag är någon expert inom området och att det finns en del väldigt motstridig information på nätet - själv förespråkar jag sunt förnuft och det medicinska faktum att solskydd är det enda som skyddar huden mot skadlig strålning och för tidigt åldrande (förutom kläder).

Varför håller jag då år ut och år in på med detta propagerande? Jo, för att det fortfarande finns en förbannad myt om att man inte blir brun om man använder solskydd..!! Snälla snälla snälla ni som läser - kan ni inte hjälpa mig att försöka ta död på den här myten genom att sprida vidare detta budskap och gärna dela detta inlägg med folk ni känner? Jag uppskattar det verkligen och jag är jätteglad över alla mail och frågor jag fått och hur flera av er berättat att ni aktivt börjat använda solskydd sedan jag började med den här kampanjen! Sånt gör mig väldigt inspirerad till att fortsätta tjata år efter år.


Solen har många bra egenskaper: bla. ger den oss D-vitamin och gör oss piggare, gladare samtidigt som den ger vår hud en härligt solkysst färg - men det finns också mycket skadligt i solens strålar och det är DET som många inte verkar ta på allvar. Att sola är inte farligt, men att inte skydda sig när man vistas i solen är rent idiotiskt.

Ljusspektrat består av synliga strålar, infraröda strålar och ultravioletta strålar (UV). UV-strålningen delas in i UVC-, UVB- och UVA-strålar.
Enkelt sett kan man säga att UVA-strålar orsakar åldrande (aging) och UVB strålar är det som man bränner sig av (burn). För att skydda dig både mot strålarna som åldrar huden OCH strålar som gör att du bränner dig bör du alltså se till att använda solskydd med både UVA/UVB-skydd!
Jag vill också inflika att solarium endast utsätter dig för UVA-strålning, vilket åldrar din hud i förtid. Strålningen i solarium har inte visat sig ha några som helst positiva/hälsofrämjande effekter på din kropp - vilket naturligt solljus däremot har. Att sola solarium förbereder inte din hud inför solens strålar - risken för att du bränner dig är lika stor oavsett om du solat solarium hela vintern eller inte. I flera länder har man numera förbjudit solarium, just pga hälsoriskerna.

Strålningsintensiteten hos UV-ljus påverkas av solens läge, tiden på dagen och året, avståndet till ekvatorn och höjden över havsytan. 
Risken för att man ska brännas av UVB-strålar är särskilt hög:
- under sommarmånaderna
- mitt på dagen (har man tendens för att bränna sig så bör man hålla sig undan solen mellan 11 och 14 på dagen, eller smörja in sig med högre solskyddsfaktor) 
Med detta sagt betyder det inte att man inte riskerar att bränna sig under resten av dygnet så använd sunt förnuft då ni vistas i solen!
- nära ekvatorn
- i eller nära vatten (vatten reflekterar ljus)
- på stranden (sand reflekterar ljus)
- uppe i berg där det finns snö (snö reflekterar ljus)

Solljuset påverkar våra kroppsfunktioner, vår dygnsrytm, vårt humör, vår känsla av välmående och vår hälsa. Det är inte alls konstigt att vi känner oss gladare och piggare under sommarhalvåret. Solljus, i rätt mängd och med rätt solskydd, är bra för huden. Det aktiverar ämnesomsättningen, stimulerar blodcirkulationen, ger huden en hälsosam, vacker solbränna och har en positiv effekt på immunsystemet.

Den mest välkända negativa effekten av UVB-strålning är solsveda - helt enkelt att man bränner sig.
Solsveda uppstår när någon utan skydd befinner sig i solen för länge i förhållande till hudtypen, eller när någon har använt ett solskydd med för låg solskyddsfaktor. UVA-strålning spelar en avgörande roll för hudåldrande orsakat av solen och olika former av solallergi, samt ökar risken för Malignt Melanom (hudcancer).
Det sägs att om man har bränt sig i solen mer än 5 ggr i sitt liv så har man redan fördubblat risken för att få hudcancer senare i livet.

