BFF's framtid...

Flytten hem tillbaka till Vasa gick smärtfritt och som bäst håller jag på och om-organiserar allt ifrån garderob till sminkförvaring. Jag har insett att jag verkligen inte längre vill ha 150 olika läppstift. Det duger bra med att ha ett par riktigt bra färger som jag verkligen gillar och använder ofta. Försöker alltså down-size:a rejält, även om det är svårt då man gillar skönhetsprodukter så mycket som jag gör.

Till saken hör ju också att jag efter denna sommar inte längre kommer att jobba kvar på KICKS utan inleda min nya karriär som lärare, något som absolut inte innebär att mitt intresse för smink och skönhet kommer att försvinna - men det kommer att innebära betydligt mindre tid till att hålla på med allt som är sminkningar och skönhetsrelaterat. Och det känns helt OK.

Jag är just nu väldigt kluven gällande den här bloggen. Å ena sidan känner jag för att stänga ner den och starta en helt ny blogg, mer inriktad på hudvård och produktrecensioner. Lite mer opersonligt, alltså.
Å andra sidan vill jag ändå ha kvar BFF, som jag haft i snart 8 år(!) eftersom den speglar mycket av min egen utveckling och personlighet.

Vad tycker ni? Jag känner att jag definitivt förändrats som person under de senaste 8 åren och att BFF kanske borde få gå till historien - eller helt enkelt återuppstå i ett nytt format.
Lämna gärna en kommentar - om ni bryr er, alltså. :D

Idag lackade jag naglarna för första gången sedan augusti 2016. Bara en sån sak...

Publicerad 25.05.2017 kl. 18:36

We did it!!

Tänkte ge er en liten lägesuppdatering...

Igår (fredag) hade vi vår sista tent på enheten för Engelska Språket och Litteraturen och på måndag ska jag lämna in de sista uppsatserna. Jag kan inte beskriva hur otroligt det känns att vara såhär nära mållinjen..!

Det har verkligen varit slitigt under de senaste 9 månaderna - det går inte att jämföra med studierna på "Peffan" i Vasa. Man får verkligen slita hårt för sina studiepoäng! Det är förmodligen det bästa jag gjort i hela mitt liv, det har varit otroligt roligt och givande men fruktansvärt tungt.

Jag har mindre än en vecka kvar i Åbo, ska packa ihop mina saker och njuta av de sista dagarna tillsammans med mina roomies. Sen blir det drygt en veckas vila och återhämtning hemma i Vasa innan jag återvänder till min älskade arbetsplats och världens bästa kollegor..!! Det blir alltså en sommar på KICKS i Vasa och sen får vi se vad hösten för med sig för nya utamningar.

Dimissionen är i början av juni och då får jag mina efterlängtade magsterpapper och min dubbel-behörighet. Jag kommer att gråta glädjetårar! 

Ser fram emot att ha lite mer tid för att göra roliga och kreativa sminkningar nu under våren och sommaren också. Vill satsa på mycket färg och att våga lite mer. Det har blivit så mycket vardagssminkngar under det senaste året pga tidsbrist...

Publicerad 13.05.2017 kl. 10:03

Hej, minns ni mig.?

Hittills har det här året varit ganska tufft för mig. Redan första veckan tillbaka i Åbo var tempot 250km/h, med oförberedda tenter, 3 romaner som ska läsas inom 5 veckor och massvis med läxor och uppgifter att göra med kort varsel.
Don't get me wrong, jag ÄLSKAR att studera engelska och engelsk litteratur, men jag rekommenderar inte att man läser två år på ett år om man absolut inte känner att man måste. Det är extremt tungt.
Lägg dessutom till ett dödsfall i familjen, lite allmän vintertrötthet och saknad efter pojkvän som aldrig är hemma och resultatet ser ni ovan: en något mörbultad och håglös person som en gång i tiden hade tid att blogga.

Vad jag försöker säga är att det inte finns tid för bloggandet just nu och jag vet inte om/när den tiden kommer. Kanske på vårkanten. Kanske. Eller till sommaren, när jag tagit min magistersexamen. Kanske.
För jag VILL blogga - men jag hinner inte. De få timmar av "egentid" jag har under ett dygn spenderar jag på gymmet eller promenerandes runt i Åbo i ett försök att rensa huvudet och varva ner.

Så därför hör ni inte så mkt ifrån mig här på BFF just nu.
Det är betydligt enklare och snabbare för mig att posta en bild på Instagram än att skriva ett blogginlägg som kräver att jag redigerar och laddar upp massa bilder och skriver produktinfo. Så ni vet var ni hittar mig om ni vill veta exakt vad jag håller på med varje dag.

Så det blir sporadiska inlägg framöver. You're just going to have to deal with that.
Jag är just nu upptagen med att lära mig om Newton's Mountains och läsa Sylvia Plath, analysera kolonialismens inverkan på post-modernistisk litteratur och skriva uppsatser om engelska språkets latinska låneord.
Mascara-recensioner och dagens makeup får vänta.

