Vårens och sommarens makeup trender

Fick en förfrågan om att skriva om vårens och sommarens makeup-trender och även om jag inte själv är sån som slaviskt följer trender så kan det ändå vara kul att känna till vad som är extra "hett" i år.

Den absolut största trenden är de orange:a läpparna.
Många kanske tror att det är svårburet men man behöver ju inte nödvändigtvist köra på det mest neon-orange:a läppstiftet man hittar utan ett rött läppstift med mer orange underton funkar också. Eller varför inte ett orange:t läppglans för den som inte är van vid riktigt starka läppar..?

 

Lila (eller "orchid" som färgen kallas på engelska) är årets färg vad gäller smink och skönhet och under vintern har det varit mycket lilaröda läppstift men även ögonskuggorna ska vara lila i år.
Lila är en väldigt lättburen färg då det finns så otroligt många nyanser av lila (kalla, varma, ljusa, mörka) och det är en väldigt smickrande färg för alla ögonfärger - speciellt bruna och gröna ögon.
Samma sak gäller här - är man ovan med mycket färg i makeup:en så kan man välja en lite skirare pastell-lila nyans som man lätt dammar runt ögonen - det behöver inte vara "boom-in-your-face" lila för att vara trendigt!

 

En trend som återkommit är den vita eyelinern, inte bara på nedre vattenlinjen utan också längs övre fransraden som en vingad eyeliner.
Den riktigt krispigt vita eyeliner på nedre vattenlinjen har en tid bytts ut mot en mer neutral krämvit/persikotonad nyans men nu är alltså det vita tillbaka!

 

Som vanligt är lyster och en fräsch solkysst hy väldigt trendigt i sommar. Framför allt lystern på kindbenen, det där kända "glow:et" som alla vill ha, är väldigt inne.
Det kan man uppnå med antingen krämprodukter av olika slag eller med puderprodukter, det finns massor av varianter ute på marknaden - jag har gjort ett inlägg med mina favorit-highlighters här.
Vanligtvisd brukar en matt bronzer vara det allra hetaste men iår får det alltså vara lite mer skimmer.

 

En annan trend som varit stor de senaste åren och som fortsätter att hålla i sig är de buskiga ögonbrynen.
De där över-plockade, tunna brynen är inte längre attraktiva - ju buskigare och mer naturliga desto bättre. Självklart behöver man trimma brynen men plocka så lite som möjligt. Man ser dessutom yngre ut om man har mer yviga ögonbryn...
Och är man inte begåvad med stora bryn så går det faktiskt ganska lätt att fejka buskiga strån - satsa på en vattenfast penna (IsaDoras är min favorit) och måla med korta små streck för att få till en naturlig look.

 

...och när vi ändå är inne på naturlig skönhet så är faktiskt en av de stora sminktrenderna i vår/sommar just att skippa sminket. Lite ironiskt, med andra ord.
I sommar ska vi våga skippa allt vad foundation och ögonskuggor heter och bara satsa på att se så naturligt fräscha ut som möjligt.
Det betyder inte att vi inte får eller kan sminka oss, men man kan försöka hålla sig till så få produkter som möjligt - speciellt under varma sommarkvällar.
Lite tonad dagkräm, kanske lite concealer och så mascara. Svårare än så ska det alltså inte behöva vara!

Hoppas ni fick lite tips på vägen och tveka inte att fråga ifall ni undrar över nån speciell produkt eller trend som ni vill veta mera om!

Publicerad 15.04.2014 kl. 19:18

Uppföljande recension/Follow- up review: St. Moriz self tanning spray/mousse

Ville göra en uppföljande recension på de St.Moriz produkter jag köpte för nån vecka sen (ursprungsrecensionen hittar ni här.)
I wante dto do a follow-up review on the St.Moriz products I got last week (the previous review can be found here)

Jag var som bekant så imponerad av resultatet att jag köpte hem ytterligare två flaskor från pretty.fi - denna gång i nyansen "dark." Jag köpte en spray och en mousse variant, för att kunna jämföra texturerna och se om resultatet varierar beroende på formulan.
I was so impressed by the product I initially tested that I wanted to try out some more, I got another spray and a mousse version in the shade "dark" so that I could compare the textures and the results.

Till att börja med så är "dark"-versionerna betydligt mörkare än originalet, men den ger ändå samma härliga nyans av "solbränna."
Man blir inte orange med dessa produkter, de ger snarare en varm rödbrun nyans och det ser faktiskt ut som att man varit ute i solen. Jag har fått så många komplimanger för min fejkbränna av klasskompisar, jobbarkompisar och kunder som alla sagt att jag ser så himla fräsh ut och att fejkbrännan ser väldigt naturlig ut.
Det är väl bästa resultatet man kan tänkas få..?