 

Olika hudtyper reagerar på olika sätt när de utsätts för sol.
En del blir bruna snabbt, andra aldrig – det beror väldigt mycket på arvsanlag. Vissa påstår att de har sådan hudtyp som innebär att de "måste bränna sig för att bli brun" men något sånt finns inte. Man använder helt enkelt fel typ av solskydd (eller ofta inget alls) isånafall. Inte heller finns det bevisat att de som lätt blir bruna med aldrig bränner sig skulle vara immuna mot hudcancer. Alla - oavsett hudton eller hudtyp - påverkas negativt av de farliga UVA-strålarna i det långa loppet!

Det är viktigt att analysera hudtypen innan man väljer solskydd, om man inte lyckas göra det själv kan man gå till en kosmetolog eller hudspecialist eller be om råd på specialaffärer som säljer solskydd.
Att man skulle ha en hudtyp som "aldrig bränner sig" och därmed inte behöver solskydd är rent ut sagt bullshit. Ofta är detta bara nåt som många använder som en ursäkt för att slippa använda solskydd, av ren lättja. Att man sällan bränner sig betyder aldrig att man är immun mot hudcancer - kom ihåg det!

När du väljer solskyddsfaktor ska du utgå från hur länge du kan exponera din hud för solen utan att bli bränd. Denna tid varierar mellan 5 och 30 minuter beroende på hudtyp och det kan vara svårt att veta exakt men regel nummer 1 är hellre för hög solskyddsfaktor än för låg.
Solskyddsfaktorn indikerar graden av skydd mot solsveda. Ju högre solskyddsfaktor man väljer, desto lägre blir mängden UVB-strålning som når huden och framkallar solsveda.

Som ett enkelt exempel kan vi säga att Lisa upplever svag solsveda efter 10 minuter i solen. Om hon då väljer solskyddsfaktor 30 så betyder det att hon kan vistas 10x30 minuter i solen innan hon bränner sig. Detta förutsatt att hon smörjer in sig med ett tjockt lager solkräm och varken svettas eller badar under dessa 10x30 minuter - så i praktiken kanske det handlar om ett skydd på 10x20 minuter.
Detta är viktigt att komma ihåg att teorin och praktiken stämmer inte riktigt överens så välj därför alltid hellre en högre spf och smörj in dig ofta, speciellt om du badar eller svettas mycket.Tänk också på att du kan bränna dig i vattnet, 60% av UVB- och 85% av UVA-strålningen tränger ner 50 cm under vattenytan.Vattenresistenta solskydd minskar risken för solsveda i vattnet men ger inte lika effektivt skydd som när du är på land.
Sen är det så att även om du använder rätt solskydd men ändå ligger och steker dig i solen 7 dagar i veckan så ökar risken för hudcancer och malignt melanom - inget solskydd i världen kan skydda dig 100%-igt.

Nu till den stora skönhetsmyten, som ofta är orsaken till att många väljer att strunta i solskyddet helt och hållet:
Blir man "mindre brun" om man använder en högre solskyddsfaktor?

Svaret är blankt NEJ, du blir garanterat brun även om du använder en hög solskyddsfaktor, men det tar kanske lite längre tid (beroende på din hudtyp).
Den stora fördelen med detta är att huden hinner vänja sig till solen, så att vistelsen i solen blir mindre farlig och färgen varar längre. Du slipper bränna dig och kan vistas flera dagar i solen på ett säkert sätt. När man bränner sig skadar man bokstavligen huden och det yttersta hudlagret (och all färg) flagar av efter en vecka eller två. Dit for den "solbrännan"...

Jag kan tillägga att även om jag själv inte alltid använder solskydd (t.ex. om jag ska ner på stan eller ta en kort promenad) så ser jag alltid till att ha med mig en flaska solskydd de dagar då jag vet att jag kommer att vistas utomhus mycket.
Tidigare har jag använt SPF 20-30 för ansiktet och runt SPF 10 på kroppen men numera använder jag alltid SPF 30-50 på hela kroppen, då jag är en soldyrkare av hög kaliber och lätt kan ligga 6-7 timmar på stranden under en dag. Som sagt - det faktum att jag sällan bränner mig och relativt snabbt blir brun skyddar mig icke mot för tidigt åldrande eller hudcancer. Dessutom var jag väldigt dumdristig som 20-åring och solade alldeles för mycket solarium, vilket har lämnat en del pigmentförändringar som jag helst inte vill ska bli värre...