Publicerad 08.02.2017 kl. 20:14

back to work!

Jag ska eränna att jag just nu nog är mer död än levande.
3 dagar av denna termin återstår och jag ska ännu avverka 3 tenter och 2 uppsatser (och ytterligare 3 upsatser ska in kring nyår). Dessutom har inte antalet läxor minskat heller, tenter och uppsatser till trots, så just nu försöker jag bara hålla huvudet ovanför vattenytan och inte glömma att andas.

Men - snart är det "jullov" vilket betyder att jag får återvända till min älskade arbetsplats! Ni anar inte hur jag längtar!
Ska bli otroligt roligt att träffa kollegor och kunder på KICKS i Vasa igen fr.om. nästa vecka. Jag räknar med att ni kommer in och säger hej - och så lovar jag att det blir lite mer sminkningar här på bloggen fr.o.m. i helgen, också. 

Ni har väl inte heller missat KICKS årliga julkalender? Varje dag har vi en produkt till nedsatt pris - ända fram till julafton. Jag ska själv passa på och handla min älskade Glam Glow mask i tisdagens lucka, om ni inte testat den så rekommenderar jag den starkt! 

Publicerad 13.12.2016 kl. 23:15

"Makeup Tag"

Det var länge sen jag gjorde en makeup-"tag" och svarade på massa smink- och hudvårdsrelaterade frågor så jag tänkte jag skulle göra det idag och samtidigt tagga några andra bloggare. Listan jag utgick ifrån hittade hittade jag här (gjorde en del förändringar samt översatte frågorna).

Jag taggar Nina, Chevelle och Valeria men ALLA som vill får naturligtvis göra denna och länka då gärna till era svar så jag och alla andra får gå in och läsa! 

 

 

HUDVÅRD

-Hur många gånger om dagen tvättar du ansiktet?

Jag sköljer oftast ansiktet med vatten på morgonen, kanske använder lite ansiktsvatten ibland men jag tvättar det ordentligt endast en gång om dagen - på kvällen.

 

-Vad har du för hudtyp? 

Jag har oljig/fet hud, på vintern kan den dock bli yttorr på vissa ställen.

 

 -Vad använder du för ansiktstvål?

Clinique's ansiktstvål för kombinerad/fet hy.

 

 - Använder du ansiktspeeling/exfolierar du ansiktet? Vilket märke använder du?

Ja, jag försöker göra det regelbundet - men inte mer än en gång i veckan. Jag märker då huden behöver peelas och djuprengöras, för jag har ganska stora porer. Jag brukar använda Clinique's 7 day scrub eller Glam Glow's lermask.

 

-Vilken sorts återfuktande kräm använder du?

Massa olika märken: Lumene, Clinique, Estée Lauder, Dior... Just nu använder jag dag och nattkräm från Clarins.

 

-Har du fräknar?

På sommaren, jo.

 

-Använder du ögonkräm?

Japp, just nu använder jag Clinique's Laser Focus eyecream.

 

-Har du eller har du haft acnbenägen hud?

Ja, men det var värre när jag var yngre. Min acne är väldigt hormonellt betingad men jag kan fortfarande få massiva utbrott nån gång om året.

 

MAKE-UP

 

-Vilken foundation använder du?

Jag växlar och byter ganska ofta, beroende på säsong. Vintertid älskar jag Estée Lauder Double Wear och Revon Colorstay. På sommaren kör jag med varianter av BB och CC-krämer.

 

-Vilken concealer använder du?

Älskar Collection's Lasting Perfection concealer (köper dem från England) men då jag inte har tillgång till den brukar jag använda Maybelline Fit Me.

 

 -Vet du vad du har för underton i huden?

Jag har mer gul underton men sommartid, när jag är väldigt solbränd, måste jag ha en mer rödbaserad foundation för att det ska se naturligt ut. 

 

-Vad tycker du om lösögonfransar?

Älskar dem till fest men skulle aldrig orka ha dem varje dag.

 

-Visste du att man skall byta ut sin mascara var tredje månad?
Ja och det brukar jag också göra. Finns risk för ögoninfektioner annars.

 

-Vilken mascara använder du?

Just nu använder jag KICKS Daring False Lashes - älskar den!

 

-Sephora eller MAC?

Har aldrig varit på Sephora så jag får väl svara MAC.

 

-Vilka sminkverktyg använder du dig utav när du sminkar dig?

Sminkborstar och eventuelt en Beauty Blender.

 

-Använder du en primer på ögonlocket?

Japp - KICKS Eye Primer. Funkar sjukt bra!

 

-Och för ansiktet?

Ibland, men inte alltid. Beror på tillfälle och typ av fundation. Gillar att ha Estée Lauders Idealist pore minimizing skin refinisher som primer. Ibland använder jag också Clarins Beauty Flash Balm. Och så Nivea's After Shave, förstås. (men min sambo trodde att det var hans nån gammal AS och slängde den i våras, och jag har inte orkat köpa nån ny så jag har inte använt den på ett bra tag...)

