Ett väldigt ödmjukt TACK! + dagens läppar

Tack för all er fina respons på föregående inlägg, både här och på FB.
Keep it coming - jag vill höra era åsikter!

Nu ska jag och mina röda läppar traska ner till universitetet och analysera brittisk 1700-tals poesi. Ett ypperligt sätt att spendera denna torsdag!
(På läpparna har jag endast KICKS läppenna "Stiletto Red.")

Publicerad 18.09.2014 kl. 11:09

Man är inte en sämre mamma för att man gillar läppstift och man är inte en bättre vän för att man aldrig använder nattkräm.

Jag har länge tänkt skriva ett mer personligt inlägg om hur jag ser på skönhet och de ideal som finns i vårt samhälle - eftersom man faktiskt möter ganska mycket fördomar då man jobbar med kosmetik och skönhet.

Till att börja med vill jag säga att det här absolut inte är något sorts "försvarstal" och att jag självklart respekterar allas åsikter inom ämnet, men att jag ändå tycker det är viktigt att belysa ett par saker när det kommer till yta och ideal.

 

För det första:
Huden är vårt största organ. Du är skyldig din kropp att ta hand om den. Det här håller jag väldigt hårt på. Du har en kropp och den ska hålla hela livet. Vårda den. Det finns förmodligen inget mer själviskt men samtidigt inget som är mer viktigt. Vem ska ta hand om dig om inte du?

För det andra:
Jag vet att det finns de som påstår att de tvättat ansiktet med handtvål hela livet, sällan använt nåt som kan räknas som fuktighetskräm och aldrig sett till en enda rynka - och är enormt stolta över detta. Till dem kan jag bara säga GRATTIS - ni har vunnit högsta vinst i det genetiska lotteriet.
Till resten av befolkningen rekommenderar jag: Ta hand om din hud.
Sen om man väljer att köpa 250 euros krämer eller använda bassalva från apoteket, det är upp till en själv att avgöra. Men se för guds skull till att ta hand om din hud lika mycket som du tar hand om dina lungor, ditt hjärta och din lever!!

Min filosofi inom allt som har med skönhetsvård att göra är att man ska göra det bästa av vad man har – därifrån kommer också titeln på min blogg.
Jag tycker att man ska sträva efter att må bra efter sina egna förutsättningar.
Jag anser definitivt inte att man blir en bättre människa av att motionera mycket, vara mån om sitt utseende och ta hand om sin kropp – men tro mig då jag säger att man mår bättre OM man gör det. Allting med måtta förstås – jag har själv lidit av ätstörningar (ortorexi) och kämpar fortfarande ibland med att hitta balans mellan ett välmående sinne och en välmående kropp.

Jag har absolut inget emot skönhetsingrepp – folk får spruta in/operera in/operera bort vad de vill i sina kroppar, MEN jag tror inte att det är lösningen. Jag, personligen, tror mer på att det handlar om att tycka om sig själv och om att acceptera sig själv.
Om jag skulle ha lyssnat på alla elaka kommentarer om min näsa som jag fått genom livet så skulle jag aldrig ens våga visa mig bland folk – men vet ni, jag skiter i vad ni tycker om min näsa, för det är MITT ansikte den sitter på. Jag har ärvt min underbara moffas potatis-näsa och jag skulle inte byta bort den för allt i världen! Vem har förresten bestämt att det är snyggast med liten näsa? Va?

