Tabata-träning

 

HIIT (High-Intesity-Interval-Training) och Tabata har blivit populära "träningsformer" de senaste åren - egentligen är det inget nytt påhitt utan något som bl.a. elitidrottare alltid sysslat med, men i takt med att folk jagar de mest effektiva träningsformerna har både HIIT och Tabata blivit något av en trend.

Det finns många likheter mellan HIIT och Tabata men jag skulle själv påstå att medan strukturen i HIIT kan varieras i oändlighet, är strukturen i Tabata mer specifik.
I Tabata kör man en övning i taget, enligt följande struktur:
20 sek aktivitet
10 sek vila
20 sek aktivitet
10 sek vila
20 sek aktivitet
10 sek vila
20 sek aktivitet
10 sek vila
20 sek aktivitet
10 sek vila
20 sek aktivitet
10 sek vila
20 sek aktivitet
10 sek vila
20 sek aktivitet
10 sek vila

Du gör alltså samma övning under 20 sekunder, med 10 sekunders vila mellan varje, i 8 repetitioner.
Det kanske låter som en barnlek - tro mig: It is not.

Jag har infiltrerat Tabata-träning i mitt styrketräningsschema sedan i höstas, men inte förrän den senaste tiden har jag insett hur enormt effektiv den kan vara. Jag märker också att när träningsvärken uteblir och jag känner att kroppen börjar vänja sig för mycket vid vissa övningarna i mitt "vanliga schema" - så hjälper det enormt mycket att köra mycket Tabata en tid, för att chocka kroppen och pressa den lite extra.
För det ÄR tungt - men samtidigt är det ett väldigt enkelt träningsmönster att följa och man kan utforma sina egna träningsprogram med övningar som man gillar och som man själv vet passar ens kropp. 

Jag brukar själv skriva ner alla övningar jag vill ha med under mitt Tabata-pass, för att slippa fundera för mycket mellan varje byte av övning och för att verkligen se till att träningen blir effektiv. För även om du får vila 10 sekunder mellan varje repetition så ska du inte vila för mycket mellan övningsbytena heller - håll igång kroppen, drick lite vatten men tappa inte fokus.

Vill man kan man såklart även varva konditionsövningar med styrkeövnigar - det är ännu tyngre och gör förbränningen ännu mer effektivt.
Jag brukar sällan göra det, bara för att jag oftast gjort min cardio i förväg och fokuserar Tabatan på styrketräning - men ibland kan det vara skönt att  få upp pulsen lite också.
Man kan använda Tabata för att träna hela kroppen men som jag tidigare nämnt väljer jag att fokusera på vissa utvalda delar av kroppen när jag styrketränar, eftersom jag får bättre resultat.

Ett typiskt ben/rump-pass med Tabata-struktur brukar för mig se ut såhär:
- Squats
- Utfall bakåt (vänster)
- Utfall bakåt (höger)
- Plie squats
- Hip raises (vänster ben)
- Hip raises (höger ben)
- Jägarvila

Sju olika övningar enligt Tabata-struktur, med så lite vila som möjligt mellan bytena brukar ta ca 30 minuter, vilket är vad jag minst lägger ner på styrketräningen per dag.
Kom bara ihåg att stretcha efteråt - jag är själv värdelös på att stretcha och jag får bokstavligen rulla upp ur sängen dagen efter ett sånt här benpass. Får ni inte träningsvärk av det här så vet jag inte vad som är fel på er... =)
Jag vill också varna för risk för illamående efter ett Tabata-pass. Det brukar dock inte hålla i sig speciellt länge för mig och det hjälper oftast att dricka mycket vatten direkt efter ett pass. Men som sagt, det är intensivt och man SKA ta i ordentligt och det känns såklart i kroppen.

