Inglot Eyeliner Gel #77 (black)

Jag besökte Helsingfors denna vecka, för att få en liten paus i vardagen och också för att shoppa lite, såklart.
Dock har jag blivit bättre på att verkligen rannsaka mig själv då det kommer till smink-inköp och numera försöker jag att inte köpa på mig produkter i onödan.

Notera ordet "försöker."
*hehe*

Det jag däremot verkligen behövde var en ny gelliner - eftersom min börjar bli ordentligt uttorkad. Jag var i och för sig väldigt nöjd med min "Blacktrack" fluidline från MAC, men hade läst mycket bra om Inglots gelliners (som dessutom var billigare) så jag passade på att köpa en sån den här gången.


Det var också det enda i sminkväg jag köpte - är rätt stolt över mig själv!

Publicerad 23.11.2014 kl. 20:40

Dagens makeup/Today's makeup: Glitter Queen

Gårdagens makeup fick jag väldigt mycket komplimanger för - egentligen var det en väldigt enkel vingad eyeliner med lite glitter ovanpå men det blir väldigt effektfullt tillsammans med röda läppar - speciellt nu till jul och nyår.
Hoppas ni gillar det (trots insta-kvalitén på bilderna)!


Har använt Loreal Super Liner Black Laquer (WP) och Make Up Stor glitter eyeliner "Queen."
På läpparna har jag MAC's "So chaud!" matta läppstift.

Publicerad 23.11.2014 kl. 17:52

Insta-makeup

Har inte med mig min kamera just nu så det är dåligt med "dagens" men på Instagram lägger jag alltid upp dagens makeup (förutsatt att jag faktiskt sminkar mig!) så ni får jättegärna följa mig där och hålla er uppdaterade på allt som jag pysslar med.
Orsaken till att min Instagram är privatiserad är endast av den anledningen att jag också lägger upp en del personliga bilder och jag vill gärna veta vem jag ger tillåtelse till att se dem.
Kontrollfreak over here..! *hehe*

Hur som helst, här kommer ett smakprov på mina senaste sminkningar.
Har verkligen älskat mörka läppar den senaste tiden (som vanligt på hösten/vintern) och hittat en stoooooor favorit som verkligen slår allt annat jag nånsin testat.
Mer om den senare... (fast ni som följer min Insta vet redan vad det är!)

Publicerad 19.11.2014 kl. 07:13

Dior Star foundation & Backstage Blender

Ni vet ju hur imponerad jag var över Diors senaste foundation Star (eller "the selfie-foundation," som den kallas i sociala medier! Haha!) och igår lyckades jag äntligen bestämma mig för en nyans och köpte den.

Jag vet inte hur ni resonerar då ni köper foundation men jag köpter mycket hellre en nyans ljusare (speciellt inför vintern) än riskerar att få mörka ränder längs hakan. Man kan ju alltid överdosera på bronzer om man vill få mer värme till ansiktet men det är svårt att få en för mörk foundation att se ljus ut...
Hur som helst, nyans 013 blev det för mig - aningen för ljus just nu men jag tror den blir perfekt under vintern.

Dessutom ska jag också få testa Backstage Blender - en svamp som lanserades tillsammans med Star foundation och som lär ska ge ännu mer enastående slutresultat.
Den ska, till skillnad från den hajpade Beauty Blendern, inte vätas utan användas torr. Jag är ju och har alltid varit lite tveksam till att applicera foundation med svamp (mest pga hygien-aspekten), men så har jag inte testat någon annan typ av svampar än de där billiga man köper i 12-pack, så...
Kanske jag kan bli omvänd..?

 

Publicerad 18.11.2014 kl. 10:27

Too many perfumes...

Ibland (inte alltför sällan) tänker jag för mig själv: "Jag vill verkligen ha en ny parfym."
Sen öppnar jag badrummsskåpet och får en tankeställare (då har jag ytterligare några stycken hos min pojkvän). I nuläget jag var 25-30 stycken, plus ett antal "reseparfymer" i mindre storlekar.