To start off, the "dark" versions are a lot darker than the original but it still gives that amazing natural colour to the skin. It doesn't make you orange, iut gives a sort of deep brown shade with a hint of red - just as you would tan if you had actually been out in the sun.
I have gotten so many compliments from co-workers, classmates and clients at work and everyone's said that I look so fresh and that the tan looks really natural. If that's not a good result then I don't know what is..!

Skillnaden i formula mellan mousse och spray är minimal men jag måste säga att jag föredrar spray:en. Jag tycker att den torkar snabbare, den lämnar ingen klibbig yta på huden whatsoever, medan moussen tar ca 15-20 minuter innan det känns som att den torkat helt och jag kan klä på mig.
The difference between the spray and the mousse is not huge, I do prefer the spray, though. I think it dries quicker and doesn't leave my skin sticky what so ever, the mousse needs about 15-20 minutes to dry completely on my skin.

Jag tycker också att det är enklare att få spray:en jämn, inte minst i ansiktet. Moussen funkar inte speciellt bra i ansiktet, måste jag erkänna - den blir ojämn och fläckig under applicering och även om resultatet inte blir ojämnt eller fläckigt så ser man ganska tokig ut under själva verkningstiden. Jag undviker att visa mig bland folk de gånger jag applicerat moussen i ansiktet, helt enkelt...
I also think the spray applies more evenly, especially on the face. The mousse really doesn't work well on the face - it streaks and looks patchy whilst the colour is developing. The result however is not patchy at all, but I look pretty crazy during the process of the colour developing. Let's just say I don't want to show my face in public the days when I have applied the mousse to my face...

Här ser ni skillnad mellan ett ben med/utan St.Moriz moussen.
Färgen har inte börjat utvecklas ännu, men efter en halvtimme är färgen redan dubbelt så mörk.

Here's one leg with and without fake tan. It hasn't started to develop yet, but after just 30 minutes the colour is way darker.

Jag vill ännu poängtera att man MÅSTE ha en handske då man applicerar St.Moriz, pga att den ger färg direkt på huden och risken för missfärgade händer är enorm - även med handske lyckas jag ibland få lite fläckiga händer.
Viktigt är också att när man duschar av färgen (efter 4-6 timmar) så ska man verkligen se till att all överlopps färg skrubbas av, annars riskeras  sängkläder/vanliga kläder att missfärgas.

I once again want to point of that you haveto use a tanning mit when you apply these products, otherwise you are going to end up with discolouration. It's also important to really scrub off all of the excess colour when you take a showe (after 4-6 hours) otherwise you risk getting miscoloured sheets/clothes.

Som sagt - det här är en stor BFF-favorit och jag rekommenderar er ALLA att testa St.Moriz.
Det är dock en stor skillnad mellan original och dark-versionen så om du är väldigt ljus, testa originalet först.
Om du inte är riktigt blek utan har naturligt lite mer färg eller har mer olivfärgad underton i din hud så rpova absolut "dark" versionen.
Du kommer inte att ångra dig!!

This is a huge BFF-favourite and I recommend you all to try out the St.Moriz line. It is however a huge difference in colour between the original and the dark version so if you are very fair - try the original first. If you have a more olive undertone to your skin then go for the darker version. You will not regret it!

Här hittar ni St.Moriz produkter i Finland.
Here's where I get my St.Moriz products from.

Publicerad 12.04.2014 kl. 13:09

Dagens makeup/Today's makeup: Make sure to wear some flowers in your hair...

Här kommer den våriga/somriga looken jag bar under vår VIP-kväll i torsdags. Hoppas ni gillar det!
Here's the spring/summer inspired makeup look I wore on our VIP night last Thursday - hope you like it!

Products used:
Foundation: Teint Resist (YSL)
Concealer: Lasting perfection concealer (Collection 2000)
Face powder: Redness Solutions pressed powder (Clinique)
Bronzer: Chocolate bronzer (Bourjois)
Blush: "Wild Berry" (BeautyUK)
Eyebrow pencil: Color Riche Sourcils "Dark brown" (Loreal)
On the eyes: Shadow Insurance (Too Faced), Enchanted Glamourland palette (Too Faced)
Liquid eyeliner: Double Wear "black" (Estée Lauder)
Mascara: Magnetic Lashes
Lipstick: Cranberry Kiss "Promise" (Lumene)

 

...och ja, lockarna höll otroligt bra under hela kvällen så det där tricket jag talade om tidigare funkar verkligen!
...and yes, the curls lasted all night so that trick I was talking about earlier does actually work!