Vad det är för märke på solkrämen du använder spelar mindre roll, satsa istället på att hitta en skön kräm med rätt konsistens för din hudtyp. Ofta kan det löna sig att ha en specifik solkräm för ansiktet, de är ofta inte lika feta och tjocka i konsistensen som de för kroppen och du slipper bli glansig. Märken är egentlien oväsentliga - men självklart innehåller vissa mräken mer onödigt "skräp" och tillsatser än andra. Jag brukar ofta köpa solskydd på apoteket men det varierar från år till år. Viktigast tycker jag är att man försöker hitta en solkräm med så lite parfym, alkohol och märkliga tillsatsämnen som möjligt, för att minska att huden blir irriterad bara pga ingredienserna i solkrämen.


Jag ska sammanfatta de viktigaste punkterna:
- Solskydd skyddar mot hudcancer och för tidigt åldrande, inte mot att du blir brun!
- Använd högre spf för ansiktet än för kroppen och utgå alltid ifrån dina egna förutsättningar - vet du att du bränner dig lätt så ta hellre för hög spf än för låg, eftersom skyddet aldrig blir fullständigt.
- Att bränna sig är INTE snyggt, det är smärtsamt och o-hälsosamt!
- Vårsolen är VÄLDIGT stark! Glöm för guds skull inte att smörja in dig även om du bara solar ansiktet på lunchrasten för man bränner sig lättare än man tror.
- Se alltid till att smörja in dig varannan till var tredje timme och om du är på stranden och om du simmar så smörj in dig varje timme och efter varje gång du vistats i vattnet.
- Spf 30 betyder egentligen inte spf 30 - i verkligheten är det snarare spf 20, eftersom testerna de utför i laboratorier innefattar att en väldigt stor mängd solkräm appliceras på huden för att uppnå det totala skyddet. Välj därför alltid lite högre spf än du behöver.
- Barn över 1 år ska ALLTID ha solskydd - alltid alltid alltid!! Deras hud är inte alls lika tålig som vuxnas och att inte smörja in dem borde vara straffbart...

 

Så använd solskydd, jag garanterar att ni blir bruna ändå.
Ni skyddar er hud och får en frisk och hälsosam solbränna som sitter djupare och håller hela sommaren.
Hudcancer är inte coolt - använd solskydd!!

Gå också gärna in på Cancerfondens hemsida och läs mer om hur man bäst skyddar sig i solen.
Sola säkert, allihopa!

Publicerad 01.05.2016 kl. 20:38

Dagens makeup: Crushed Cranberry

Dagens makeup såg ut såhär - hoppas ni gillar det!

Produkter jag använde:
Foundation: Diorskin Forever (Dior), Miracle Air de Teint (Lancôme)
Puder: Loose powder (Clinique)
Highlight/Contour: Powder contour kit (Anastasia Beverly Hills)
Rouge/blush: 26 shadow&blush palette (Coastal Scents)
Cheek highlight: Urgammal highlighting palette från H&M
Bryn: Dip brow Pomade "Blonde" (Anastasia Beverly Hills)
Eyes: Eyeshadow primer (KICKS), 26 shadow&blush palette (Coastal Scents), "Meet Matt(e) Nude" (The Balm)
Eyeliner: Black Laquer eyeliner (Loreal)
Mascara: Sumptous knockout mascara (Estée Lauder)
Lips: Pure Color lipgloss "Vinyl Rose" (Estée Lauder)

Publicerad 23.04.2016 kl. 22:17

Recension: Joico K-Pak

Jag har dröjt lite med recensionen på Joico K-pak produkterna för jag har helt ärligt behövt lite mer tid än vanligt på mig för att avgöra vad jag egentligen tycker.

För det första måste jag påpeka att produkterna är tänkta att användas på färgat hår, förmodligen för att undivka att färg dras ut ur håret lika fort som andra produkter för icke färgat hår skulle göra.
Nu har jag återgått till min egen hårfärg (efter att jag i höstas testade på kopparrött hår) så egentligen har jag inte längre någon nytta av att använda produkter för färgat hår.
Detta kan vara en bidragande orsak till att jag inte gillade de här produkterna.