 

-Vad är din favoritskugga?

Make Up Store Microshadow "Viva" som inte längre finns.

 

-Använder du kajal eller flytande eyeliner.

Oftast flytande..
 

 

-Hur ofta sticker du dig i ögat med en kajal?

Så gott som aldrig. 

 

-Vad tycker du om lösögonskuggor/pigmentskuggor?

Älskar dem men de är så himla bökiga och man får städa upp så mycket efter att man använt dem.

 

-Använder du mineralsmink?

Nej, det passar inte mig. Huden börjar klia av det.

 

-Vad är ditt favoritläppstift?

Ska jag ens kunna svara på det här..?!
Jag säger väl KICKS Lipstain "Evening Glam" - bara för att det är EN av mina favoriter.

 

-Favoritläppglans?

Chanels läppglans är...helt magiska. Men en relativt ny favorit är Estée Lauders "Vinyl Rose." Men den har utgått från sortimentet. Förstås.

 

-Vad är ditt favoritrouge?

Clinique "Bashful Plum."

 

-Köper du smink på Ebay?

Nej.

 

-Tycker du om "budgetsmink."

Jag tycker om smink som är bra - sen vad det kostar är inte alltid det viktigaste.

 

-Berätta om ett "sminkfel" som många gör som driver dig till vansinne? 

Just nu är det väldigt aktuellt med folk som inte tonar ut sin konturering ordentligt så man ser mörka streck längs deras ansikten.
Alternativt folk som helt oberört går och provar smink i affärer utan att tänka på att 75 andra personer haft den där mascaran i sitt öga. Visst kan man testa produkter på handryggen men om man ska testa t.ex. ett läppstift direkt på läpparna måste de saniteras först (vilket vi som jobbar i branschen alltid gör) och helst ska separata sminkpenslar användas till applicering (borstar vilka vi också ser till att hålla sanitära för att inte riskera att kunderna sprider varandras bakterier).

 

-Föredrar du färglatt eller neutralt smink?

Jag försöker blanda men till vardags föredrar jag neurala toner. När jag var yngre älskade jag att dra på massa färg men när man är över 30 ändrar man inställning till det där...

 

-Nämn en kändis som, enligt dig,  har perfekt makeup.

Charlize Theron. 

 

-Om du blev tvingad till att bara välja en enda produkt ur din makeup kollektion nu, vilken skulle du ta då?

Min ABH Contour palette.

 

-Skulle du kunna lämna ditt hem osminkad?

OM jag skulle? Jag gör det varje dag....

 

-Tycker du att du ser bra ut utan smink?

Ja, det tycker jag. Jag ser yngre ut utan smink också och min sambo påpekar ofta att jag är så söt utan smink.

 

-Vad är enligt dig det bästa märket då det kommer till smink?

Inget märke har BARA bra produkter, men jag måste säga att Estée Lauder har ett bra utbud av både foundations, concealers, rouge, mascara och ögonskuggor så jag måste nog välja dem.

 

-Vad tycker du om smink?

Det är väl ganska tydligt att jag älskar smink och allt vad man kan göra med det - och jag är helt övertygad om att man kan förbättra sin självkänsla genom smink, men jag tycker också att man ska lära sig att tycka om sig själv helt utan massa krusiduller. För skönhetsindustrin bygger väldigt mycket på att spela på kvinnors osäkerhet och skapa en utseendefixering som inte alltid är så hälsosam.

Jag sminkar mig alltid för min egen skull och inte för någon annans. Mitt egenvärde varken ökar eller minskar beroende på vilken foundation jag har på mig eller hur mycket tid jag lagt ner på att få min vingade eyeliner helt perfekt. Jag vill inte bara att folk ska tycka att jag är duktig på smink och hudvård - jag vill också att folk ska tycka att jag är en snäll och god människa med sunda värderingar och vettiga åskter.

Publicerad 29.08.2016 kl. 15:54

Konstens Natt och smink-packnings-panik

I går var det Konstens Natt i Vasa och dessvärre var det +10 grader och regn - så istället för att gå på stan och huttra spenderade jag 2 1/2 timme på gymmet istället. (Prioriteringar, ni vet.)
Däremot jobbade min syster hela dagen och kvällen igår och ville vara lite extra fin på jobbet så jag sminkade henne, så jag tänkte att jag kan ju bjuda på en bild på det istället.

I övriga nyheter så är det som sagt flyttpackning på gång och jag försöker planera vilka sminkprodukter som ska få följa med ner till Åbo.
Jag tänker under inga omständigheter ta med mig ALLT smink jag äger, just nu har jag kanske packat ner 5% av hela samlingen men jag misstänker att det nog slinker ner lite fler grejer under veckorna fram till flytten.