Många kanske tror att jag går tok-sminkad varje dag, eller att jag inte kan lämna min lägenhet osminkad.
Sanningen är att jag gärna drar på mig lite rött läppstift innan jag smiter iväg på föreläsning, eller testar nån riktigt dramatisk ögonmakeup då jag ska iväg på kvällsskifte – men ser ni mig på stan en vanlig vardag är jag med största sannolikhet totalt osminkad (inte ens mascara för jag orkar verkligen inte), iklädd mjukisbyxor/träningskläder och med håret i en stor tofs på huvudet.
För jag tror på det här med balans.
Jag ÄLSKAR verkligen att testa nya sminkprodukter, att leka med färgkombinationer och våga testa nya stilar – det är verkligen en stor passion i mitt liv. Och jag älskar att ha hemma-spa och smörja in mig med massa lyxiga krämer från topp till tå. Men jag är samtidigt så totalt likgiltig inför vad andra människor tycker om mig och mitt utseende, att jag inte har några problem med att låta alla se mina ”brister.”
Jag känner mig faktiskt precis lika bekväm osminkad med ”precis-rullat-ur-sängen”-stilen, som jag känner mig efter att jag spenderat 3 timmar åt att fixa mig inför en utekväll. Visst, jag föredrar att vara mitt snyggaste jag om tillfälle ges, men enbart för att jag själv vill det.
Jag gör det inte för nån annans skull än för min egen och jag försöker aldrig se ut som nån annan än mig själv. Jag vill bara vara en mer slipad version av mig själv, rent utseendemässigt.
Put my "best face forward."

Något jag kan bli lite trött på att höra ibland, är hur man ”hyllar” människor som inte bryr sig om sitt utseende - som om det är något dåligt att gilla smink och kosmetik. Jag kan känna att det ofta är kvinnor som hyllar andra kvinnor i detta. Jag tror att män har viktigare saker att fundera på…
Igen – alla får ha sina åsikter och jag tar mer än gärna emot kritik angående detta, men jag kan för mitt liv inte förstå hur det kan uppfattas som negativt att man tycker om smink eller att man är mån om sitt utseende..?
Smink är inte lika med ytlighet.
Smink är inte lika med ointelligens.
Smink definierar inte dig som person och säger inget om hur du är som individ.
Att du tycker skönhetsvård är viktigt gör dig inte till en ytlig eller mindre värd person.

Nu har jag själv inte några barn (ännu) men om jag fick barn så skulle jag absolut låta dem sminka sig - när de kom upp i den åldern att jag tycker det är passande. Vad som är en passande ålder kan man bara svara på själv, men ofta blir det väl aktuellt för flickor där i högstadie-åldern nån gång.
Då skulle jag mer än gärna lära min dotter det jag kan om kosmetik och skönhet, så att hon slapp gå med alldeles för mörk foundation och ögonbryn påritade med svart kajal - som jag själv gjorde ända fram tills jag var 17. Och vi skulle diskutera VARFÖR hon vill använda smink och i HUR man använder sig av hudvård och kosmetik. Det önskar jag att jag hade fått lära mig när jag var 13.

Emellanåt får jag höra att män föredrar kvinnor som inte sminkar sig.
Ofta är det, återigen, kvinnor som påstår detta. Och det stämmer nog att vissa män föredrar att kvinnor inte har 10 lager smink på sig (visste ni förresten att studier visat att män ofta känner sig avskräckta av rött läppstift..?) men återigen: jag sminkar mig för min egen skull, inte för nån jäkla mans skull! Min pojkvän tycker jag är lika vacker med eller utan smink!
Jag vill också  citera något jag läste för en tid sen:

”- When women wear makeup they're basically lying to us."
“- Really? Well, I don’t see why I'm being blamed for a man stupid enough to think i have gold eyelids..!”

Som sagt,
att du lägger ner tid på ditt utseende/sminkar dig säger ingenting om hur du är som person. Och de som tror att det gör det vill du inte ha i din omgivning. Tro mig.

 

Avslutningsvis vill jag bara säga en sak:
Kör ditt eget race.
Gillar du blå ögonskugga så ska du självklart ha blå ögonskugga 7 dagar i veckan om du vill det.
Tycker du det är pest och plåga att behöva applicera ens en liten dutt av mascara så skit i det.
Men klanka inte ner på varandra för att vi väljer att prioritera saker annorlunda.
Man är inte en sämre mamma för att man gillar läppstift och man är inte en bättre vän för att man aldrig använder nattkräm.
 

"You go, Glenn Coco!"  (tummen upp för er som känner till den referensen!)
Tack för mig.

Publicerad 17.09.2014 kl. 22:03

Dagens makeup/Today's makeup: Get low

Igår gjorde jag en så kallad "reversed smoky eye" där man fokuserar på att endast sota ut nedre fransraden. Beroende på hur mörka nyanser och hur långt ner man sotar får man en mer eller mindre "grunge:ig" effekt men oavsett tycker jag det är skitsnyggt och kanske nåt lite annorlunda än vad man är van vid.
Vad tycker ni? Gillar ni detta?