Jag hoppas att ni fick lite tips på vägen och vågar testa Tabata för det är verkligen ett enkelt sätt att styrketräna hemma och man behöver INGA vikter eller maskiner till hjälp. Jag försöker att vara så tydlig som möjligt då jag beskriver övningar och träningsstrukturer för jag vet själv att det ibland kan vara svårt att hänga med och förstå vad allt egentligen innebär i praktiken. 
Jag rekommenderar er också att ladda ner appen MyTabata - som är ett enormt bra hjälpmedel för att hålla rätt struktur.
Vill ni läsa mer och få mer tips på övningar kan ni klicka in er här eller den här svenska sidan som ger mer info om vad Tabata är - där finns också mängder av Tabata-inspirerade träningsprogram på Youtube för den som gillar det.

Publicerad 16.12.2014 kl. 18:38

Recension: Biotin, B7, tillskott

Jag försöker att undvika alla sorts kosttillskott och satsa på att få i mig alla näringsämnen jag behöver genom en varierad kost - dock är det lite problematiskt för mig emellanåt då jag måste hålla en rätt stram diet pga min IBS. Jag har tidigare haft diverse vitaminbrister (som gett sig uttryck på olika sätt) och i våras började jag äta Biotin, främst för att jag tappade väldigt mycket hår och ville försäkra mig om att det inte var vitaminbrist som låg bakom problemet.

Det är ovanligt att man har brist på Biotin, men om man har IBS och problem med tarmarna kan man kan behöva ta tillskott av B7. Som tidigare nämnt är listan på livsmedel jag kan äta betydligt kortare än listan över livsmedel jag INTE kan äta - så för mig är det inte frågan om att jag borde äta annorlunda, det handlar om att jag fysiskt inte kan äta annorlunda utan att bli riktigt sjuk.
Jag tar ändå en relativt låg dos (5mg/dag) just för att jag ser det som ett komplement till en någolunda bra kost. Jag köper de här - de får man receptfritt från apoteket.

Jag vet inte om ni kommer ihåg det, men i början av sommaren fick jag enorma problem med min hud. Fick plötsligt väldigt mycket finnar, speciellt på halsen och hakan - jag trodde direkt att det var hormonellt betingat men misstänkte också att jag var överkänslig mot en ny solkräm jag testade.
Finnarna och hudproblemen höll i sig under hela juni och nästan hela juli månad, inte förrän i slutet av juli började det lugna ner sig - vid det laget tänkte jag inte desto mer på det. Jag har acne-benägen hud och vet att det blossar upp nu som då... Huvudsaken är ju att det blev bättre, tänkte jag.

Men sen i slutet av augusti fick jag av en händelse läsa en recension där någon börjat äta kosttillskott som innehöll mycket B7 och där skrev de att en av de vanligaste biverkningarna av B7 är att man får acne och finnar, men att det brukar lugna ner sig efter ett tag.
Så helt plötsligt var allt ganska solklart och jag förstod varifrån mina hudproblem kom.
Vid det laget hade som sagt huden lugnat ner sig och jag hade börjat notera de positiva aspekterna av Biotinet. Mina naglar hade blivit starkare, jag tappade inte alls lika mycket hår längre och huden var återställd. Ha dock i åtanke att vid det här laget hade jag ätit Biotin i ca 3 månader - så du kommer inte att se resultat direkt. Minst 3 månader måste man ta dem förrän man kan räkna med att kroppen börjat ta upp näringsämnena ordentligt och man kan börja förvänta sig effekter.
Jag märkte mest effekt på mina naglar - att de blev otroligt starka och långa. 

Jag har fortsatt att äta Biotin, tar min lilla tablett varje morgon och tänker inte mer på det.
Jag tappar inte alls lika mycket hår nu - vilket KAN bero på hårcykler man har genom livet (periodvis tappar man mer hår) men oavsett så tycker jag att mitt hår är mycket starkare och det känns tjockare. Mina naglar har också som sagt blivit starkare och jag har för första gången på många, många år kunnat börja ha långa naglar som inte skivar sig/går av direkt.
Eftersom jag klippte av 12 cm hår för ca en månad sen ska det bli intressant att se hur långe det tar innan det växt ut igen och om Biotinet har nån effekt på hur snabbt mitt hår växer. Jag får återkomma om det framåt vårkanten...