För jag tycker helt ärligt inte att de var så speciella.
Varken schampot, balsamet eller håroljan kändes speciellt vårdande för håret. Schampot var rinnigt, balsamet för torrt och håroljan alldeles för silikonig. Snarare kände jag att håret varit torrt och sprött medan jag använt de här produkterna och jag längtar efter att gå tillbaka till mina produkter från Bonacure igen, som verkligen passar mitt hår. Jag har faktiskt så sent som idag bunkrat upp med både en ny tub schampo och en ny flaska av det ljuvliga leave-in-balsamet.

Så nej, det blir inget återköp på dessa.
Kanske jag inte var den tänkta målgruppen för produkterna men oavsett så​ tycker jag inte att de var värda pengarna.

Publicerad 23.04.2016 kl. 18:49

Anastasia Beverly Hills Glow Kit hos KICKS!

I veckan fick vi in de fantastiska Glow Kit:en från Anastasia Beverly Hills.
Jag tror nästan jag tjöt högt då jag fick se dem... Åh, vilka ljuvliga färger och konsistensen är verkligen PERFEKT.

Jag behöver verkligen inte fler highlighters. Tro mig.
Samtidigt har jag svårt att rättfärdiga att INTE köpa "That Glow" kitet inför sommaren.

64,90 euro får man hosta fram för ett sånt här kit.

 

Publicerad 22.04.2016 kl. 20:28

Recension: Lumene Bright Now Vitamin C Hyaluronic Essence

Var på nyhetskväll med Lumene i veckan och vi fick bl.a. med oss det nya serumet (eller "essencen" som de vill kalla det) hem jag har nu använt det varenda dag sedan det.

Jag vågar inte riktigt kalla detta en regelrätt recension, för jag har inte ens använt produkten i en vecka men jag gillar verkligen den skarpt! Den känns som en olja men är helt oljefri så den passar alla hudtyper. Den passar dessutom alldeles utmärkt under smink - så länge man ser till att den sjunkit in i huden ordentligt innan man börjar sminka sig (gller speciellt oss med fet hud). Den är väldigt återfuktande, balanserar ut huden, den gör huden mjuk och len och doftar dessutom ljuvligt. Min hud ser fräschare ut redan efter ett par dagars användning och det är länge sen jag upplevt en produkt som gett så snabb effekt.

Jag vet inte om ni håller med om det, men jag känner iallafall att Lumene fått ett oförtjänt dåligt rykte - iallafall här i Finland, kanske för att vi blivit lite överexponerade för vår inhemska kosmetikajätte. Jag anser att Lumene, precis som alla andra märken, har en hel del guldkorn i sitt sortiment och jag kan defintivt rekommendera Bright Now Vtamin C serien och definitivt detta serum/essence.


 

Publicerad 17.04.2016 kl. 22:21

Dagens makeup: Smoke and fire

Idag gjorde jag en riktigt dramatisk smoky eye för jag kände att jag behövde lite uppiggning inför arbetsdagen. 
Hoppas ni gillar det!

Produkter jag använde:
Foundation: Diorskin Forever (Dior)
Puder: Loose powder (Clinique)
Highlight/Contour: Powder contour kit (Anastasia Beverly Hills)
Rouge/blush: 26 shadow&blush palette (Coastal Scents)
Cheek highlight: Ready Luminizer Duo "The Love Affair & The Shining Moment" (Bare Minerals)
Bryn: Dip brow Pomade "Blonde" (Anastasia Beverly Hills)
Eyes: Eyeshadow primer (KICKS), iDivine Sunset palette (Sleek Makeup)
Eyeliner: Double Wear kajal eyeliner "black" (Estée Lauder)
Mascara: Sumptous knockout mascara (Estée Lauder)
Lip pencil: "Naked nude" (KICKS - utgående produkt) 
Lipgloss: Buttergloss "Tiramisu" (NYX)

Publicerad 02.04.2016 kl. 22:32

Dagens makeup: Forever now

Trevlig fredag på er!
Jag ska strax iväg till jobbet - idag hade jag för en gångs skull gott om tid att ladda upp bilder innan jag traskar iväg så här kommer fredagens makeup. Hoppas ni gillar det!