Yesterday I did a so called reversed smoky eye, where you place the focus and intensity on the lower lashline. Depending on how low you smoke out the lashline, you can get a more or less grunge:y look. I really love this look and think it's fun to experiment and maybe do some things a bi different from time to time.
What do you think? Do you like it?

Products used:
Foundation: Diorskin Star (Dior)
Concealer: Lasting perfection concealer (Collection)
Face powder: Loose powder (Clinique)
Bronzer: Bronze goddess duo bronzer (Estée Lauder)
Blush: "Precious posy" (Clinique)
Contour/highlight: Contour kit "dark" (Sleek makeup)
Eyebrow pencil: Eyebrow definer "blonde" (KICKS)
On the eyes: "C'est chic" palette (H&M - discontinued), "Vanity" palette (Wet n Wild)
Eyeliner: Gel eyeliner pencil "black" (Avon), Super liner black laquer (Loreal)
Mascara: Fibre lash mascara (KICKS)
Lipstick: Chubby stick "Heapin' Hazelnut" (Clinique)

Publicerad 16.09.2014 kl. 20:53

Makeup looks from last week!


Ofta har jag så bråttom att jag inte hinner posta alla sminkningar jag gör under veckans lopp, men jag tänkte att det kan ju vara kul att iallafall sammanställa ett par bilder från förra veckan. Tyvärr har jag dålig koll på exakt vilka produkter jag använt, så om det är nåt specifikt ni undrar över får ni slänga in en kommentar så måste jag försöka gräva i mitt guldfiskminne..!
I'm often so busy during the weeks that I don't have time to post all the makeup looks I do, but I thought it could be fun to post a few pics from the past week and show you some of the looks I've been wearing. Unfortunately I don't rememeber all the products I used so if there's anything specific you want to know about the makeup, fell free to leave a comment and I promise I will TRY to answer..!

 

Publicerad 16.09.2014 kl. 15:14

First impression: Bare Minerals Liquid Foundation

För några veckor sen lanserades Bare Minerals sin första flytande foundation BareSkin här i Finland och jag tänkte ge er en liten "first impressions" recension av den.
A couple of weeks ago, Bare Minerals first liquid foundation was launched here in Finland and I wanted to give you my first impressions on it.

Jag ska börja med att säga att jag inte är nåt stort fan av BareMinerals puderfoundation - jag tycker inte de ger tillräckligt bra täckning och jag tycker att även den matta versionen lämnar mitt ansikte alldeles för glansigt.
I'll start off by saying that I'm really not a big fan of their powder foundations - I don't think they provide enough coverage and I also think that the "matte" version isn't matte enough for my oily skin.

Jag vet att många ÄLSKAR deras puderfoundation men de passar inte min hud helt enkelt. Jag hade ändå förhoppningar på att deras flytande foundation skulle passa mig bättre.
I know a lot of people love the Bare Minerals powder foundation but they just don't suit my skin. None the less,
I had high hopes for the liquid foundation.

Detta är en foundation som ska passa alla hudtyper och kommer i en hel drös med nyanser - med gul, rosa eller neutral underton - så det är relativt enkelt att hitta en nyans som passar.
Jag valde att testa nyansen 04 (för den som är nyfiken).

This is a foundation that's supposed to suit all skintypes and it comes in a bunch of shades - with pink, yellow or neutral undertone. I tried out shade number 04 (if anyone's interested).

Tillsammans med foundationen lanserades också en borste, med vilken man lätt ska applicera produkten. Jag har dock inte testat borsten, utan applicerade produkten direkt med fingrarna.
There's also a new type of foundationbrush that's supposed to be used with the foundation, I have not tried it - I just applied it with my fingers.

När jag swatchade foundationen på jobbet kändes den väldigt silkeslen och mjuk och jag kan tänka mig att den passar torr hud väldigt bra men jag måste säga att för min del är detta kanske den värsta foundation jag någonsin testat.
When I swatched the product at work, it felt really soft and smooth so I can imagine it suiting dry skin very well but I have to say that it is probably one of the worst foundations I have ever tried.

