Halo, it's me.... (see what I did there?)

En av mina favoriter för att highlighta kindbenen är faktiskt en ögonskugga från Viva La Diva. Färgen heter "Halo" och den ger en supersnygg, guldig lyster som är så himla fin i vårsolen.
Jag föredrar att applicera highlighter med en "small stipple brush," min kommer från KICKS.


Publicerad 05.04.2017 kl. 17:32

veckans makeup:er + favoritkombon

Här kommer ett par makeup:er från veckan som gått. Vårsolen och vårvärmen gör verkligen att det känns kul att variera sminket igen - känner att jag gått med exakt samma typ av looker hela vintern men nu jäklar ska det bli ändrig på det..!

Annars så måste jag ju tipsa om min favorit-kombo när det gäller foundation just nu: 
Diors BB cream och Estée Lauder's Double Wear foundation. Slående kombo! Double Wear är ju väldigt täckande så till vardags blandar jag gärna ut den lite med en BB cream - blir perfekt konsistens och ändp bra täckning.

Publicerad 26.03.2017 kl. 18:08

tips för att glittra lite extra denna säsong!

Glitter är något jag gillar att använda i mina makeup:er runt jul och nyår. Glitter som specifikt är tänkt att användas till makeup finns att köpa lite här och var, men själv föredrar jag faktiskt att använda glitter-eyeliner, eftersom det fäster bättre och håller längre. Bl.a. Makeup Store, Viva La Diva och KICKS har alla jättefina glittereyeliners som håller hela dagen/kvällen.

Det man ska tänka på då man använder glitter i sin ögonmakeup är att det lönar sig att göra ögonmakeup:en före basen, eftersom glitter tenderar att trilla ner under ögonen och på kinderna och det är lätt att man förstör basen pga detta.

Jag tycker också om att antingen fokusera glittret på ögonlocket eller på nedre fransraden/i inre ögonvrån. Jag tycker själv att det blir mest effektfullt så - snarare än om man har glitter runt hela ögonen. Men det där är ju en smaksak - man gör det man själv tycker är finast!

Glitter är notoriskt svårt att fånga på bild, men på vänster sida ser ni glitter placerat endast på ögonlocket och till höger har jag glitter längs undre fransraden. (På min Instagram finns det rörliga bilder där man ser glittret bättrer.)

Jag tycker båda teknikerna är väldigt fina och effektfulla och passar jättebra denna säsong!

Publicerad 18.12.2016 kl. 22:58

Bästa tvålen för att rengöra borstar och Beauty Blender!

Vill du ha en fenomenal rengöringstvål till dina makeup-borstar och Beauty Blender men vill slippa betala en förmögenhet?
Le Chat Marseille-tvål hittar du på större varuhus som Prisma, Sokos, CM etc och den kostar inte många euro.
Bättre tvål för att rengöra Beuty Blendern har jag inte testat - den är fenomenal och får verkligen bort ALL smuts!

Många påstår att exempelvis Beauty Blenders missfärgas av foundation och att de inte går att få 100% rena efter att man börjat använda dem men jag vill nog påstå att då har man helt enkelt inte tillräckligt effektiv tvål. Så testa denna - ni kommer att tacka mig senare! 

Publicerad 04.12.2016 kl. 14:41

Dyrt vs Budget? (smink)

För en tid sen fick jag en kommentar av Evelina som löd såhär: 

"Jag har ett önskeinlägg, som jag hoppas du sku vilja göra, eller något med detta ämne!
Du använder ju en del "high end" makeup, och jag undrar om du sku vilja göra ett inlägg där du talar om för- och nackdelar med "high end" och "drugstore" makeup, finns det några drugstore produkter som är lika bra som de dyrare? är high end SÅ mycket bättre, och på vilket sätt? finns det några dupes du vet om och kan rekommendera? 
Eller egentligen, är det alltid värt att satsa på de dyrare produkterna eller kan de billigare vara lika bra ibland? 