Produkter jag använde:
Foundation: Double Wear (Estée Lauder), 
Puder: Loose powder (Clinique)
Highlight/Contour: Powder contour kit (Anastasia Beverly Hills)
Rouge/blush: 26 shadow&blush palette (Coastal Scents)
Cheek highlight: "Candlelight" (Too Faced)
Bryn: Dip brow Pomade "Blonde" (Anastasia Beverly Hills)
Eyes: Eyeshadow primer (KICKS), Meet Matt(e) Nude (The Balm) 
Eyeliner: Double Wear kajal eyeliner "black" (Estée Lauder), Black Laquer eyeliner (Loreal)
Mascara: Sumptous knockout mascara (Estée Lauder)
lipgloss: Matte Lip Cream "Cairo" (NYX)

Publicerad 01.04.2016 kl. 12:51

Dagens makeup: Påskafton 2016

Ligger lite efter med uppdateringen men ni vet hur det är... Prioriteringar. Livet.

Här kommer iallafall makeup:en jag bar på påskafton - var ett par timmar på jobb och åkte sedan hem till familjen för att fira.
Gjorde en klassisk smoky eye med min nya palett från The Balm. Gillar verkligen skuggorna - de lätta att jobba med, vilket inte är nån själklarhet då man talar om helt matta skuggor...

Hoppas ni gillar looken!

Produkter jag använde:
Foundation: Double Wear (Estée Lauder), 
Puder: Loose powder (Clinique)
Highlight/Contour: Powder contour kit (Anastasia Beverly Hills)
Rouge/blush: 26 shadow&blush palette (Coastal Scents)
Cheek highlight: "Candlelight" (Too Faced)
Bryn: Dip brow Pomade "Blonde" (Anastasia Beverly Hills)
Eyes: Eyeshadow primer (KICKS), Meet Matt(e) Nude (The Balm) 
Eyeliner: Double Wear kajal eyeliner "black" (Estée Lauder)
Mascara: Sumptous knockout mascara (Estée Lauder)
lipgloss: Matte Lip Cream "Cairo" (NYX)

Publicerad 31.03.2016 kl. 20:25

Dagens makeup: Långfredag 2016

Inledde långfredagen med ett gympass och passade på att göra mig lite påsk-piffig då jag kom hem. Ville ju väldigt gärna testa mina nya produkter som jag fick hem igår - så här kommer dagens makeup. Hoppas ni gillar det!

 

Produkter jag använde:
Foundation: Double Wear (Estée Lauder), 
Puder: Loose powder (Clinique)
Highlight/Contour: Powder contour kit (Anastasia Beverly Hills)
Rouge/blush: Fleur Power (MAC)
Cheek highlight: "Candlelight" (Too Faced)
Bryn: Dip brow Pomade "Blonde" (Anastasia Beverly Hills)
Eyes: Eyeshadow primer (KICKS), Meet Matt(e) Nude (The Balm) 
Eyeliner: Double Wear kajal eyeliner "black" (Estée Lauder)
Mascara: Sumptous knockout mascara (Estée Lauder)
lipgloss: Buttergloss "Tiramisu" (NYX)

Tack gode gud för naturligt dagsljus - nu går det att fota vettiga makeup-bilder igen! 

Publicerad 25.03.2016 kl. 12:51

Meet Matt(e) Nude & NYX läpprodukter

Upptäckte nyligen sajten cocopanda.fi och märkte att de hade supererbjudande på massa produkter från The Balm - ett märke jag länge varit nyfiken på men ändå aldrig handlat från, även fast jag har flera tillfällen.
Så i tisdags slog jag till på paletten Meet Matt(e) Nude -  eftersom matta skuggor har kommit att bli den typen av skuggor jag använder mest och jag har hört mycket gott om den här paletten.
Dessutom har jag länge velat prova lite läpprodukter från NYX och jag hittade två "Buttergloss" och ett "Soft matte lip cream" i härligt neutrala nyanser som jag köpte.

Jag lovar att det dyker upp sminkningar med både paletten och läpprodukterna så småningom. 

Redan idag (alltså knappt två dagar efter att jag la min beställning) fick jag hämta ut mitt paket - härligt med snabba leveranser! Tummen upp för det! 
Kika in på deras sida för de har faktiskt riktigt bra priser och bra produkter.
(Nej, jag är inte sponsrad - ni vet att jag bara tipsar om saker jag verkligen ,verkligen gillar!)