Efter bara 2-3 timmar började produkten "lösas upp" på huden, la sig i porerna på framför allt näsan och kinderna och jag såg ut som en oljefläck.
Efter ytterligare nån timme såg man att den bokstavligen smälte på mitt ansikte, blev fläckig och ojämn så efter att ha haft den på mig i 4 timmar var jag tvungen att tvätta ansiktet.

After only 2-3 hours it had started to break up on my skin, it really emphasized my pores on the nose and on my cheeks and I looked like an oil slick.
After another hour it was literally melting off my skin so I had to remove it after a total of only 4 hours.

Osmickrande bild som egentligen inte visar hur hemskt det såg ut,
min näsa var alldeles prickig för produkten la sig i varenda liten por...

A very unflattering picture, but this still doesn't show how awful it looked...

Nej, det här var verkligen ingen hit. Om du inte har väldigt torr hud föreslår jag att du undviker den här produkten. Jag tror som sagt att den kan se riktigt fin ut om man behöver mer fuktgivande foundation men för mig går den bort direkt.
No, this was not a hit for me. Unless you have really dry skin I suggest you avoid this product. I think it could look good if your skin really need the hydration but for me it's a big no-no.

Publicerad 16.09.2014 kl. 14:42

Dagens makeup/Today's makeup: Guess that I don't need it though.

Här kommer dagens makeup, lite 90-tals inspirerad eftersom det är så "inne" just nu. Själv älskar jag det -  hoppas ni också gillar det!
Today's makeup, a bit 90's inspired since it's very "in" at the moment. I personally love it, hope you enjoy it too!


Products used:
Foundation: Diorskin Star (Dior)
Concealer: Lasting perfection concealer (Collection)
Face powder: Loose powder (Clinique)
Bronzer: Bronze goddess duo bronzer (Estée Lauder)
Blush: "Fig" (Clinique)
Contour/highlight: Contour kit "dark" (Sleek makeup)
Eyebrow pencil: Eyebrow definer "blonde" (KICKS)
On the eyes: Shadow Insurance (Too Faced), "Black Maple" palette (Clinique - discontinued), Eyes-, cheek & face-palette (Viva La Diva)
Mascara: Fibre lash mascara (KICKS)
Lipstick: Chubby stick "Heapin' Hazelnut" (Clinique)

Publicerad 13.09.2014 kl. 20:33

Halloween is coming!!

Det börjar närma sig Halloween igen och jag tänker försöka hinna göra ett par kreativa (läs: blodiga) sminkningar inför det - så om ni har önskemål så lämna gärna en kommentar i detta inlägg!
Mina tidigare Halloween-sminkningar hittar ni här.

Halloween is approaching and I have plans to do a couple of creative (and bloody) looks - so if you have any requests, feel free to leave a comment!
My previous Halloween looks can be found here.

 

 

Publicerad 12.09.2014 kl. 21:21

An evening with Estée Lauder & Clinique

En av fördelarna med att jobba inom skönhetsbranschen är att man får gå på skolningar och PR-kvällar (via jobbet). De stora kosmetikajättarna vill såklart att vi ska prova och rekommendera deras produkter till våra kunder (knappast nån hemlighet) så de är ofta generösa med goodie bags, men sällan kommer jag hem med så mycket stuff som efter skolningarna med Estée Lauder och Clinique.
One of the perks of working in the beauty retail industry is that you get to attend training and PR events (through work). The big cosmetic brands obviously want us to try out and recommend their products to our clients (hardly a secret) so they often provide us with goodie bags, but I rarely come home with as much stuff as I do after an evning with Estée Lauder and Clinique.

Rena rama julafton för en skönhetsnörd!
A beauty nerd's idea of Christmas!

Mest spänd är jag på att testa nya Smart Serum från Clinique - jag blev också glad över att få inte mindre än 3 produkter för ögonen så här ska testas!
I am most excited about trying out the new Smart Serum by Clinique - I was also happy to recieve no less than 3 product for the eye area, so I'll be putting those to the test as well!