Skulle jag rekommendera Biotin? Ja, speciellt om du lider av IBS och upplever att du inte får i dig B7 via kosten.
Är det ett måste? Nej, men jag tror det är ett bra komplement till ett sunt leverne och så länge man inte tar absurda doser så ser inte jag några fel med att ta det som tillskott. Sen bör man komma ihåg att det kan ha tillfälliga bieffekter men det är inte mer märkvärdigt än när huden måste vänja sig vid nya hudvårdsprodukter. Det tar en tid för kroppen att normalisera sig helt enkelt.
Finns det risk för placebo-effekt (att man TROR att det hjälper för att man vill så gärna att det ska hjälpa)? Absolut. Samtidigt anser jag att så länge man inte skadar kroppen (och det är väldigt svårt att överdosera B7) så kan man alltid prova.

Läs mer om Biotin här.

Publicerad 15.12.2014 kl. 21:26

Tutorial: Hur jag fyller i mina ögonbryn

Utlovade ju lite tips på hur man snabbt och enkelt kan fylla ut glesa bryn, så här kommer en tutorial på hur jag fyller i mina egna bryn och mina bästa tips för att skapa bryn som ramar in ansiktet och ändå ser naturliga ut.
(p.s. Ursäkta bildkvalitén - jag har inte PS installerat på denna dator!)

Före:
Jag har ganska tjocka bryn men glesta strån så de behöver definitivt lite hjälp på traven.

 

Efter:
Tjockleken hålls ganska densamma, men genom att fylla i brynen och formen ser de mer "städade" ut.

 

Tidigare har jag endast använt brynpenna men efter att ha testat vax och skugga har jag kommit fram till att kombinationen av de tre funkar bäst för mig.
Någon kanske tycker det är onödigt många steg bara för ögonbrynen men tro mig - det tar inte många sekunder för mig att fylla i mina bryn, trots tre olika steg. Ju mer man övar och ju mer van man blir, desto fortare går det!
 

Jag börjar med att fylla i den understa delen av brynen (den jag vill ska vara skarpast) med en penna. Gillar KICKS brynpenna och har använt den flitigt de senaste åren. Istället för att "rita" en linje försöker jag att följa under kanten av mina bryn med små, små streck så att kanten blir definierad men inte ser för påmålad ut.

 

Sedan fyller jag i hela brynen med ett färgat vax från Viva La Diva's "Brow Bar"-palett. Detta för att brynen skall ligga ner och inte spreta så mycket och för att puderskuggan jag strax ska lägga på ska sitta bättre.

 

Slutligen fyller jag i hela brynet med en brynskugga (också den från "Brow Bar"-paletten) och följer hela tiden brynets egen form men fyller i alla "glapp" så att de ser tätare ut.

 

Sen finns det ett klassiskt uttryck inom makeup-branschen, att "ögonbryn ska se ut som systrar - inte tvillingar!"
Det innebär att det är helt OK om de inte är perfekt symmetriska för våra ansiktshalvor är inte heller symmetriska. Det skulle se väldigt konstigt och onaturligt ut om våra bryn såg EXAKT likadana ut - så länge de har samma form och färg så kommer de att framhäva dina ansiktsdrag.

 

 

Publicerad 10.12.2014 kl. 20:27

Dagens julklappstips!

Dagens julklappstips är "Book of Beauty" från Viva La Diva.
Detta är ett set med två olika paletter - ett för brynen och ett med ögonskuggor och rouge/highlighter.
Perfekt gåva till någon som vill utöka sin sminksamling och lära sig mer om hur man lägger makeup.
Finns bl.a. på KICKS för ca 28 euro.

Bild från Viva La Diva's hemsida.

Publicerad 10.12.2014 kl. 16:53

Recension: Loreal Skin Perfection Anti-tiredness Beautifying Daily Care

Det var ett tag sen jag började använda Loreal's Skin Perfection Anti-tiredness och jag hade helt glömt bort att jag glömt recensera den.
Det brukar ofta bli så med produkter som hamnar i något sorts mellanskikt - varken bra eller dåliga.