Speciellt foundations är jag nyfiken på, har hittills mest använt billigare såna, men funderar om det är värt att byta upp sig. (haha, blir lite svengelska här i min långa kommentar)"

Jag blev jätteglad för Evelinas kommentar för det var just såna här saker som vi inte hann gå in på på djupet under intervjun med Radio Vega, då vi talade om dyrt vs billigt inom kosmetikvärlden, då mest inom hudvård.
Jag tänkte därför berätta lite om min syn på saken, mina erfarenheter och åsikter och ge er lite tips som kanske kan vara till hjälp. Jag har under mina år i branschen hunnit testa många olika makeup-produkter och självklart har jag inte provat ALLT men jag tycker att jag har ganska bra koll på vad det lönar sig att satsa pengar på och var man kan spara in och köpa billigare. (Inom kosmetikbranschen talar vi om selektiva och semi-selektiva märken då vi pratar om dyra och budget-märken, så i detta inlägg kommer jag att använda just de begreppen, för enkelhetens skull - eftersom vad som anses vara dyrt alltid är relativt.)

Jag vill börja med att säga att trots att jag själv ÄLSKAR lyxiga, vackra selektiva produkter så ska man vara medveten om att man alltid betalar för logon som står på produkten när man köper selektiva produkter. Man lurar sig själv om man tror annat.
Däremot tycker jag definitivt att man ska passa på och handla selektiva produkter under reor eftersom man då har möjlighet att för en lite billigare peng prova på mer exklusiva produkter och man själv kan skapa sig en uppfattning kring huruvida man tycker det är värt pengarna eller inte. Att avfärda selektiva produkter som "onödiga" och tro att det alltid är samma produkt men i olika förpackning stämmer inte heller, ofta får man bättre kvalitet om man betalar lite mer men som jag alltid tjatar om så beror allt alltid på de egna förutsättningarna och behoven. Så ha det i åtanke när ni läser vidare.
Sen är det också så att det finns inte ett enda märke som bara har bra produkter - jag tycker man ska plocka ut sina favoriter från både selektivt och semi-selektivt och använde de produkter som funkar för en själv och inte låsa sig vid att tro att det ena är bättre än det andra.

Något jag själv alltid lägger ner en extra peng på då det kommer till makeup är foundation - precis som Evelina funderade över så anser jag absolut att du får bättre produkter om du köper selektivt. Jag säger inte att semi-selektiva produkter är dåliga - det finns massor av superbra semi-selektiva foundations också, men av erfarenhet är selektiva foundations både drygare (du behöver inte köpa dem lika ofta så du sparar egentligen pengar), de ser bättre ut på huden (förutsatt att du har en som passar din hudtyp), de innehåller ofta mer vårdande ingredienser och skyddar därför din hud mot yttre påfrestningar och har man en hud med "spcialbehov" (rosasia, atopisk hud, acnebenägen hud etc.) så lönar det sig alltid att köpa selektivt eftersom selektiva märken har mer special-anpassade foundations.


 

Jag måste dessvärre säga att jag inte ens minns när jag sist använde en semi-selektiv foundation så jag kan inte såhär på rak arm erbjuda "dupes" (dvs en semi-selektiv produkt som motsvarar en selektiv) men jag vet att Loreal's True Match foundation påminner mycket om Lancôme Teint Idole Ultra, som är en av mina favoritfoundations. Dock anser jag att Lancômes produkt håller bättre på huden och täcker bättre så jag själv skulle välja den alla dagar i veckan.

Puder är för mig jätteviktigt, då jag har så fet hy och behöver nåt som hålls på plats och håller huden matt så jag satsar gärna lite extra på ett bra löspuder. Jag gillar Clinique's puder (både i lösform och Redness Solution "gula puder") men i handväskan slänger jag ofta ner KICKS egna kompakta puder om jag behöver fixa till makeup:en under dagen. Löspuder är extremt opraktiskt att ha med sig så ett kompakt puder är alltid bra att ha och det hittar man verkligen bra varianter hos de semi-selektiva märken. Rimmel's Stay Matte brukar man kunna få för 5 euro och det är superbra det också (fast jäkligt dålig förpackning som lätt går sönder...)