Såhär såg sminklådan ut i början av packningsprocessen, då jag verkligen försökte hålla tillbaka och tänkte att jag ska försöka använda slut på massa produkter under tiden jag är i Åbo så jag slipper släpa hem dem igen. Men sen fick jag panik och började slänga ner massa andra grejer också... *haha*

När jag väl är inflyttad i Åbo kan jag visa er vilka produkter som fick följa med och hur jag organiserat dem, kanske kan vara intressant att se...?

Publicerad 12.08.2016 kl. 19:28

Nästa års planer

Som jag tidigare nämnt sker en del förändringar nu till hösten och att jag inte kommer att återvända till jobbet på KICKS efter min semester utan gå på tjänstledighet en tid. Jag ska nämligen flytta till Åbo och studera engelska under ett läsår. Det här är något jag drömt om i flera år och jag har fortfarande inte insett att det faktiskt kommer att ske. Är superexalterad och ser enormt mycket fram emot det!

 

I helgen blev jag "firad" av ett par kollegor - även om planen är att jag ska återvända till jobbet nästa sommar så känns det naturligtvis jättemärkligt att inte träffa mina härliga jobbarkompisar varje vecka, efter mer än tre års tid tillsammans. Känns jättekonstigt att jag inte ska träffa alla härliga kunder heller - men som sagt, I'll be back! :)

Så fr.om. september hittar ni mig i Åbo! Herregud så kul det ska bli! 

Publicerad 21.07.2016 kl. 08:52

Dyrt vs Budget? (smink)

För en tid sen fick jag en kommentar av Evelina som löd såhär: 

"Jag har ett önskeinlägg, som jag hoppas du sku vilja göra, eller något med detta ämne!
Du använder ju en del "high end" makeup, och jag undrar om du sku vilja göra ett inlägg där du talar om för- och nackdelar med "high end" och "drugstore" makeup, finns det några drugstore produkter som är lika bra som de dyrare? är high end SÅ mycket bättre, och på vilket sätt? finns det några dupes du vet om och kan rekommendera? 
Eller egentligen, är det alltid värt att satsa på de dyrare produkterna eller kan de billigare vara lika bra ibland? 

Speciellt foundations är jag nyfiken på, har hittills mest använt billigare såna, men funderar om det är värt att byta upp sig. (haha, blir lite svengelska här i min långa kommentar)"

Jag blev jätteglad för Evelinas kommentar för det var just såna här saker som vi inte hann gå in på på djupet under intervjun med Radio Vega, då vi talade om dyrt vs billigt inom kosmetikvärlden, då mest inom hudvård.
Jag tänkte därför berätta lite om min syn på saken, mina erfarenheter och åsikter och ge er lite tips som kanske kan vara till hjälp. Jag har under mina år i branschen hunnit testa många olika makeup-produkter och självklart har jag inte provat ALLT men jag tycker att jag har ganska bra koll på vad det lönar sig att satsa pengar på och var man kan spara in och köpa billigare. (Inom kosmetikbranschen talar vi om selektiva och semi-selektiva märken då vi pratar om dyra och budget-märken, så i detta inlägg kommer jag att använda just de begreppen, för enkelhetens skull - eftersom vad som anses vara dyrt alltid är relativt.)

Jag vill börja med att säga att trots att jag själv ÄLSKAR lyxiga, vackra selektiva produkter så ska man vara medveten om att man alltid betalar för logon som står på produkten när man köper selektiva produkter. Man lurar sig själv om man tror annat.
Däremot tycker jag definitivt att man ska passa på och handla selektiva produkter under reor eftersom man då har möjlighet att för en lite billigare peng prova på mer exklusiva produkter och man själv kan skapa sig en uppfattning kring huruvida man tycker det är värt pengarna eller inte. Att avfärda selektiva produkter som "onödiga" och tro att det alltid är samma produkt men i olika förpackning stämmer inte heller, ofta får man bättre kvalitet om man betalar lite mer men som jag alltid tjatar om så beror allt alltid på de egna förutsättningarna och behoven. Så ha det i åtanke när ni läser vidare.
Sen är det också så att det finns inte ett enda märke som bara har bra produkter - jag tycker man ska plocka ut sina favoriter från både selektivt och semi-selektivt och använde de produkter som funkar för en själv och inte låsa sig vid att tro att det ena är bättre än det andra.

Något jag själv alltid lägger ner en extra peng på då det kommer till makeup är foundation - precis som Evelina funderade över så anser jag absolut att du får bättre produkter om du köper selektivt. Jag säger inte att semi-selektiva produkter är dåliga - det finns massor av superbra semi-selektiva foundations också, men av erfarenhet är selektiva foundations både drygare (du behöver inte köpa dem lika ofta så du sparar egentligen pengar), de ser bättre ut på huden (förutsatt att du har en som passar din hudtyp), de innehåller ofta mer vårdande ingredienser och skyddar därför din hud mot yttre påfrestningar och har man en hud med "spcialbehov" (rosasia, atopisk hud, acnebenägen hud etc.) så lönar det sig alltid att köpa selektivt eftersom selektiva märken har mer special-anpassade foundations.