Skin Pefection-serien från Loreal fick stort utrymme på sociala medier i höstas - det skickades ut mängder med pressmaterial till kända bloggare och det var många som prisade de här produkterna.
Nu har ju jag bara testat just "Beautifying Daily Care"-krämen så jag kan bara uttala mig om just den men i ärlighetens namn är jag inte överförtjust.

I sin korthet så är det här en tonad dagkräm. Krämen är vit när den kommer ut ur tuben men innehåller små, små pigmentskapslar som krossas då man applicerar krämen på huden och ger en lätt, tonad färg. Lite som Estée Lauder's kända Double Wear Light, om ni är bekanta med den...

...och lite liksom Double Wear Light så passar den här krämen från Loreal inte alls min hud. Min hud lämnas kladdig, ser fet ut och jag har defintivt inte kunnat använda den utan att blanda ut den med ett serum. Ingen hit under smink alltså och vad beträffar färgen som den ger så är den väl helt OK men det spelar liksom ingen roll då man inte vill använda krämen pga konsistensen.

Det blir definitivt inget återköp.

 

(bild från kicks.se)

 

Publicerad 05.12.2014 kl. 21:19

Black Friday shopping: Makeup brushes

Förra fredagen var det ju "Black Friday" - vilket är årets största shoppingdag i USA. Fenomenet har hittat till Skandinavien och oavsett vad man tycker om det så är det ju aldrig fel att få handla på rea.
Själv hade jag några vinglas för mycket i kroppen (är det ens möjligt?) när jag började surfa runt på sminksajterna i fredags kväll och hittade sjuuhuuhuuuukt billiga produkter på pretty.fi.
"Klick klick" sa det och idag hämade jag ut mitt paket.

Fick två St Moriz brun-utan-sol-mousser (min absoluta favorit-BUS, om ni nu råkat missat det!) för en pyttig summa, dessutom var både ELF och Coastal Scents-borstar på -50% så det var bara att hamstra.
Jag äger två av borstarna sen tidigare (ELF Studio Powder Brush och Caastal Scents Mineral powder brush, nr.240) men gillar dem så mycket att jag kände att det var värt att köpa två till.
Real Technique's set:et med tre borstar kostade bara 10 euro men borstarna är mycket mindre än jag trodde de skulle vara..!! Nåväl, jag vet att det är bra borstar så de blir säkert bra att ha i necessären om man ska på resa eller nåt...

Är extra spänd på att testa den stora "fan brush"-borsten samt den vinklade duo-fiber borsten (längst ner till vänster på bild) som påminner väldigt mycket om F84 från Sigma.
Nån som ni specifikt önskar recension utav?

Publicerad 03.12.2014 kl. 18:38

Visste du att...

...ju tunnare ögonbryn man har desto äldre ser man ut.
Buskiga ögonbryn är alltså nyckeln till att se mer ungdomlig ut så det är bara att sluta noppa och släppa brynen fria!

Självklart ska man trimma brynen men att plocka dem till små streck är inget jag rekommenderar. Det ser onaturligt ut och som sagt, ger ett föråldrat intryck.
Och är man inte född med buskiga bryn så går det faktiskt att ganska enkelt fejka till sig buskiga bryn - utan att det ser onaturligt ut. Håll ut - jag har en tutorial i backfickan!


 

...och så de där "ostkrokarna" till bryn som så många kvinnor fortfarande går omkring med. Det är faktiskt en av dom skönhetsmissar som går mig mest på nerverna... Får nästan rysningar av det!

Publicerad 02.12.2014 kl. 22:33

Anti-rynk krämer. Bluff och båg eller något som verkligen fungerar..?

Det finns många saker som påverkar hudens åldrande. Först och främst finns det inre påverkan - dvs hur vi mår inombords, om vi är stressade och genomgår en mentalt tung period i livet syns det ofta i vår hud, maten vi äter har också en enorm påverkan på vår huds tillstånd och utseende. Sedan har vi också yttre påverkan så som rökning, strålning från t.ex. datorer och solen, föroreningar i luften och förstås hur vi tar hand om vår hud genom kosmetika. 