Publicerad 10.09.2014 kl. 21:26

Recension/Review: Anastasia Beverly Hills Contour Kit

Anastasia Contour Kit är en Limited Edition produkt (man kan köpa nyanserna separat från deras hemsida men själva paletten med dessa 6 nyanser är Limited Edition) och kan användas till att highlighta/konturera ansikte och ögon, samt att de även fungerar utmärkt som ögonskuggor eller till att fylla i ögonbrynen med.
Paletten innehåller 3 contour färger (alla matta) och 3 highlighting färger (2 matta och en skimrig).

Vanilla och Banana är de två färgerna som lämpar sig bäst till att highlighta hela ansiktet med - eftersom de är matta. Sand har ett väldigt finkornigt och vackert skimmer som passar jättebra på kindbenen/näsryggen men som jag inte rekommenderar att man har i hela ansiktet.
Fawn har en mer grå ton än de övriga två contour-färgerna, så den ger en väldigt naturlig färg när man skuggar ansiktet - dock är Fawn inte riktigt lika pigmenterad som Java och Havana.

Överlag tycker jag att skuggorna är ganska pudriga - vilket är ett litet minus. Paletten blir lätt smutsig då damm yr upp väldigt lätt från skuggorna. De är heller inte så pigmenterade som jag hade önskat att de varit, men det kan vara en bra och en dålig aspekt. Bra, för man riskerar inte att överdosera - men dåligt för att det känns som att man ibland inte får tillräckligt med färg på borsten.
Vill man kan man enkelt ploppa ut "knapparna" ur paletten och föra över dem i t.ex. en Z-palett - vilket är ett plus om man frilansar och kanske inte alltid vill ta med sig hela denna palett.
Den är dock ganska liten till storleken så jag tycker den fungerar utmärkt till att ta med på resa om man känner för det.

Ett minus för highlight-pudren är att de inte har speciellt nermattande effekt och om man, som jag, har ganska fet hud hamnar man att "blotta" huden efter bara ett par timmar. Men det är inget som stör mig avsevärt.
Jag har testat att använda Fawn till mina bryn och det funkar alldeles utmärkt - jag har inte ännu använt dem som ögonskuggor men de lär funka lika bra som vilka andra skuggor som helst.

Som jag tidigare nämnt finns det massor av produkter som fungerar alldeles utmärkt till att highlighta/konturera med och jag skulle nog säga att det här INTE är en "must-have"-produkt för vardagsbruk och för alla dem som inte lägger ner avsevärd tid på att sminka sig varje dag.
Det här är främst en produkt för sminknördar och frilansande makeup artister - inte för någon som aldrig tidigare testat highlight/contour-tekniker. Missförstå mig rätt nu - jag ÄLSKAR detta kit, men det är absolut inte något jag rekommenderar gemene man att köpa. Är man intresserad av att verkligen lära sig hur man konturerar/highlightar så är det absolut ett bra kit att börja med, men som sagt - det är inget "MÅSTE" för det finns så mycket andra bra produkter på marknaden.

Den blir dock en BFF-favorit för att den är smidig och lätt att ta med på resa, nyanserna är varierande och pigmenterade och det är en väldigt mångsidig palett.

 

Är man novis men vill testa på contour/highlight, så finns det oändligt med produkter på marknaden som är prisvärda.
Några av mina favoriter (som jag fortsättningsvis kommer att använda!) är Sleek Contour Kit (finns på sleekmakeup.com), Too Faced Candlelight highlighter (kan köpas på diverse webshoppar, själv köpte jag den i Tallinn) och MAC "Harmony" blush.
Men som sagt, det finns oändligt med produkter som man kan använda - ögonskuggor, krämskuggor, vanliga puder, solpuder etc.
(här hittar ni ytterligare 6 av mina highlight-favoriter!)

Publicerad 09.09.2014 kl. 13:28

Hur jag använder mig av contour/highlight / How I contour/highlight

Contour/highlight handlar om något så enkelt som att framhäva (förstora) och förminska. Enkelt sett kan det ses som att man lyfter fram vissa delar av ansiktet och försöker minska intrycket av andra delar.
Det låter kanske invecklat men det är väldigt enkelt - dock kan det kräva lite träning, speciellt då det kommer till att få resultatet att se så naturligt ut som möjligt.