Jag minns inte när jag sist använde slut på en parfym. Det är snudd på omöjligt då man har fler än 10 i rullningen samtidigt. Problemet kommer väl att uppstå då alla tar slut på samma gång..!

Jag är väldigt mycket "periodare" och har vissa parfymer som jag uteslutande använder vår&sommar och vissa som jag bara använder under vinterhalvåret. Sen har jag dessutom vissa parfymer som jag bara använder under riktigt speciella tillfällen, eftersom jag tycker om dem så mycket (förstå logiken i det, ni!!)
I somras rensade jag faktiskt ur mitt parfymskåp och slängde runt 10 parfymer som blivit dåliga, så jag är ändå rätt bra på att sovra bland mina favoriter men ändå - jag hinner ju inte använda alla och jag får verkligen inte köpa fler.

Jag skyller ju lite mitt samlingsberoende på mitt jobb - men min pojkvän är också lite utav en medbrottsling eftersom han gärna köper parfymer till mig. Hittills har han dock lyckats köpa riktigt bra dofter, som jag tyckt jättemycket om - av de 4 olika parfymer han köpt är det bara en som jag inte kan använda (pga att den ger mig migrän)

Hur är det med er? Har ni endast en parfymfavorit som ni använder non-stop eller varvar ni mellan ett par stycken?
Och vilken är isåfall er favorit?

 

Publicerad 14.11.2014 kl. 09:07

Recension/Review: Clinique Smart custom-repair serum

I sensomras lanserade Clinique sitt "Smart Serum." En ny innovation som ska klara av att lokalisera och identifiera det som just DIN hud behöver - oavsett om det är fukt, anti-ageing eller hjälp mot hyperpigmentering.
Ni kan läsa mer om produkten på
Cliniques egna hemsida.
Last Summer, Clinique launched a new "Smart Serum" (You can read more on the Clinique website.) It is a serum that is supposed to be able to locate and identify your skins specific needs and tend to them.

 

Jag fick en liten testflaska under en skolning i höstas och har nu använt slut på den och känner att jag kan ge er mina åsikter.
I got a small sample tube during a PR-event this Fall and I've been trying it out for the past few months.


Jag älskar Clinique's produkter - det vet ni som läst BFF under åren - men jag är också väldigt tveksam till företags påståenden om nya innovationer, till produkter klarar av att "läsa av hudens egna behov" och när de får det att låta som någon sorts mirakelprodukt.
I absolutely love Clinique's products (you'd know that if you've read my blog throughout the years) but I am also very sceptical whenever companies claim to have created a new, innovative product and make it out to be some sort of miracle product.

För det är det inte. Det är ett helt vanligt jäkla serum, som ska hjälpa huden mot åldrande, förebygga rynkor och skydda mot fria radikaler.
Precis som alla andra serum.

Because it's not. It's just like any other serum on the market, that helps the skin against ageing, free radicals and helps prevents wrinkles.


Konsistensen på Cliniques Smart Serum är precis som de flesta andra serum och som vanligt kan jag varken säga bu eller bä om just den här produkten. Den funkar bra under smink, jag har använt den tillsammans med en tonad dagkräm och tycker varken att den funkar fantastiskt bra eller fantastiskt dåligt.
The consistency of the "Smart Serum" is pretty much like any other serum out there and I can't tell you if it's good or bad. It works great under my makeup, Iäve been using it together with a tinted moisturizer and it works just fine.

Dock skulle jag aldrig lägga ner 95 euro på detta serum. No way.
I will say though, that I would never, ever spend 95 euros on this serum. No way.
 

Publicerad 13.11.2014 kl. 18:27

Enkla och snabba protein-pannkakor

Banan-pannkakor blev ett stående inslag i min kost redan förra året men idag testade jag att göra ordentliga protein-pannkakor.
Jag tyckte det såg ut som ovanligt lite smet i bunken, men jag fick ändå ihop till 4 pannkakor och innan jag fått i mig alla 4 höll jag nästan på att ge upp... Herregud så mättande de var! Betydligt torrare än banan-pannkakor men som sagt, mer mättande.