 

Jag måste dessvärre säga att jag inte ens minns när jag sist använde en semi-selektiv foundation så jag kan inte såhär på rak arm erbjuda "dupes" (dvs en semi-selektiv produkt som motsvarar en selektiv) men jag vet att Loreal's True Match foundation påminner mycket om Lancôme Teint Idole Ultra, som är en av mina favoritfoundations. Dock anser jag att Lancômes produkt håller bättre på huden och täcker bättre så jag själv skulle välja den alla dagar i veckan.

Puder är för mig jätteviktigt, då jag har så fet hy och behöver nåt som hålls på plats och håller huden matt så jag satsar gärna lite extra på ett bra löspuder. Jag gillar Clinique's puder (både i lösform och Redness Solution "gula puder") men i handväskan slänger jag ofta ner KICKS egna kompakta puder om jag behöver fixa till makeup:en under dagen. Löspuder är extremt opraktiskt att ha med sig så ett kompakt puder är alltid bra att ha och det hittar man verkligen bra varianter hos de semi-selektiva märken. Rimmel's Stay Matte brukar man kunna få för 5 euro och det är superbra det också (fast jäkligt dålig förpackning som lätt går sönder...)

Eftersom jag själv älskar allt vad rouger, bronzers och highlighters heter så älskar ju jag själv att gotta ner mig i såna produkter och köper gärna selektivt. Fördelen med selektiva produkter inom den här kategorin är, återigen, att de är väldigt pigmenterade och du behöver så väldigt lite produkt för att det ska ge effekt. Samtidigt vill inte alla kanske ha superpigmenterade produkter (tycke och smak, ni vet!) så då finns det definitivt bra semi-selektiva produkter. Bronzers kan ibland vara svårt att hitta bra nyanser bland de semi-selektiva märkena, men på det stora hela måste jag säga att det inte är så himla stor skillnad i kvalitet gällande bronzers. Jag är en rouge-nörd utan dess like och måste säga att mina favoritrouger kommer från märken som Clinique, Sleek och Make Up Store - dvs nånstans mitt emellan semi-selektivt och selektivt. Här tror jag det handlar väldigt mycket om vilken nyans och konsistens man vill ha på produkten snarare än pris.Sidenote: Många frågar om det är värt att köpa Anastasia Beverly Hills Contour Kit för 65-70 euro och mitt svar är ja, det är defintivt värt pengarna - om du tänker använda det regelbundet och vet HUR du ska använda alla nyanser. Många gånger köper folk en produkt för att den är "hajpad" och trendig men sen har de ingen aning om hur de faktiskt ska använda produkten. I såna fall brukar jag faktiskt rekommendera att man köper en semi-selektiv variant först, testar och ser om man faktiskt behärskar produken, om man gillar slutresultatet och om man kommer att använda den dyrare varianten av produkten. För det är ingen idé att ha en 65 euros palett i badrumsskåpet om man i slutänden använder 2 av nyanserna, eller om man bara tänker använda paletten 2-3 ggr i året. Så resonerar jag iallafall...
 

Då det kommer till ögonskuggor anser jag att det finns lika mycket bra/dåliga selektiva skuggor som semi-selektiva. Det handlar väldigt mycket om vad man är ute efter. Dock måste jag säga att Make Up Store's ögonskuggor aldrig någonsin gjort mig besviken så vill man ha bra pigmenterade skuggor så ska man satsa på dem. Jag har en rätt så stor arsenal av ögonskuggor i min samling och blandar hejvilt med semi-selektiva och selektiva märken. Jag köper sällan dyra ögonskuggspaletter (iaf inte till normalpris) eftersom jag anser att man hittar minst liika bra pigmentering i skuggor från märken som just MUS, Viva La Diva, The Balm, Sleek etc.
Ett av de mest kända märkena på den selektiva sidan har fullständigt värdelösa ögonskuggor, om ni frågar mig så nej, dyrt är inte alltid bättre.

 

Något som jag definitivt inte lägger ner en extra peng på är mascara. Visst finns det massa bra selektiva mascaror som jag ÄLSKAR men det finns minst lika bra semi-selektiva mascaror. Det gäller bara att hitta den som funkar för en själv och det är inte alltid det lättaste. Mascara är nog det svåraste att tipsa om eftersom allas fransar är så olika och man har olika önskemål kring vad mascaran ska göra, men det som gör den största skillnaden mascaror emellan är nog ändå borstens utseende så om man hittar en borste man gillar i en selektiv mascara så kan jag nästan garantera att om man hittar en nästan likadan hos ett semi-selektivt märke så kommer den att vara minst lika bra. Inte värt att köpa dyrt, enligt mig, alltså. Samma sak gäller eyeliner - det gäller att hitta en pensel och formula man gillar och det finns lika många bra selektiva som semi-selektiva så det löns inte att spendera massa pengar på sådana.