Det finns många teorier och åsikter om huruvida anti-rynk krämer och produkter verkligen hjälper och eftersom Maria ställde en fråga om det här tänkte jag dela med mig av mina tankar och kunskaper om detta.
Sen är det, som vanligt, upp till var och en att avgöra hur man ställer sig till denna information.


Tretinoin - det enda verksamma ämnet mot rynkor
Vitamin A-syra (icke att förväxla med Vitamin A) eller Tretinoin är ett läkemedel som används för att behandla acne och solskadad hud, det är också ett av de få ämnen som verkligen har bevisad effekt mot rynkor och ålderstecken, som inte bara fungerar förebyggande utan som faktiskt har förmåga att "ta bort" rynkor. Ämnet klarar nämligen av att penetrera djupt ner,  i underhuden och effekten är kliniskt dokumenterad i ett stort antal studier. Tretinoin är dock ett registrerat läkemedel och är inte tillåtet i kosmetika inom EU. För att få använda krämer med Vitamin A-syra eller Tretinoid krävs ett recept, frän läkare. Det som däremot kan köpas på vissa apotek, utan recept, är Tretinoin-kräm under namnet "Retin-A" eller "Renova" men det har inte samma verksamma ämnen (samma mängd) och därmed inte heller samma effekt som läkemdelet Tretinoin.


Inom kosmetika används ofta "Retinol" (eller varianter på detta) som ingrediens och sägs då vara en anti-ageing komponent. Retinol = Vitamin A.
Skillnaden mellan Vitamin A och Vitamin A syra är att de inte har samma effekt, samma förmåga att tränga djupt ner i huden och hudens förmåga att ta upp just Vitamin A varierar även från person till person, vilket leder till att man inte kan påstå att Vitamin A har samma effekt på alla.


Av detta kan man konstatera, att oberoende vad du använder för kräm och hur många olika anti-ageing komplex som denna kräm påstås innehålla - så kan du inte ta bort rynkor och fina linjer som redan uppkommit. Du kan däremot, genom att mjuka upp/strama upp huden med hjälp av krämer och därmed minska intrycket av dem. Det här är en mycket viktig sak att komma ihåg och något jag försöker att förmedla till mina klienter.
Har man redan fått rynkor så är det snudd på omöjligt att bli av med dem, då gäller det bara att försöka förebygga och motverka att fler uppstår - för det är möjligt!


Faktorer som påverkar att huden åldras i förtid
Att huden åldras i förtid beror ofta på ett eller flera av följande:
- För mycket solexponering
- Rökning eller i övrigt ohälsosam livsstil (droger, dåliga matvanor etc)
- Stress/föroreningar i luften


Det finns dock ett par väldigt enkla steg man kan ta för att förebygga dessa:
1. Använd ALLTID solskydd!
Ni vet hur mycket jag predikar om det här varje sommar - solskydd är din bästa vän, tro mig!!
2. Fimpa! Rör på dig! Ät mycket bär, frukt och grönt och rätt sorts fetter! 
3. Använd alltid en kräm med SPF om du sitter mycket framför datorn och använd gärna en kräm med mycket anti-oxidanter som skyddar mot fria radikaler som finns i luften.

 

Sen finns det såklart alltid den genetiska faktorn - jag har tidigare talat om de som vunnit högsta vinst i det genetiska lotteriet och ja, livet är orättvist. Det finns de som får rynkor väldigt sent i livet och det finns de som får rynkor innan de ens hunnit fylla 30 och oavsett hur väl eller "o-väl" de personerna lever så finns det genetiska biten alltid med i spelet och spelar en viss roll.

(Snälla, gå inte på såna här reklamer... Det är bara Photoshop som klarar av såna här saker!)

 

Summering
Om jag ska summera och ge svar på frågan, så anser jag att JA, anti-rynk krämer fungerar men man måste använda dem i förebyggande syfte och de måste kombineras med andra förebyggande åtgärder!