Jag hade dessvärre inga färska bär att toppa med utan fick nöja mig med kvarg och lite hjortonsylt men till nästa gång ska jag definitivt ha jordgubbar eller mixade bär på mina protein-pannkakor!

Protein-pannkakor
2 äggvitor
1 helt ägg
1 1/2 skopa proteinpulver
(jag använde själv Whey-80 med choklad-mint-smak)
1/2 dl vatten
1/2-1 dl havrekli
Kokosolja (att steka i)

 

Som sagt,
betydligt torrare än banan-pannkakor men samtidigt hölls jag mättare längre.
Kommer absolut att göra om dem!

 

 

 

 

Translation:
This is my recipe for protein pancakes. Hope you enjoy!

2 egg whites
1 whole egg
1 1/2 skopa protein powder
(I used Whey-80, chocolate mint flavour)
1/2 dl water
1/2-1 dl oats
Coconut oil (to use in the frying pan)
Top it off with some berries and some curd/cottage cheese (Swedish: kvarg)

Publicerad 13.11.2014 kl. 16:05

Dagens tips: Hårolja

Om du använder hårolja - kom ihåg att inte applicera oljan före du använder plattång/locktång/fönar håret.
Värme + olja = friterat hår
Applicera alltid oljan efter att du värmebehandlat ditt hår - som en sista finish.

p.s. "håroljor"  och serum som innehåller värmeskydd är såklart en annan femma, men det betyder också att de inte innehåller speciellt mycket olja utan mest massa syntetiska ämnen...


bildkälla

 

 

 

Translation:
If you enjoy using hair oils - do not apply them before blow drying, straightening or curling your hair. Heat + oil = deep fried hair.
Always apply the oil after using heat on the hair.

 

Publicerad 12.11.2014 kl. 23:29

Nu är det klippt!

Jag har ju helt glömt bort att uppmärksamma det faktum att jag för första gången på 10 år varit hos frisören! Ni som läst BFF en längre tid vet att jag mer eller mindre vägrat att klippa mig hos en frisör - efter så många misslyckade klippningar när jag var yngre - men för ungefär en månad sen lät jag en kollega som studerar till frisör klippa bort över 10 cm av håret.
 


Det var nog bland det bästa jag gjort på länge.
GUUUUUUD så skönt med kort(are) hår!! Ni fnissar säkert och tycker att det fortfarande är långt - och jag måste ju säga att jag faktiskt har fått påpeka för folk att jag klippt mig då ingen tycks märka nån skillnad(!) men eftersom jag haft väldigt långt hår under de senaste åren blev det en enorm skillnad för mig. Dessutom känns håret enormt mycket tjockare, friskare och framför allt lättare. Tidigare hängde bara håret rakt ner men nu har jag mycket mer volym - trots att jag inte har några lager utan allt hår är samma längd.

Bästa med den här längden är att jag slipper fastna i bildörrar, slipper doppa håret i maten när jag äter och jag kan faktiskt ha det nersläppt utan att riskera att fastna i någons armhåla då vi kramas.
(Ja, det är sånt som händer då man har långt hår!)

Publicerad 12.11.2014 kl. 22:58

Viva La Diva Nudie Matte

Viva La Diva har alltid varit ett av mina favoritmärken då det kommer till budget-smink. Deras läppstift och ögonskuggor är verkligen helt fantastiska!


De senaste åren har Viva La Diva ridit lite på vågen av hype:ade Urban Decay (vars produkter inte går att få tag på i butik i Finland) och "Naked/Nude"-trenden. Många av Viva La Divas senaste produkter är ju - ärligt talat - mer eller mindre kopierade rakt av från UD.

Men samtidigt är det många märken som utnyttjat den rådande trenden och jag ser inget fel i det - ge konsumenterna det de vill ha, liksom! Så länge det är bra produkter...