 

Avslutningsvis tänkte jag tala om läpprodukter. Här ingår allt från läppstift, läppglans, läppennor, lipstains etc.
Största skillnad mellan selektiv och semi-selektiv är nog formulan på produkten och hållbarheten. Dyrare läppennor brukar generellt sett hålla bättre men det är ingen garanti.
Selektiva läppstift och läppglans håller inte alltid längre på läpparna (allt beror på formulan!) men känslan de ger är något jag föredrar framom semi-selektiva läppglans och läppstift. Jag tycker att sleektiva produkter känns mer vårdande och blir helt enkelt snyggare på läpparna.
Förut köpte jag mycket semi-selektiva läppstift och läppglans men har de senaste åren gått över till den selektiva änden, just för att jag hellre köper några få läpprodukter som jag vet att jag kommer att använda slut på istället för att köpa 15 billiga läppstift/läppglans som hinner bli gamla innan jag kommit halvvägs igenom dem. Dessutom är jag en sucker för vackra läppstiftshylsor och det är sällan du hittar ett semi-selektivt läppstift i dekorativ metallhylsa...tyvärr.

 

Det var de kategorier jag tänkte behandla idag - hoppas det gav en liten insikt och lite tips på vägen. Om ni har frågor får ni gärna ställa dem i kommentarsfältet!

Publicerad 18.06.2016 kl. 09:30

Instagram-funderingar och Dream Bigger

 

Jag funderade ett tag på att jag skulle skapa ett öppet Instagram-konto specifikt till BestFaceForward, ett som skulle vara öppet för alla och var jag inte skulle lägga upp personliga bilder utan hålla det strikt begränsat till sminkningar och produktbilder.

Men sen tänkte jag att det spelar ju ingen roll om jag har ett eller två konton - för alla som vill kan följa både BFF och mig genom att skicka en förfrågan till mitt nuvarande konto @jennawilhelmsson och jag gillar att ha ett Instagram-konto som är mer än bara produktbilder och inspirationssminkningar. Jag gillar att jag kan blanda sånt med egna tankar och funderingar och så får ni en liten inblick i min vardag också.

För BFF är ju jag i ett nötskal, det är en väldigt personlig sminkblogg med MINA tankar och funderingar och så har det alltid varit. Jag vill inte ha en opersonlig, kall och produktinriktad blogg. Det är också orsaken till att jag hittills alltid tackat nej till sponsrade inlägg - och jag får en hel del förfrågningar om sånt.
Jag säger inte att sponsrade inlägg är fel, men jag skulle inte känna mig bekväm med att göra sådana. Jag får inte betalt för något jag skriver och det är så jag vill ha det - jag vill skriva när jag vill och om vad jag vill.
Precis som med mitt Instagram-konto: Jag lägger upp de bilder som jag vill lägga upp och skiter fullständigt i antalet likes.
Det är ju väldigt mycket navelskåderi på Instagram och det tycker jag att det kan få vara, så länge man själv är medveten om det.

Så nej, jag betämde mig för att jag trots allt bara vill ha ett Instagram-konto och det får ni fortsättningsvis gärna följa om ni vill. 

 

Och så bjuder jag ännu på sommarens fiilislåt. Den här ska jag slakta armarna till imorgon på gymmet!
På tal om armar drog jag på mig en inflammation i ena axeln för ett tag sen och haft så djävulskt ont att jag knappt kunnat hålla i ratten då jag kört bil och det har värkt på kvällarna så jag knappt kunnat somna, men det är på bättringsvägen nu. Jag är lite dålig på att vila, som ni ju kanske vet, men jag försöker bli bättre på det. 

 

Publicerad 18.06.2016 kl. 00:04

om makeup-trendernas eviga upprepning

Om man, som jag, har jobbat i skönhetsbranschen i ungefär 10 års tid lär man sig ganska snabbt att trender inom skönhet kommer och går. Inte alltför sällan är det samma trender som kommer och går. På hösten och vintern är det mörka läppar (vinröda, burgundy, blurple - kalla det vad ni vill!) och på sommaren är det "no makeup-makeup", naked skin, naturlig makeup och nude-trender som råder.
Allt är egentligen bara en upprepning av sånt som redan förkommit tidiare, men det paketeras och presenteras på ett "nytt sätt."
Contouring, strobing, tan-touring och allt vad det kallas är sånt som makeup artister använt sig av i decennier och är i slutänden bara olika begrepp på tekniker genom vilka man kan applicera makeup.


Du behöver inte ha ett specifikt contouring-kit för att göra contouring - du kan lika väl använda ett mörkt puder och ett ljust puder eller en märk foundation och en ljus foudantion (det här har jag talat om många, många gånger). Men eftersom skönhetsindustrin är den största industrin i världen handlar det om att sälja produkter. Och jag ska inte sticka under stol med att jag också blir alldeles till mig när nya produkter lanseras, men jag har blivit mycket mer skeptisk till om det verkligen är nödvändigt att hela tiden köpa nya produkter efter trender som råder eller om man lika väl kan använda sig av produkter man redan äger. Och vad är egenetligen bara upprepning av sånt vi redan sett och hört..?
Nåt att fundera på kanske.
Och så ska ni se på Wayne Goss' underbara video. För han är en av mina förebilder och säger så enormt mycket kloka saker.