Eftersom jag själv älskar allt vad rouger, bronzers och highlighters heter så älskar ju jag själv att gotta ner mig i såna produkter och köper gärna selektivt. Fördelen med selektiva produkter inom den här kategorin är, återigen, att de är väldigt pigmenterade och du behöver så väldigt lite produkt för att det ska ge effekt. Samtidigt vill inte alla kanske ha superpigmenterade produkter (tycke och smak, ni vet!) så då finns det definitivt bra semi-selektiva produkter. Bronzers kan ibland vara svårt att hitta bra nyanser bland de semi-selektiva märkena, men på det stora hela måste jag säga att det inte är så himla stor skillnad i kvalitet gällande bronzers. Jag är en rouge-nörd utan dess like och måste säga att mina favoritrouger kommer från märken som Clinique, Sleek och Make Up Store - dvs nånstans mitt emellan semi-selektivt och selektivt. Här tror jag det handlar väldigt mycket om vilken nyans och konsistens man vill ha på produkten snarare än pris.Sidenote: Många frågar om det är värt att köpa Anastasia Beverly Hills Contour Kit för 65-70 euro och mitt svar är ja, det är defintivt värt pengarna - om du tänker använda det regelbundet och vet HUR du ska använda alla nyanser. Många gånger köper folk en produkt för att den är "hajpad" och trendig men sen har de ingen aning om hur de faktiskt ska använda produkten. I såna fall brukar jag faktiskt rekommendera att man köper en semi-selektiv variant först, testar och ser om man faktiskt behärskar produken, om man gillar slutresultatet och om man kommer att använda den dyrare varianten av produkten. För det är ingen idé att ha en 65 euros palett i badrumsskåpet om man i slutänden använder 2 av nyanserna, eller om man bara tänker använda paletten 2-3 ggr i året. Så resonerar jag iallafall...
 

Då det kommer till ögonskuggor anser jag att det finns lika mycket bra/dåliga selektiva skuggor som semi-selektiva. Det handlar väldigt mycket om vad man är ute efter. Dock måste jag säga att Make Up Store's ögonskuggor aldrig någonsin gjort mig besviken så vill man ha bra pigmenterade skuggor så ska man satsa på dem. Jag har en rätt så stor arsenal av ögonskuggor i min samling och blandar hejvilt med semi-selektiva och selektiva märken. Jag köper sällan dyra ögonskuggspaletter (iaf inte till normalpris) eftersom jag anser att man hittar minst liika bra pigmentering i skuggor från märken som just MUS, Viva La Diva, The Balm, Sleek etc.
Ett av de mest kända märkena på den selektiva sidan har fullständigt värdelösa ögonskuggor, om ni frågar mig så nej, dyrt är inte alltid bättre.

 

Något som jag definitivt inte lägger ner en extra peng på är mascara. Visst finns det massa bra selektiva mascaror som jag ÄLSKAR men det finns minst lika bra semi-selektiva mascaror. Det gäller bara att hitta den som funkar för en själv och det är inte alltid det lättaste. Mascara är nog det svåraste att tipsa om eftersom allas fransar är så olika och man har olika önskemål kring vad mascaran ska göra, men det som gör den största skillnaden mascaror emellan är nog ändå borstens utseende så om man hittar en borste man gillar i en selektiv mascara så kan jag nästan garantera att om man hittar en nästan likadan hos ett semi-selektivt märke så kommer den att vara minst lika bra. Inte värt att köpa dyrt, enligt mig, alltså. Samma sak gäller eyeliner - det gäller att hitta en pensel och formula man gillar och det finns lika många bra selektiva som semi-selektiva så det löns inte att spendera massa pengar på sådana.