Publicerad 12.04.2014 kl. 10:25

Hur man får lockar att hålla bättre...

Håller som bäst på att göra mig iordning för kvällens VIP-festligheter.
Jag har alltid problem med att få lockar att hållas i mitt hår, då jag har så fint och glatt hår, men om man direkt efter att ha lockat håret rullar ihop lockarna igen, fäster dem med en hårnål och låter dom svalna ordentligt så lär de ska hålla lite bättre.
Jag har nu gått runt med ihoprullade lockar i nästan två timmar och jag tänkte inte släppa ner dem förrän det är dags att gå till jobbet så vi får se om det funkar...
Jag får återkomma med resultatet senare.
Har ni några tips på hur man får lockar att hållas längre/bättre..?? Använder ni speciella produkter eller så?
Jag kör endast med värmespray före och lite hårspray efteråt, eftersom jag inte vill att locka ska bli för "skarpa" och stela.

Om en stund får jag också besök av min lillasyster som jag ska sminka i 50-tals stil inför en fest hon ska på ikväll.
Om hon tillåter ska jag ta före/efter-bilder så ni får se hur fin hon blev. Hon har otroligt stora (o-normalt stora faktiskt) och vackra ögon så det ska bli jättekul att få göra henne extra fin.

 

 

 

Translation:
I am currently getting ready for the VIP event that's being held tonight in the shopping centre where I work.
I decided to curl my hair but since I have really fine hair I always struggle with getting my curls to last. I saw that you're supposed to pin the curls directly after curling them, letting them cool off a while before letting them down - and that's supposed to helt them last longer. We'll see about that...
Do you have any tricks for getting your curls to last longer? Do you use any special products? I just use a heat protecting spray before curling them and some hairspray afterwards, I don't want them to look too stiff and hard so I don't like applying too much hairspray.

My sister is coming over shortly, I am doing her makeup for a party she's attending tonight. We're going for a 50's vibe, I'm looking forward to transforming her. She has the biggest, most beautiful eyes ever so I love making them look even more amazing!

 

Publicerad 10.04.2014 kl. 14:08

VIP-kväll i HS Center ikväll!

 

Ikväll har vi VIP-kväll i HS-Center här i Vasa.
Alla butiker har öppet till 22:00, det bjuds på modevisning, mingel och inne på KICKS bjuder våra praktikanter på gratis snabb-makeup och vi kommer också att ha en tjej som fixar håret och stylar er med KICKS egna hårvårdsprodukter.

Så kom in ikväll och hälsa på mig och min kollega Camilla, vi blir jätteglada om ni kikar förbi!

Publicerad 10.04.2014 kl. 09:29

Dagens makeup/Today's makeup: This is how I roll...

Här kommer dagens makeup - en lätt smoky eye i gröna toner-
Hoppas ni gillar det!

Here's today's makeup - a light smoky eye using greens. Hope you like it!

Products used:
Foundation: Teint Resist (YSL)
Face powder: HD loose powder (ELF)
Blush: Single eyeshadow nr ? (Inglot)
Eyebrow pencil: Color Riche Sourcils "Dark brown" (Loreal)
On the eyes: Waterproof cream eyeshadow #8 (YSL), "Humid" eyeshadow (MAC), Microshadow "Glam" (Make Up Store)
Mascara: Bourjois Beauty'full volume mascara (Bourjois)
Ligloss:Star lips "Marbella" (Make Up Store)

Publicerad 09.04.2014 kl. 19:44

Sneak peek!

En liten sneak peek på dagens makeup.
Jag ska iväg på kursavslutning och presentationer av kursarbeten nu men jag lägger upp mer bilder och produktlista ikväll!

A sneak peek of today's makeup.
I'm off to do a presentation as a final part of one of my courses at university, but I'll post the entire look and product info tonight!

Publicerad 09.04.2014 kl. 13:25

Dagens makeup/Today's makeup: Blushing powder pink

Dagens enkla, men våriga, makeup kommer här!
Hoppas ni gillar det!

Here's today's simple spring makeup!
Hope you like it!