Publicerad 24.03.2016 kl. 19:34

lite shopping

Förra veckan hade vi klubbdagar på KICKS, vilket innebar 20% rabatt på ALLT i hela butiken (om man var klubbmedlem).
Det blev med andra ord extra billigt att shoppa och jag passade bl.a. på att köpa hem en back-up av mitt älskade Contour kit från Anastasia Beverly Hills. Jag är inte ens i närheten av att ha använt upp mitt första kit, men med tanke på vad jag sist och slutligen betalade för den med alla rabatter kunde jag inte låta bli att köpa en extra.
Så funkar jag.

Dessutom köpte jag en till body scrub - min absoluta favorit - och lite nya sminkprodukter från KICKS egna linje. KICKS Lip Stain är ju, som bekant, min favoritprodukt om jag vill ha riktigt hållbar läppfärg och jag köpte en härligt knallig färg inför våren och sommaren. "Summer Flirt" heter färgen.

Dessutom har vi fått in ett par nya mascaror så jag passade på att köpa en som jag tror jag kommer att gilla och så har vi ÄNTLIGEN fått in de nya läppennorna! Min gamla favorit "Nude Angel" finns inte längre kvar i sortimentet men jag hoppas att den färg jag köpte nu ska motsvara den någolunda. Möjligtvis att den är lite mer rosa i tonen men den lär funka ändå. "Dusty Rose" heter nyansen.

Sist men inte minst blev det microshadow "Smog" från Make Up Store - som jag gått och suktat efter ett tag. Den perfekta medelbruna färgen för alla sorts sotningar, vill jag påstå.

Publicerad 21.03.2016 kl. 09:08

Följ mig och BFF på Instagram!

 

32-årig frilansande makeup-artist, har jobbat inom skönhetsbranschen sedan 2007. Jobbar på KICKS i Vasa, studerar till klasslärare och engelskalärare och brinner för skönhet och hälsovård.

På Best Face Forward skriver och tipsar jag om allt ytligt man kan tänka sig: smink, hudvård, hårvård och allt däremellan. Jag älskar budget-fynd såväl som sköna lyxprodukter och försöker att ge er en bra balans mellan både-och. Jag har även ett enormt intresse för friskvård och träning och delar med mig av mina åsikter och erfarenheter kring detta. Interaktion mellan mig och mina läsare är superviktigt för mig så har du frågor, funderingar eller åsikter så tveka inte att göra din röst hörd! Hoppas ni ska trivas här och kom ihåg att det bästa skönhetstipset är att le!

Om du vill ha konsultation (ensam eller i grupp) eller behöver sminkning inför fest/bröllop - kontakta mig på: jenna.wilhelmsson@hotmail.com
(All typ av reklam utan min tillåtelse är förbjuden! BFF är en 100% reklamfri blogg, dvs annonsering och produktplacering mot ersättning förekommer inte. 
Kontakta mig personligen om ni har frågor kring samarbeten: jenna.wilhelmsson@hotmail.com)

Det är strängt förbjudet att använda mina bilder utan tillåtelse! All bildstöld kommer att anmälas/faktureras!


Follow on Bloglovin

 

A 32-year old, freelancing make up artist who has worked in the beauty industry since 2007. Currently working at Kicks (beauty store)in Vaasa, Finland, studying to become a teacher and is passionate about everything beauty and health related.

In this blog I write about beauty and makeup, I give you thoughts and reviews as well as tutorials. I love budget-bargains as well as lovely luxurious products and try to give you a good balance between the two. I also love excercising and taking care of my body, so health and fitness is a hot topic on this blog.

I really enjoy hearing from my readers and if you'd like to comment on a blogpost you need to sign it by writing out a number in swedish letters. Here are the numbers: 1 = Ett 2 = Två 3 = Tre 4 = Fyra 5 = Fem 6 = Sex 7 = Sju 8 = Åtta 9 = Nio 10 = Tio

I really hope you will enjoy this blog and remember that the best beauty-trick in the world is to smile!
If you want to hire me for a consultation (single och group) or as a makeupartist for a wedding or party then contact me: jenna.wilhelmsson@hotmail.com
(All advertising not accepted by me is prohibited! BFF is a 100% advertisement-free blog and I can not guarantee that all the PR-material I recieve will make it onto the blog.
If you or your company want to collaborate with me, please contact me personally at:
jenna.wilhelmsson@hotmail.com)


It is strictly forbidden to use my pictures without permission! All image theft will be notified / charged!