 

Avslutningsvis tänkte jag tala om läpprodukter. Här ingår allt från läppstift, läppglans, läppennor, lipstains etc.
Största skillnad mellan selektiv och semi-selektiv är nog formulan på produkten och hållbarheten. Dyrare läppennor brukar generellt sett hålla bättre men det är ingen garanti.
Selektiva läppstift och läppglans håller inte alltid längre på läpparna (allt beror på formulan!) men känslan de ger är något jag föredrar framom semi-selektiva läppglans och läppstift. Jag tycker att sleektiva produkter känns mer vårdande och blir helt enkelt snyggare på läpparna.
Förut köpte jag mycket semi-selektiva läppstift och läppglans men har de senaste åren gått över till den selektiva änden, just för att jag hellre köper några få läpprodukter som jag vet att jag kommer att använda slut på istället för att köpa 15 billiga läppstift/läppglans som hinner bli gamla innan jag kommit halvvägs igenom dem. Dessutom är jag en sucker för vackra läppstiftshylsor och det är sällan du hittar ett semi-selektivt läppstift i dekorativ metallhylsa...tyvärr.

 

Det var de kategorier jag tänkte behandla idag - hoppas det gav en liten insikt och lite tips på vägen. Om ni har frågor får ni gärna ställa dem i kommentarsfältet!

Publicerad 18.06.2016 kl. 09:30

Saker du gör (medvetet eller omedvetet) som inte är bra för din hud.

1. Du rengör inte huden ordentligt/slarvar med rengöring.
Att sova med smink är ett big NO-NO, även om du bara använder tonad dagkräm och mascara till vardags så ska du rengöra huden varje kväll. Under en dag samlas enormt mycket smuts i ansiktet - oavsett hur mycket eller lite smink du har - så kom ihåg att först ta bort ditt smink med en remover och sen  tvätta ansiktet med en ansiktstvål. Huden behöver få andas och återhämta sig nattetid och ingrodd smuts i ansiktet gör inget annat än skadar huden på sikt.

2. Du använder inte solskydd.
Det här gäller främst sommartid men även vintertid är det jättebra att ha en dagkräm som innehåller SPF eftersom det skyddar huden mot fria radikaler och föroreningar i luften. Sitter du mycket vid datorn är det extra viktigt med en dagkräm innehållande SPF, eftersom den skyddar just mot fria radikaler och "strålningen" från dataskärmen.
Sommartid bör du alltid sträva efter att ha minst SPF20 i ansiktet så fort du vistas i solen. Alltid.
Men det vet ju mina smarta läsare vid det här laget, eller hur..?

3. Du gnuggar dig i ögonen/tar dig i ansiktet under dagen.
Dels överför du smuts och bakterier till ansiktet varje gång du rör det och ju mer du gnuggar dina ögon desto större risk är det att du skadar huden och får fina linjer och rynkor i förtid. Bort med tassarna, alltså!

4. Du byter inte dynvar tillräckligt ofta.
En gång i veckan är det bra att byta dynvar, för att (än en gång) undvika att bakterier och smuts gnuggas in i din hud medan du sover.

5. Du dricker inte tillräckligt med vatten.
Vatten är oerhört viktigt för huden, eftersom det inte bara håller huden återfuktad inifrån utan också hjälper till att rensa ut slaggprodukter ur huden. 

6. Du glömmer att återfukta.
Oavsett hur fet eller torr hud du har så behöver huden återfuktas. Det som många tycker är svårt är att hitta rätt produkter, eftersom det är en djungel av krämer och serum på marknaden, så därför blir det lätt att man struntar i det.
Smörj inte in dig endast om huden känns torr - försök få in en bra rutin där du smörjer in ditt ansikte varje morgon och kväll. Det tar inte många sekunder!
Vad gäller tips på bra krämer så lönar det sig alltid att gå in på ett parfymeri/kosmetikaffär (*hrm* KICKS! *hrm*) och be om personliga tips och råd av personalen. Du kan också be att få testers av ett par olika produkter, om du känner dig osäker eller har väldigt känslig hud, innan du köper något.
 