Products used:
Foundation: Teint Resist (YSL)
Face powder: Redness Solutions pressed powder (Clinique)
Blush: "Cactus flower" (KICKS)
Eyebrow pencil: Color Riche Sourcils "Dark brown" (Loreal)
On the eyes: Liquid eyeshadow (Chanel - discontinued), Effect Powder "Silk" (Gosh)
Liquid eyeliner: Double Wear "black" (Estée Lauder)
Mascara: Bourjois Beauty'full volume mascara (Bourjois)
Lipstick: "Sandcastle" (KICKS)
Lipgloss: Glamourgloss "First time" (Too Faced)

Publicerad 08.04.2014 kl. 19:37

Recension/Review: Real Techniques brushes

Jag har nu hunnit testa Real Techniques borstarna ordentligt och är redo att ge er mina tankar och åsikter om dem.
I've had some time to try out the Real Techniques brushes and here are my thoughts on them.

I set:et jag köpte får man följer borstar
(från vänster till höger enligt bilden ovan)

In the set I got you get the following brushes
(from left to right according to the image above)

- Contour brush
- Pointed foundation brush
- Detailer brush
- Buffing brush

Borstarna kommer i ett litet fodral, där man förutom dessa fyra också har plats för 4-5 ytterligare borstar. Bra om man behöver transportera dem.
Att borstar har specifika namn och tänkta användningsområden betyder inte att man inte kan använda dem till annat - vilket jag kommer in på så småningom...

The brushes come in a small case, which also fits an additional 4-5 brushes - which is great for travelling. The fact that the brushes have specific names and are ment to be used for specific areas of the face does not mean you haveto use them as they are ment to be used.  I'll get into in a moment...

Vi börjar med "Detailer brush." Denna borste kan användas till väldigt mycket, jag föredrar dock att använda den till läppstift.
Har testat att använda den till concealer men var inte överförtjust, den går också att använda till ögonskugga men jag föredrar borstar i äkta hår för det ändamålet.

Inte min favoritborste i set:et men som sagt - funkar bra till läppstift.
The"detailer brush" I tried to use for concealer as well as for eyeshadows, but didn't really like it. It works OK for lipstick and is the way I prefer to use it but it is not my favourite brush in the set.

"Buffing brush" är min absoluta favorit bland dessa borstar och är verkligen LJUVLIG till foundation.
Den påminner om en borste som jag köpte från KICKS för en herrans massa år sen (som inte finns kvar i sortimentet längre) i att den applicerar foundation jämnt och utan ränder. Den får verkligen produkten att gå in i huden och ger en superhärlig och naturlig finish. Älskar denna borste!

The "buffing brush" is my absolut favoruite of the bunch and perfect for founadtion. It reminds me of a brush I got from KICKS many, many years ago (you can't get it anymore) in that it applies foundation really smooth and gives a natural finish. I do love this brush!

"Contour brush" har jag använt till rouge, konturering samt highlighter.
Den här borsten funkar riktigt bra till alla dessa tre produkter, även krämprodukter appliceras bra med den här typen av borste.

The "contour brush" I've used for contouring as well as blush and highlighter and it works well in all three different ways. You can also use it for cream products.

Sist men inte minst har vi "Pointed foundation brush."
Jag gillar inte alls den här till foundation, jag tycker det blir randigt och jag har svårt att få ett jämnt resultat. Däremot funkar den bra till concealer eller när jag highlightar mitt ansikte med "ljuspenna."
Finally, we have the "pointed foundation brush."

I really don't like this for foundation, I think it makes the founadtion look streaky and I have a hard time getting an even application with this brush. I do like it for cream highlighters, though. It seems to work better when used in smaller areas of the face.

 

Överlag är jag väldigt nöjd med mitt köp. Det är bra kvalitet för ett överkomligt pris!
Hade dock gärna bytt ut "Detailer brush" mot en större puderborste men man kan inte få allt här i världen.
Jag är väldigt sugen på att köpa flera av Real Techniques borstar så det är inte omöjligt att det kommer fler recensioner så småningom...

All in all, I am very happy with my brushes. It's really good quality for a reasonable price!
I wouldn't mind exchanging the "detailer brush" for a bigger powder brush, though, but you can't have it all.
I would love to try some of the other RT-brushes, I might do a review on them as well if/when I get my hands on them...

Publicerad 07.04.2014 kl. 16:50

Tankar kring annonsering, reklam och sponsrade inlägg.

Jag kände att jag snabbt ville ta upp en sak med er, eftersom jag den senaste tiden bombarderats med mailförfrågningar kring annonsering här på BFF.