Själv brukar jag använda mig av contour/highlight så gott som varje gång jag sminkar mig - men i olika utsträckningar. Vissa dagar väljer jag att enbart göra en lätt "shading" med hjälp av bronzer, medan andra dagar väljer jag att dra på ordentligt med både highlighter och kontureringspuder. För mig handlar det mycket om vad som passar ihop med den typ av look jag vill åstadkomma.

Min tidigare tutorial på hur jag konturerar/highlightar finns här.
Det är i princip samma tekniker jag använder än idag - enda skillnaden är att jag valt att highlight:a mer än bara kindbenen i denna tutorial, det är med andra ord en lite mer "kraftig" highlighting som ger mer effekt.

Jag kommer idag att visa er två sätt som man kan konturera/highlighta på - de går att använda separat eller kombinerat. Som sagt - allt handlar om vad man själv föredrar/gillar. Som vanligt finns det inga regler - såhär gör jag och det funkar för mig, det är också det sätt jag "lär ut" tekniken på till kunder/klienter.

De produkter jag använt i denna tutorial är följande:
Estée Lauder Bronze Goddess Bronzer Duo
Anastasia Contour Kit
Loreal Lumi Magique
KICKS CC-cream
Clinique Redenss Solutions Pressed Powder

Viktigt att poängtera är att man inte MÅSTE ha exakt dessa produkter för detta ändamål. Det finns en uppsjö av produkter som fungerar till både konturering/highlighting - det kommer jag att skriva mera om då jag recenserar Anastasia's Contour Kit...

 

Jag börjar med att applicera foundation (KICKS CC-cream) i hela ansiktet.
Mitt ansikte är blekare än resten av min kropp (eftersom jag använder mycket exfolierande produkter i mitt ansikte), därför använder jag en foundation som matchar färgen på mitt bröst istället för tvärtom.


Efter det använder jag mig av en ljuspenna (valokynä) som till skillnad från en vanlig concealer har ljusreflekterande pigment i sig som hjälper till att ljusa upp delar av ansiktet ännu mer (Loreal Lumi Magique).
Jag applicerar den i en "krigsmålning" i ansiktet, på de delar som jag vill framhäva: pannan, under ögonen, kinderna, näsan och hakan. Sen blandar jag ut det så det inte blir några skarpa kanter eller linjer (under ögonen användar jag fingrarna eller en mindre concealerborste).

 

Efter det pudrar jag hela ansiktet (Clinique Reness Solutions Pressed Powder) och därefter gör jag en väldigt lätt konturering med hjälp av mitt solpuder (Estée Lauder Bronze Goddess Duo Bronzer). Detta för att värma upp mitt ansikte lite grann.
Jag använder en stor, fluffig puderborste och följer helt enkelt de yttre konturerna av mitt ansikte. Här är det också superviktigt att man blandar ut/tonar ut bronzern så att det inte blir några skarpa linjer.
(notera också hur mina ögonbryn plötsligt uppenbarade sig... *hehe*)

 

Såhär gör du alltså en väldigt snabb och enkelt vardags-contour/highlight.
Jag skulle addera lite skimrig highlight på kindbenen och lite rouge på äppelkinderna och så skulle min vardagsbas vara komplett!

 

Men eftersom vi ska fortsätta och göra en mer markerad contour/highlight så går vi ännu ett steg vidare.
I detta skede har du alltså en bra grund men säg att du ytterligare vill förstärka dina ansiktsdrag...

På bilderna nedanför har jag försökt demonstrera hur de olika skuggorna ska läggas. Det mörkaste pudret (som ska vara 2-3 nyanser mörkare än ens hudton) läggs längs hårfästet, utmed tinningarna, ner under kindbenet och längs hakan. Jag bruakr även ibland konturera min näsa, men det får bli ett senare inlägg (om intresse för det finns..??)
Det ljusare, matta(!) pudret (1-2 nyanser ljusare än ens hudton) läggs under ögonen och längs kindbenen (lite i form av en triangel), på mitten av pannan, längs näsan och på hakan.