Publicerad 02.02.2016 kl. 18:46

Top 5 tips för att rengöra sminkborstar

Jag äger alldeles för många sminkborstar. Har genom åren samlat på mig diverse borstar från olika märken och använder periodvid vissa borstar mer ofta än andra. Jag förvarar majoriteten av mina borstar i min sminkbyrå i sovrummet och väljer veckovis ut 7-10 borstar som jag lägger i badrumsskåpet och använder under den veckan.
När veckan är slut lägger jag de smutsiga borstarna i en låda och hämtar 7-10 nya borstar. Så håller jag på i ungefär 4-6 veckor, tills jag slutligen inte har en enda ren borste och måste tvätta ALLA borstar på en gång. Vet inte om det här är ett bra system, men det funkar för mig.

Alla vet hur viktigt det är att rengöra sminkborstar men alla vet också hur trååååkigt det är att tvätta dem. Bakterier sprid extremt snabbt via både smink och borstar, så regelbunden djuprengöring av borstar är ett måste!
Det finns många olika tips och råd över hur man ska rengöra sminkborstar - och jag säger inte att något är mer eller mindre fel - men här kommer mina top 5 tips för att rengöra borstar effektivt och få dem att hålla så länge som möjligt.

1. Använd ett milt schampo. Det finns specifika borts-schampon, men jag tycker att vanligt schampo (milt sådant) funkar lika bra.
2. Tvätta borsten med ljummet vatten och schampo tills den löddrar. (Om det inte bildas lödder är borsten inte ren.)
3. Syntetiska borstar som använts till krämprodukter (t.ex. foundation) kan med fördel tvättas med handdiskmedel, eftersom handdiskmedel är fettlösande. Dock inte varje gång, eftersom det torkar ut borsten väldigt mycket. 
4. Låt alltid borstarna torka i vågrät position. Detta för att undvika att vatten tränger ner i handtaget och löser upp limmet, vilekt gör att borststråna lossnar lättare.
5. Avsluta med att spraya lite leave-in-balsam på borstarna i äkta hår - det kommer att göra dem mjuka och följsamma.

 

Avslutningsvis vill jag säga att en dyr borste inte alls behöver betyda att den kommer att hålla längre. Jag behandlar alla mina borstar på precis samma sätt och jag har haft dyra, exklusiva borstar som varit totalt oanvändbara efter något år, medan jag har billiga borstar som hållit passform och utseende felfritt i 10 år.

Publicerad 28.01.2016 kl. 16:31

Dagens bästa.

"Nej. Smink handlar inte om killar. Sluta tro att jag köper ett läppstift för 500 spänn för att imponera på er. Kom ner på jorden."

Åh, Ida Kyllerman. Fy fan vad du är bra!

Publicerad 04.01.2016 kl. 12:08

Jag i ett nötskal.

Hittade den här youtube-kanalen nyligen, full med härlig inspo inför Halloween och hennes intro-video beskriver väldigt mycket min egen syn på det här med maskering.
Jag tycker det är extremt härligt att våga göra sig så ful som möjligt, att inte alltid ha som mål att man ska vara snygg.

Visst, det finns de som under Halloween vill klä ut sig till en "sexig sekreterare" eller dra på sig en röd klänning och högklackade skor och vara "djävulen" men det är så inte min grej. Jag föredrar att vara mitt allra snyggaste jag resterande tiden på året, men på Halloween är mitt motto: "More (gore) is more." 

 

Jag håller som bäst på att planera min egen "kostym" inför Halloween. Att det blir något blodigt kan ni säkert räkna ut, men jag är ännu inte 100% klar över mitt tema. Men det lär visa sig.
Jag har fortfarande mängder med looker att göra här på BFF före Halloween så jag hinner experimentera massor ännu.


Har ni förslag eller önskemål så lämna dem gärna i kommentarsfältet. Och under kategorin "Halloween makeup/maskerad/kreativ makeup" hittar ni tidigare sminkningar och tutorials. En del är rätt gamla och bildkvalitén är kanske inte den bästa men det är bara att ställa frågor om ni undrar över något!

Publicerad 02.10.2015 kl. 10:45

Dagens tips!