Som det går att läsa i högerspalten (vet inet hur många som läser det som står där men jag rekommenderar det varmt!) är BFF en reklamfri blogg och jag tar starkt avstånd kring all sorts annonsering och köpta inlägg.
För mig är det otroligt viktigt att ALLT som jag väljer att skriva om är mina egna åsikter, mina egna tankar och sånt som jag själv skulle vilja läsa om - och att de eventuella länkar som finns till andra sajter endast är såna länkar som jag själv väljer att lägga dit, inte för att jag får betalt utan för att jag geuint rekommenderar er att besöka sidan.
Jag är inte sponsrad av KICKS - jag jobbar där och självklart gör det att jag testar mycket av produkter som vi säljer men det betyder inte att jag inte använder andra produkter också.

Jag har fått produkter sända till mig tidigare och emellanåt droppar det in förfrågningar från företag som undrar om de får skicka saker till mig.
Jag är då alltid väldigt noga med att påpeka att jag mer än gärna tar emot material och pressinformation men att jag ALDRIG kan garantera att jag kommer att skriva om produkterna på bloggen samt att om jag väljer att skriva om dem så behöver jag få full frihet till att skriva exakt vad jag tycker, vare sig det blir en negativ eller en positiv recension.
Jag tar aldrig emot produkter/pengar i utbyte mot annonsering eller någon annan sorts gentjänst - det vill jag att ni som läsare skall veta - och jag skriver alltid ut om produkter jag talar om har blivit sända till mig i PR-syfte.

BFF är som bekant ett sätt för mig att uttrycka en stor passion och ett stort intresse för smink och skönhet,
jag har dock heltidsstudier och deltidsjobb som gör att jag under inga omständigheter vill känna mig pressad av annonsörer/sponsorer till att skriva x antal inlägg under en vecka eftersom jag emellanåt är väldigt upptagen och helt enkelt inte hinner blogga.
På BFF är jag min egen boss och det är enbart jag själv som bestämmer vad jag skriver om, vilka produker som blir recenserade och när och jag kan garantera er att ni ALLTID får 100% ärlighet från mig, i alla lägen.

 

 

Translation:
My thoughts on sponsorship, advertising and getting sent free stuff...
Feel free to google-translate it!

Publicerad 07.04.2014 kl. 12:46

Följ mig och BFF på Instagram!

30-årig självlärd makeup-artist, jobbar på Kicks, studerar till lärare och brinner för skönhet och hälsovård.

I den här bloggen skriver och tipsar jag om allt ytligt man kan tänka sig: smink, hudvård, hårvård och allt däremellan. Jag älskar bra budget såväl som sköna lyxprodukter och försöker att ge er en bra balans mellan både-och. Interaktion mellan mig och mina läsare är superviktigt för mig så har du frågor, funderingar eller åsikter så tveka inte att göra din röst hörd! Hoppas ni ska trivas här och kom ihåg att det bästa skönhetstipset är att le!

Om du vill ha konsultation (ensam eller i grupp) eller behöver sminkning inför fest/bröllop - kontakta mig på: jenna.wilhelmsson@hotmail.com
(All typ av reklam utan min tillåtelse är förbjuden! BFF är en 100% reklamfri blogg, dvs annonsering och produktplacering förekommer inte. Jag tar gärna emot pressmaterial men jag kan inte garantera att den information/material jag eventuellt tar emot kommer att nämnas i bloggen.
Kontakta mig personligen om ni har frågor kring samarbeten: jenna.wilhelmsson@hotmail.com)

Det är strängt förbjudet att använda mina bilder utan tillåtelse! All bildstöld kommer att anmälas/faktureras!


Follow on Bloglovin

 

A 30 year old, self-taught make up artist, currently working at Kicks (beauty store), studying to become a teacher and has a true passion for everything beauty-related.

In this blog I write about beauty and makeup, I give you thoughts and reviews as well as tutorials. I love budget-bargains as well as lovely luxurious products and try to give you a good balance between the two.

I really enjoy hearing from my readers and if you'd like to comment on a blogpost you need to sign it by writing out a number in swedish letters. Here are the numbers: 1 = Ett 2 = Två 3 = Tre 4 = Fyra 5 = Fem 6 = Sex 7 = Sju 8 = Åtta 9 = Nio 10 = Tio

I really hope you will enjoy this blog and remember that the best beauty-trick in the world is to smile!
If you want to hire me for a consultation (single och group) or as a makeupartist for a wedding or party then contact me: jenna.wilhelmsson@hotmail.com
(All advertising not accepted by me is prohibited! BFF is a 100% advertisement-free blog and I can not guarantee that all the PR-material I recieve will make it onto the blog.
If you or your company want to collaborate with me, please contact me personally at:
jenna.wilhelmsson@hotmail.com)


It is strictly forbidden to use my pictures without permission! All image theft will be notified / charged!