 

Publicerad 02.06.2016 kl. 10:48

Intervju i Lördagsmix/Radio Vega

Igår var jag inbjuden till programmet Lördagsmix på Radio Vega för att tala lite om hudvård tillsammans med Hannah och Jukka. Vi pratade om dyra vs budget krämer, vad som lönar sig att satsa pengar på och också funderingar kring manlig hudvård.


Tiden gick otroligt snabbt och jag har ju - som ni vet - tusen åsikter om allt som rör skönhet och hudvård, så vi hann bara skrapa lite på ytan men det var jätteroligt att få vara med. 
Här kan ni läsa en sammanfattning kring det vi talade om

Publicerad 15.05.2016 kl. 18:50

Spara eller slänga?

Ibland (ganska ofta, faktiskt - om vi nu ska vara riktigt ärliga) måste jag slänga sminkprodukter eftersom de hunnit bli gamla innan jag använt upp dem. Det gör lite ont i hjärtat - kanske mest för att jag inte att det inte är speciellt ekonomiskt att köpa saker man inte använder - men jag slänger dem för man kan inte spara på gammalt skräp, oavsett hur fint det är. 
 

Jag vet inte om jag skrivit om det här förut, men jag har en förkärlek för vackra förpackningar. Kanske för att jag uppskattar de små konstverk som sminkprodukter i många fall är. Jag kan köpa en produkt enbart för förpackningens skull (har även gjort det ett par gånger, men det talar vi inte högt om, okej?)

Jag tycker också det är lite jobbigt att slänga tomma, fina förpackningar - för nu som då så händer det faktiskt att jag använder slut på en produkt.
Typexempel: detta Dior-läppstift som jag skrapade det sista ur idag.


Jag tycker att hylsan är så fin och jag har alla intentioner att köpa ett nytt (för gudarna ska veta att jag behöver fler läppstift..!) men ändå tycker jag det är jobbigt att slänga det... Låter kanske helt knäppt i era öron.

Har ni också saker/prylar/grejer som ni har svårt för att slänga?
Snälla säg att ni också har det, annars känner jag mig jättedum!
 

Publicerad 25.02.2016 kl. 17:51

Min drömdejt + gymråttan gör en comeback + trasiga ögonskuggor

Igår fick jag ÄNTLIGEN checka av en grej på min Bucket-list: "Kramas med Anne Hietanen.
Härligare kvinna får man ju leta efter! Jag är fortfarande lite starstruck. Hon var så himla gullig och glad och det gjorde mig alldeles lycklig i själen. Jag har ju drömt om att få träffa Anne i flera, flera år men det har aldrig blivit av... 
Om ni får chansen att gå på en av Annes föreläsningar så ska ni göra det. Jag vill hemskt gärna höra henne föreläsa om sina ätstörningar så jag håller tummarna för att hon kommer tillbaka till Vasa-trakten snart och talar om just detta.

Hann inte ta några vettiga bilder på min makeup - men jag gjorde en riktigt basic vardagslook med bara eyeliner och mascara och så lite konturering av ansiktet.

I övriga nyheter (ja, för det här blir ett riktigt random inlägg) så har jag börjat gå på gym igen.
Jag hyr gymkort av en klasskompis i 6 veckor och tränar nu på LadyLine Ritz. Ett litet men supermysigt gym - väldigt mycket spa-känsla över gymmet, vilket jag gillar. Jag älskar lugnet där - vilket defintivt är något jag behöver just nu, mitt i Pro Gradu-stressen... 
Imoron tänkte jag sitta i infra-bastun och filosofera. Carpe Diem and all that jazz...

Ni som följt mig länge vet att jag lider av spruckna diskar/diskbråck sedan 5 1/2 år tillbaka (förmodligen som en följd av många år av överträning och ortorexi) och jag är därför väldigt försiktig med alltför hård träning. Men nu har jag styrketränat hemma regelbundet i 1 1/2 år och ryggen känns mer och mer stabil, jag vet vilka övningar jag kan och inte kan göra och eftersom jag ÄLSKAR gym-miljöer och vill tillbaka dit så småningom så känns det superhärligt att åtminstone under ett par veckor få chansen att bygga lite mer muskler. öre jul tränade jag 10 dagar på WSC och blev så sjuuukt sugen på att börja träna på gym igen men eftersom jag inte vet hur höstens planer ser ut ännu vill jag inte binda upp mig på något lånvarigt gymmedlemsskap just nu.
Som sagt så är LadyLine Ritz inget stort gym och det finns ett begränsat antal maskiner - men det finns fria vikter och det finns bl.a. en kabelmaskin och en Smith-maskin och det kommer man väldigt långt på om man bara är lite kreativ.
Träningsvärken är ett faktum.