I våras fastande jag i träningsserien "Svett och etikett" på SVT med Kalle Zackari Wahlström (som ju är så härlig att man bara vill äta upp honom), där han testade på massa olika sporter och träningsformer. Sjukt bra.
Nu har han gjort en helt ny serie - också med fokus på träning - som heter "Träna med Kalle."

Rekommenderar varmt att ni kikar på den serien. Jag tycker att Kalle (och hela serien) har ett väldigt hälsosamt synsätt på träning och hälsa. Det handlar en del del om det här om att man lätt skjuter upp träningen, att man tänker "jag gör det sen." Tyvärr funkar det inte långsiktigt med den inställningen. Ibland måste man bara tvinga sig själv att ta tag i det, för "sen" är i själva verket "nu" och det blir inte mindre jobbigt att göra det imorgon eller nästa vecka. 
Serien tar också upp det faktum att det gäller att hitta en träningsform som passar en själv, som man orkar stå ut med i längden och som man tycker är roligt. Dessutom tycker jag det är härligt att se att de inte lägger alltför stor vikt vid just viktnedgång utan att det är hälsan som kommer först.

Publicerad 30.09.2015 kl. 12:26

Dagens youtube-tips: Madeyewlook

En av mina favorit-youtubers är Lexie (Madeyewlook). Hon gör helt fantastiska maskeringar, Halloween-looks och är bara en hysteriskt rolig, badass chick på alla sätt och vis. Hennes senaste video fick mig att skratta högt. Enjoy.

 

Publicerad 03.09.2015 kl. 08:43

Supertips för supertorra sommarben!

Jag använder aldrig body lotion eftersom huden på min kropp aldrig blir torr - men sommartid blir mina ben löjligt torra eftersom jag vistas mycket i solen. Räddningen för sommartorra ben stavas KICKS Sugar Scrub + Bio Oil.

Sockerskrubben innehåller oljor som återfuktar huden, samtidigt som de grova sockerkornen peelar och sedan smälter mot huden. Efter duschen applicerar jag rejält med Bio Oil på benen och låter det "dra" över natten. På morgonen är mina ben supermjuka och lena!

Publicerad 12.08.2015 kl. 20:06

Dagens tips: fylligare läppar

Ett litet tips för att få läpparna att se lite större och fylligare ut är att markera dem med en aningen mörkare läppenna/läppstift i de yttre kanterna (med fördel lite utanför den egna läppkonturen), från mungiporna in mot mitten och avsluta med ett ljusare gloss mitt på läpparna.
Ett trick som jag gärna använder mig utav, som inte ser för onaturligt ut men som ändå ger det där lilla extra...

Publicerad 02.05.2015 kl. 18:11

5 tips för en snygg BUS-bränna

I takt med att solen börjar visa sig igen och våren smyger sig på (här i Vasa har vi fått vakna till strålande sol och klarblå himmel de senaste dagarna - underbart!) är det också tid för mig att inleda brun-utan-sol-perioden.
Vintertid tycker jag om att omfamna min blekhet, men så fort solen kikar fram vill jag ha lite mer färg på huden och jag ville därför ge er mina 5 bästa tips för att få en snygg och jämn fuskbränna.

1. Börja alltid med en dusch och helkroppspeeling, för att få bort döda hudceller som kan göra färgen ojämn.
2. Har du torr hud - återfukta huden ordentligt direkt efteråt. Speciellt torra armbågar, händer, knän!
3. Om du har en BUS med "colour guard" (dvs den ger färg direkt) - använd alltid en appliceringshandske! Rekommenderas egentligen med alla sorters BUS - eftersom du undviker att händerna blir missfärgade och du får överlag en jämnare applicering.
4. Låt färgen sitta på i minst 4 timmar innan du duschar, om du vill ha en intensiv färg. (Ju kortare tid desto mer subtil ton på huden)
5. Kom ihåg att alltid peela huden mellan varje ny applicering - detta gör att färgen hålls jämn och snygg, inte flagar och blir randig!

Min absoluta favorit BUS är StMoriz.
Ni hittar recensioner här och vill man köpa den i Finland rekommenderar jag pretty.fi.
 