Såhär ser det ut före/efter att jag applicerat contour/highlight-pudren.

Såhär ser det ut från sidan - kom ihåg att jag ännu bara har applicerat pudren - inte tonat ut dem!

Det är nu superviktigt att inte lämna såna här kraftiga linjer utan att verkligen jobba in produken i huden och tona ut färgerna i varandra.
Contour/highlight handlar i slutänden om att använda väldigt små medel för att åstadkomma stora förändringar och det är inte något som man tydligt ska kunna lägga märke till. Jag föredrar att blanda/toina ut skuggor med en ganska tät, kabuki-liknande borste för att verkligen jobba in färgerna i varandra.

 

Slutligen tar jag en ren(!), fluffig borste och gör över hela ansiktet med den så att det säkert inte finns några skarpa linjer nånstans. Slutligen applicerar jag en skimrig highlight på kindbenen - som en avslutande touch på det hela (valfritt!)

 

Här är resultatet.
Det kan verka som många steg och mycket att tänka på om man är ovan - men som sagt går det här på 5-7 minuter när man fått vanan inne. Det som tar mest tid är just själva uttoningen och att få allt att se väldigt naturligt ut. Här har jag heller inte lagt till nåt rouge men det hjälper också till att knyta ihop hela basen och ge ännu lite värme till ansiktet.

 

Våga testa på contour/highlight - det är verkligen inga svårigheter och gör en sån enorm skillnad!

Publicerad 07.09.2014 kl. 15:00

Följ mig och BFF på Instagram!

31-årig frilansande makeup-artist, jobbar på Kicks, studerar till lärare och brinner för skönhet och hälsovård.

I den här bloggen skriver och tipsar jag om allt ytligt man kan tänka sig: smink, hudvård, hårvård och allt däremellan. Jag älskar bra budget såväl som sköna lyxprodukter och försöker att ge er en bra balans mellan både-och. Interaktion mellan mig och mina läsare är superviktigt för mig så har du frågor, funderingar eller åsikter så tveka inte att göra din röst hörd! Hoppas ni ska trivas här och kom ihåg att det bästa skönhetstipset är att le!

Om du vill ha konsultation (ensam eller i grupp) eller behöver sminkning inför fest/bröllop - kontakta mig på: jenna.wilhelmsson@hotmail.com
(All typ av reklam utan min tillåtelse är förbjuden! BFF är en 100% reklamfri blogg, dvs annonsering och produktplacering förekommer inte. Jag tar gärna emot pressmaterial men jag kan inte garantera att den information/material jag eventuellt tar emot kommer att nämnas i bloggen.
Kontakta mig personligen om ni har frågor kring samarbeten: jenna.wilhelmsson@hotmail.com)

Det är strängt förbjudet att använda mina bilder utan tillåtelse! All bildstöld kommer att anmälas/faktureras!


Follow on Bloglovin

 

A 31-year old, freelancing make up artist, currently working at Kicks (beauty store), studying to become a teacher and has a true passion for everything beauty-related.

In this blog I write about beauty and makeup, I give you thoughts and reviews as well as tutorials. I love budget-bargains as well as lovely luxurious products and try to give you a good balance between the two.

I really enjoy hearing from my readers and if you'd like to comment on a blogpost you need to sign it by writing out a number in swedish letters. Here are the numbers: 1 = Ett 2 = Två 3 = Tre 4 = Fyra 5 = Fem 6 = Sex 7 = Sju 8 = Åtta 9 = Nio 10 = Tio

I really hope you will enjoy this blog and remember that the best beauty-trick in the world is to smile!
If you want to hire me for a consultation (single och group) or as a makeupartist for a wedding or party then contact me: jenna.wilhelmsson@hotmail.com
(All advertising not accepted by me is prohibited! BFF is a 100% advertisement-free blog and I can not guarantee that all the PR-material I recieve will make it onto the blog.
If you or your company want to collaborate with me, please contact me personally at:
jenna.wilhelmsson@hotmail.com)


It is strictly forbidden to use my pictures without permission! All image theft will be notified / charged!