 

Annars började min vecka med detta...

Jepp. Favoritskuggan i tusen bitar i necessären.
Ni fattar inte vilket svek det är... Speciellt eftersom den inte längre finns kvar i sortimentet!!
Men jag har försökt rädda den - och jag ska skriva ett helt inlägg om hur man räddar söndriga skuggor/rouger nu i veckan! 

Publicerad 17.02.2016 kl. 21:28

My girl Nikkie tells it like it is...

 

Om man är bevandrad i kosmetikans värld vet man att trender kommer och går och att de ofta återuppstår efter ett par år - fast med nya, trendiga namn och så luras vi alla att tro att det här är det mest "inne" man kan göra nu, trots att det gjordes för 15 år sen.
Contouring till exempel - det är ju verkligen inget nytt fenomen, inte heller strobing eller "cooking"-metoden är nya påhitt.

Däremot kan det dyka upp de mest absurda varianter på dessa trender - inte minst på Instagram.
Då jag såg "Spoon contouring" -videon på Instagram suckade jag högt. Vem sjutton kommer på nåt sånt..? Och varför göra något så invecklat av en teknik som egentligen bara handlar om skuggor och ljus..?!

Näää, hörni.
Man ska inte haka på varenda, löjliga trend som finns. Använd sunt förnuft istället.

Publicerad 15.02.2016 kl. 17:07

Min reaktion när någon försöker framhäva sig själv genom att tala om att de aldrig sminkar sig...


Vi människor har av nån anledning ett behov av att jämföra oss med varann - att försöka framstå som bättre än nån annan. Inte alltför sällan tror vi att vi framstår som bättre genom att trycka ner andra runtomkring oss.
Tyvärr blir resultatet ofta inte annat än att vi själva framstår som assholes.

Var inte ett asshole.
Var dig själv - och låt alla vara det också. (...och om ni vill kan ni läsa detta inlägg, som jag skrev 2014)

 

Publicerad 31.01.2016 kl. 19:46

Följ mig och BFF på Instagram!

 

33-årig frilansande makeup-artist, har jobbat inom skönhetsbranschen sedan 2007. Jobbar på KICKS i Vasa, men är för tillfället tjänstledig och studerar till engelskalärare i Åbo. Brinner för skönhet och hälsovård.

På Best Face Forward skriver och tipsar jag om allt ytligt man kan tänka sig: smink, hudvård, hårvård och allt däremellan. Jag älskar budget-fynd såväl som sköna lyxprodukter och försöker att ge er en bra balans mellan både-och. Jag har även ett enormt intresse för friskvård och träning och delar med mig av mina åsikter och erfarenheter kring detta. Interaktion mellan mig och mina läsare är superviktigt för mig så har du frågor, funderingar eller åsikter så tveka inte att göra din röst hörd! Hoppas ni ska trivas här och kom ihåg att det bästa skönhetstipset är att bara våga vara sig själv - med eller utan smink!

Om du vill ha konsultation (ensam eller i grupp) eller behöver sminkning inför fest/bröllop, eller bara annars behöver få tag på mig så kan du kontakta mig via PM på Facebook!
(All typ av reklam utan min tillåtelse är förbjuden! BFF är en 100% reklamfri blogg, dvs annonsering och produktplacering mot ersättning förekommer inte. 
Kontakta mig personligen om ni har frågor kring samarbeten: jenna.wilhelmsson@hotmail.com)

Det är strängt förbjudet att använda mina bilder utan tillåtelse! All bildstöld kommer att anmälas/faktureras!


Follow on Bloglovin

 

A 33-year old, freelancing make up artist who has worked in the beauty industry since 2007. Currently working at Kicks (beauty store)in Vaasa, Finland, studying to become a teacher and is passionate about everything beauty and health related.

In this blog I write about beauty and makeup, I give you thoughts and reviews as well as tutorials. I love budget-bargains as well as lovely luxurious products and try to give you a good balance between the two. I also love excercising and taking care of my body, so health and fitness is a hot topic on this blog.

I really enjoy hearing from my readers and if you'd like to comment on a blogpost you need to sign it by writing out a number in swedish letters. Here are the numbers: 1 = Ett 2 = Två 3 = Tre 4 = Fyra 5 = Fem 6 = Sex 7 = Sju 8 = Åtta 9 = Nio 10 = Tio

I really hope you will enjoy this blog and remember that the best beauty-trick in the world is to smile!
If you want to hire me for a consultation (single och group) or as a makeupartist for a wedding or party then contact me: jenna.wilhelmsson@hotmail.com
(All advertising not accepted by me is prohibited! BFF is a 100% advertisement-free blog and I can not guarantee that all the PR-material I recieve will make it onto the blog.
If you or your company want to collaborate with me, please contact me personally at:
jenna.wilhelmsson@hotmail.com)


It is strictly forbidden to use my pictures without permission! All image theft will be notified / charged!