Publicerad 15.03.2015 kl. 11:34

Dagens tips: Mind over munch

Mind over munch är en nyupptäckt youtube-kanal för min del - en riktig guldgruva om man vill försöka göra bra val vad gäller kosten.
Alyssia lägger upp recept, tips och talar om hur man finner en balanserad kost och hur man gör hälsosammare val men ändå kan njuta av god mat.
Perfekt kombination, om ni frågar mig!

Här talar hon om de nuförtiden så otroligt populära protein bars:en och hur man ska tolka innehållen i dem och välja den som bäst passar ens behov - för ärligt talat, protein bars är absolut inget du MÅSTE äta om du tränar.
Hon talar också kort i den videon om så kallade macronutrients (kolhydrater, proteiner, fetter) vilket är något jag själv försökt sätta mig mer och mer in i under det senaste halvåret för att säkerställa att min kropp får i sig allt den behöver.

Här hittar du hennes mest populära videos, men jag rekommenderar att scrolla igenom hela arkivet för där finns massa bra recept och tips!

Publicerad 03.03.2015 kl. 18:15

Följ mig och BFF på Instagram!

 

33-årig frilansande makeup-artist, har jobbat inom skönhetsbranschen sedan 2007. Jobbar på KICKS i Vasa, men är för tillfället tjänstledig och studerar till engelskalärare i Åbo. Brinner för skönhet och hälsovård.

På Best Face Forward skriver och tipsar jag om allt ytligt man kan tänka sig: smink, hudvård, hårvård och allt däremellan. Jag älskar budget-fynd såväl som sköna lyxprodukter och försöker att ge er en bra balans mellan både-och. Jag har även ett enormt intresse för friskvård och träning och delar med mig av mina åsikter och erfarenheter kring detta. Interaktion mellan mig och mina läsare är superviktigt för mig så har du frågor, funderingar eller åsikter så tveka inte att göra din röst hörd! Hoppas ni ska trivas här och kom ihåg att det bästa skönhetstipset är att bara våga vara sig själv - med eller utan smink!

Om du vill ha konsultation (ensam eller i grupp) eller behöver sminkning inför fest/bröllop, eller bara annars behöver få tag på mig så kan du kontakta mig via PM på Facebook!
(All typ av reklam utan min tillåtelse är förbjuden! BFF är en 100% reklamfri blogg, dvs annonsering och produktplacering mot ersättning förekommer inte. 
Kontakta mig personligen om ni har frågor kring samarbeten: jenna.wilhelmsson@hotmail.com)

Det är strängt förbjudet att använda mina bilder utan tillåtelse! All bildstöld kommer att anmälas/faktureras!


Follow on Bloglovin

 

A 33-year old, freelancing make up artist who has worked in the beauty industry since 2007. Currently working at Kicks (beauty store)in Vaasa, Finland, studying to become a teacher and is passionate about everything beauty and health related.

In this blog I write about beauty and makeup, I give you thoughts and reviews as well as tutorials. I love budget-bargains as well as lovely luxurious products and try to give you a good balance between the two. I also love excercising and taking care of my body, so health and fitness is a hot topic on this blog.

I really enjoy hearing from my readers and if you'd like to comment on a blogpost you need to sign it by writing out a number in swedish letters. Here are the numbers: 1 = Ett 2 = Två 3 = Tre 4 = Fyra 5 = Fem 6 = Sex 7 = Sju 8 = Åtta 9 = Nio 10 = Tio

I really hope you will enjoy this blog and remember that the best beauty-trick in the world is to smile!
If you want to hire me for a consultation (single och group) or as a makeupartist for a wedding or party then contact me: jenna.wilhelmsson@hotmail.com
(All advertising not accepted by me is prohibited! BFF is a 100% advertisement-free blog and I can not guarantee that all the PR-material I recieve will make it onto the blog.
If you or your company want to collaborate with me, please contact me personally at:
jenna.wilhelmsson@hotmail.com)


It is strictly forbidden to use my pictures without permission! All image theft will be notified / charged!