Om jag skulle ge mina bästa tips för den som aktivt vill börja skydda sin hud mot för tidigt åldrande så skulle de vara:
1. Återigen - högt solskydd på sommaren och alltid SPF i dagkrämen vintertid!
2. Återfukta huden ordentligt - generellt sett är det så att de med torr hud får rynkor tidigare än de med fet hud! Och känner du för att prova en kräm som innehåller Retinal (Vitamin A) eller nån annan kräm som påstås ska hjälpa mot rynkor, så är det absolut inget som skadar huden! Som sagt - att förebygga är aldrig dåligt!
3. Ta hand om din hud, inifrån och ut. Spelar ingen roll om du smörjer in dig med en 500 euros anti-rynk kräm om du lever på hamburgare och chips!
4. Satsa på att få i dig anti-oxidanter varje dag, antingen genom att äta färgglada grönsaker och bär eller genom en bra hudkräm som ger dig anti-oxidanter (jag rekommenderar själv Biotherm's Skin-Ergetic serie vintertid, den är fantastisk!)

 

Hoppas att detta besvarade en del av funderingarna kring detta. Jag är som bekant inte utbildad kosmetolog och kan inte den exakta vetenskapen bakom sånt här, men jag vet ändå så pass mycket om det att jag inte går på alla påståenden om mirakel-krämer och bisarra ingredienser som ska ta bort alla rynkor på en månad.
Använd sunt förnuft - det kommer man ganska långt med...


...ja och så solskydd då. Glöm för allt i världen inte solskyddet!

Publicerad 02.12.2014 kl. 18:00

Recension/Review: Viva La Diva Nudie Matte palette

Nu har jag hunnit testa Viva La Divas "Nudie Matte"-palett tillräckligt många gånger för att känna att jag kan ge er mina personliga åsikter kring den. 

"Nudie Matte" är en i serien av paletter som  Viva La Diva släppt det senaste åren som är kraftigt influerade av Urban Decay.
Som tidigare nämnt tycker jag inte att det är något fel med att anamma ett vinnande koncept, så länge man gör det till sin egen grej - vilket jag tycker Viva La Diva lyckats med (dessutom är de ju knappast ensamma om att rida på "Nude"-vågen som rått de senaste åren!)

Nudie Natte består av 5 nyanser, som alla har egna namn. Dessvärre står namnen bara tryckta på den lilla plastbit/skyddsfilm som jag knappast är ensam om att vilja kasta direkt. Nu har jag trots allt sparat plastbiten och kan meddela att skuggorna heter (från ljus till mörk):
- Touch
- Easy
- Tender
- Warm
- Tempting

Trots namnet är inte alla skuggor i paletten helt matta. Nyansen "Easy" har en klart skimrig yta och det stör inte mig, men det är ju lite missvisande då paletten har ordet "matte" i namnet...

Skuggorna är väldigt klassiska, användbara vardagsnyanser och är enkla att tona ut/skugga med. Jag använder dock alltid en primer under mina ögonskuggor (pga mina oljiga ögonlock) så jag kan inte säga huruvida de håller utan primer men med primer sitter de hela dagen (jag använder KICKS Eyeprimer, om nån är intresserad). Överlag är det en väldigt bra bas-palett att ha i sin arsenal, speciellt om man inte redan har jordnära, matta skuggor.

Jag kan dock inte låta bli att bli lite besviken över den svarta skugga "Tempting." Den är inte alls så pigmenterad som jag hade önskat och jag tycker nog att generellt sett är alla skuggor ganska hårda om jag jämför med andra VLD-skuggor jag äger.
Skuggorna i "Eyes-, face- & cheek"-paletten till exempel är alla helt sanslöst pigmenterad och den svarta, matta skuggan i den paletten går överhuvudtaget inte att jämföra med den svarta skuggan i "Nudie Matte" paletten. Tyvärr! Jag vill tro att det beror på att skuggorna är matta och det är ökänt svårt (eller iaf svårare) att göra bra pigmenterade matta skuggor - men som sagt har VLD gjort fruktansvärt pigmenterade matta skuggor förr så det går inte riktigt att skylla på det.