Jag köpte den första "Nudie"-paletten förra året och har använt den rätt så flitigt - nu ska jag sätta tänderna i "Nudie Matte." Den här paletten kom ut i somras så den är inte sprillans ny, men den är ändå ny för mig.
Matta ögonskuggor är så otroligt användbara - om än lite svåra att sudda ibland - men det ska bli spännande att se om den här lilla paletten kan bli en såndär "must-have"-produkt som alltid finns med i toalettväskan då man ska iväg nånstans.

100% matta är de dock inte allihopa, åtminstone en av skuggorna i den här paletten har ett väldigt finkornigt skimmer i sig, men jag tror inte det är något som kommer att synas desto mer på ögonlocket.

I den första "Nudie"-paletten störde jag mig på att det var en av skuggorna som var väldigt hård och snudd på omöjlig att använda - oavsett hur mycket man gnuggade fick man ingen färg på borsten. Jag hoppas att det inte är något som kommer att upprepas i "Nudie Matte" för även om det inte är en dyr produkt så är den ju inte värd det om man inte kan använda alla skuggor...

Ge mig en vecka eller två till att testa den här paletten - så återkommer jag med recension så småningom!

 

 

Translation:
Swedish beauty brand Viva La Diva is riding the wave of "Nude/Naked"-palettes and bringing out another product in the style of Urban Decay.
I already have the original "Nudie" palette but now I am going to try out the "Nudie Matte" palette, that contains almost all matte shades.
I'll give you my review in a week or two!

Publicerad 12.11.2014 kl. 22:12

Följ mig och BFF på Instagram!

31-årig frilansande makeup-artist, jobbar på Kicks, studerar till lärare och brinner för skönhet och hälsovård.

I den här bloggen skriver och tipsar jag om allt ytligt man kan tänka sig: smink, hudvård, hårvård och allt däremellan. Jag älskar bra budget såväl som sköna lyxprodukter och försöker att ge er en bra balans mellan både-och. Interaktion mellan mig och mina läsare är superviktigt för mig så har du frågor, funderingar eller åsikter så tveka inte att göra din röst hörd! Hoppas ni ska trivas här och kom ihåg att det bästa skönhetstipset är att le!

Om du vill ha konsultation (ensam eller i grupp) eller behöver sminkning inför fest/bröllop - kontakta mig på: jenna.wilhelmsson@hotmail.com
(All typ av reklam utan min tillåtelse är förbjuden! BFF är en 100% reklamfri blogg, dvs annonsering och produktplacering förekommer inte. Jag tar gärna emot pressmaterial men jag kan inte garantera att den information/material jag eventuellt tar emot kommer att nämnas i bloggen.
Kontakta mig personligen om ni har frågor kring samarbeten: jenna.wilhelmsson@hotmail.com)

Det är strängt förbjudet att använda mina bilder utan tillåtelse! All bildstöld kommer att anmälas/faktureras!


Follow on Bloglovin

 

A 31-year old, freelancing make up artist, currently working at Kicks (beauty store), studying to become a teacher and has a true passion for everything beauty-related.

In this blog I write about beauty and makeup, I give you thoughts and reviews as well as tutorials. I love budget-bargains as well as lovely luxurious products and try to give you a good balance between the two.

I really enjoy hearing from my readers and if you'd like to comment on a blogpost you need to sign it by writing out a number in swedish letters. Here are the numbers: 1 = Ett 2 = Två 3 = Tre 4 = Fyra 5 = Fem 6 = Sex 7 = Sju 8 = Åtta 9 = Nio 10 = Tio

I really hope you will enjoy this blog and remember that the best beauty-trick in the world is to smile!
If you want to hire me for a consultation (single och group) or as a makeupartist for a wedding or party then contact me: jenna.wilhelmsson@hotmail.com
(All advertising not accepted by me is prohibited! BFF is a 100% advertisement-free blog and I can not guarantee that all the PR-material I recieve will make it onto the blog.
If you or your company want to collaborate with me, please contact me personally at:
jenna.wilhelmsson@hotmail.com)


It is strictly forbidden to use my pictures without permission! All image theft will be notified / charged!