Sen vet jag att alla faktiskt inte vill ha super-pigmenterade skuggor det är lättare att "manövrera" mindre pigmenterade skuggor - men jag jämför alltid med andra, liknande produkter i min arsenal och kan konstatera att även om det är en väldigt prisvärd palett så förväntade jag mig ändå mer av Viva La Diva - för jag vet att de kan bättre och jag vet att man får bättre pigmenterade skuggor om man lägger till några euron, och det känns inte helt OK i min bok...

Summa summarum - en bra, baspalett som är prisvärd om man inte tidigare äger mycket matta, jordnära skuggor men absolut inget måste för den som redan har en samling av matta skuggor.

Publicerad 02.12.2014 kl. 17:07

Skönhetsmyter efterlyses!

Hörni, jag tycker det är dags att blåsa liv i kategorin "Skönhetsmyter" som jag skrev flitigt om för ett par år sen - men jag behöver er hjälp!

Jag har redan behandlat ämnen så som huruvida smink är bra eller dåligt för huden, om man kan få bort celluliter med hjälp av krämer, om mineralsmink är "bättre" än smink utan mineraler och självklart alla sorts myter kring solskydd.
Men jag behöver er hjälp för att gå vidare med den här kategorin. Vilka sorts myter har ni hört och vad vill ni få svar på?

Vissa saker är så självklara för mig som jobbat med det här i snart 7 år så därför vill jag att ni kommer med förslag så ska vi se om vi inte kan ta död på en myt eller två - eller varför inte bekräfta dem..?


 

Publicerad 01.12.2014 kl. 18:24

Följ mig och BFF på Instagram!

31-årig frilansande makeup-artist, jobbar på Kicks, studerar till lärare och brinner för skönhet och hälsovård.

I den här bloggen skriver och tipsar jag om allt ytligt man kan tänka sig: smink, hudvård, hårvård och allt däremellan. Jag älskar bra budget såväl som sköna lyxprodukter och försöker att ge er en bra balans mellan både-och. Interaktion mellan mig och mina läsare är superviktigt för mig så har du frågor, funderingar eller åsikter så tveka inte att göra din röst hörd! Hoppas ni ska trivas här och kom ihåg att det bästa skönhetstipset är att le!

Om du vill ha konsultation (ensam eller i grupp) eller behöver sminkning inför fest/bröllop - kontakta mig på: jenna.wilhelmsson@hotmail.com
(All typ av reklam utan min tillåtelse är förbjuden! BFF är en 100% reklamfri blogg, dvs annonsering och produktplacering förekommer inte. Jag tar gärna emot pressmaterial men jag kan inte garantera att den information/material jag eventuellt tar emot kommer att nämnas i bloggen.
Kontakta mig personligen om ni har frågor kring samarbeten: jenna.wilhelmsson@hotmail.com)

Det är strängt förbjudet att använda mina bilder utan tillåtelse! All bildstöld kommer att anmälas/faktureras!


Follow on Bloglovin

 

A 31-year old, freelancing make up artist, currently working at Kicks (beauty store), studying to become a teacher and has a true passion for everything beauty-related.

In this blog I write about beauty and makeup, I give you thoughts and reviews as well as tutorials. I love budget-bargains as well as lovely luxurious products and try to give you a good balance between the two.

I really enjoy hearing from my readers and if you'd like to comment on a blogpost you need to sign it by writing out a number in swedish letters. Here are the numbers: 1 = Ett 2 = Två 3 = Tre 4 = Fyra 5 = Fem 6 = Sex 7 = Sju 8 = Åtta 9 = Nio 10 = Tio

I really hope you will enjoy this blog and remember that the best beauty-trick in the world is to smile!
If you want to hire me for a consultation (single och group) or as a makeupartist for a wedding or party then contact me: jenna.wilhelmsson@hotmail.com
(All advertising not accepted by me is prohibited! BFF is a 100% advertisement-free blog and I can not guarantee that all the PR-material I recieve will make it onto the blog.
If you or your company want to collaborate with me, please contact me personally at:
jenna.wilhelmsson@hotmail.com)


It is strictly forbidden to use my pictures without permission! All image theft will be notified / charged!