First impression: Clinique Anti-blemish solutions BB cream

Köpte en ny BB-kräm i veckan, eftersom jag på sommaren undviker flytande foundations då jag inte känner att det behövs. Har ett bra tag haft ögonen på Clinique's Anti-blemish solutions BB-cream eftersom den är otroligt lätt i konsistensen ("rinnig" är nog rätta ordet) men den ger ändå superbra täckning, håller huden matt och har hög SPF. Har man acnebenägen hud så är den jättebra eftersom den innehåller salisylsyra, vilket innebär att den har en lätt kemikaliskt peelande effekt som förhindrar att porer täpps till.


Jag valde den mörkaste färgen vi hade i vårt sortiment på KICKS (misstänker att det nog finns fler nyanser utomlands) och jag misstänker att den så småningom kommer att vara lite för ljus, men å andra sidan kan man alltid använda ett lite mrökare puder ovanpå för att få en djupare nyans. Hittills tycker jag den funkar jättebra, direkt efter applicering är huden extremt matt - nästan så att jag inte ens vill pudra mitt ansikte direkt efteråt, men jag vet att efter ett par timmar blir jag jättoljig så puder är ett måste.

Jag får återkomma med en ordentlig recension lite senare, när jag hunnit testa den mera men so far so good! 
För 36 euro får man 30 ml produkt - vilket jag tycker är ett helt OK pris, speciellt med tanke på det höga solskyddet!

Publicerad 05.06.2016 kl. 17:22

Intervju i Lördagsmix/Radio Vega

Igår var jag inbjuden till programmet Lördagsmix på Radio Vega för att tala lite om hudvård tillsammans med Hannah och Jukka. Vi pratade om dyra vs budget krämer, vad som lönar sig att satsa pengar på och också funderingar kring manlig hudvård.


Tiden gick otroligt snabbt och jag har ju - som ni vet - tusen åsikter om allt som rör skönhet och hudvård, så vi hann bara skrapa lite på ytan men det var jätteroligt att få vara med. 
Här kan ni läsa en sammanfattning kring det vi talade om

Publicerad 15.05.2016 kl. 18:50

Recension: Lumene Bright Now Vitamin C Hyaluronic Essence

Var på nyhetskväll med Lumene i veckan och vi fick bl.a. med oss det nya serumet (eller "essencen" som de vill kalla det) hem jag har nu använt det varenda dag sedan det.

Jag vågar inte riktigt kalla detta en regelrätt recension, för jag har inte ens använt produkten i en vecka men jag gillar verkligen den skarpt! Den känns som en olja men är helt oljefri så den passar alla hudtyper. Den passar dessutom alldeles utmärkt under smink - så länge man ser till att den sjunkit in i huden ordentligt innan man börjar sminka sig (gller speciellt oss med fet hud). Den är väldigt återfuktande, balanserar ut huden, den gör huden mjuk och len och doftar dessutom ljuvligt. Min hud ser fräschare ut redan efter ett par dagars användning och det är länge sen jag upplevt en produkt som gett så snabb effekt.

Jag vet inte om ni håller med om det, men jag känner iallafall att Lumene fått ett oförtjänt dåligt rykte - iallafall här i Finland, kanske för att vi blivit lite överexponerade för vår inhemska kosmetikajätte. Jag anser att Lumene, precis som alla andra märken, har en hel del guldkorn i sitt sortiment och jag kan defintivt rekommendera Bright Now Vtamin C serien och definitivt detta serum/essence.


 

Publicerad 17.04.2016 kl. 22:21

Saker du gör (medvetet eller omedvetet) som inte är bra för din hud.

1. Du rengör inte huden ordentligt/slarvar med rengöring.
Att sova med smink är ett big NO-NO, även om du bara använder tonad dagkräm och mascara till vardags så ska du rengöra huden varje kväll. Under en dag samlas enormt mycket smuts i ansiktet - oavsett hur mycket eller lite smink du har - så kom ihåg att först ta bort ditt smink med en remover och sen  tvätta ansiktet med en ansiktstvål. Huden behöver få andas och återhämta sig nattetid och ingrodd smuts i ansiktet gör inget annat än skadar huden på sikt.

2. Du använder inte solskydd.
Det här gäller främst sommartid men även vintertid är det jättebra att ha en dagkräm som innehåller SPF eftersom det skyddar huden mot fria radikaler och föroreningar i luften. Sitter du mycket vid datorn är det extra viktigt med en dagkräm innehållande SPF, eftersom den skyddar just mot fria radikaler och "strålningen" från dataskärmen.
Sommartid bör du alltid sträva efter att ha minst SPF20 i ansiktet så fort du vistas i solen. Alltid.
Men det vet ju mina smarta läsare vid det här laget, eller hur..?

3. Du gnuggar dig i ögonen/tar dig i ansiktet under dagen.
Dels överför du smuts och bakterier till ansiktet varje gång du rör det och ju mer du gnuggar dina ögon desto större risk är det att du skadar huden och får fina linjer och rynkor i förtid. Bort med tassarna, alltså!

4. Du byter inte dynvar tillräckligt ofta.
En gång i veckan är det bra att byta dynvar, för att (än en gång) undvika att bakterier och smuts gnuggas in i din hud medan du sover.

5. Du dricker inte tillräckligt med vatten.
Vatten är oerhört viktigt för huden, eftersom det inte bara håller huden återfuktad inifrån utan också hjälper till att rensa ut slaggprodukter ur huden. 

6. Du glömmer att återfukta.
Oavsett hur fet eller torr hud du har så behöver huden återfuktas. Det som många tycker är svårt är att hitta rätt produkter, eftersom det är en djungel av krämer och serum på marknaden, så därför blir det lätt att man struntar i det.
Smörj inte in dig endast om huden känns torr - försök få in en bra rutin där du smörjer in ditt ansikte varje morgon och kväll. Det tar inte många sekunder!
Vad gäller tips på bra krämer så lönar det sig alltid att gå in på ett parfymeri/kosmetikaffär (*hrm* KICKS! *hrm*) och be om personliga tips och råd av personalen. Du kan också be att få testers av ett par olika produkter, om du känner dig osäker eller har väldigt känslig hud, innan du köper något.
 

Publicerad 02.02.2016 kl. 18:46

Recension: Biotherm Skin Vivo Serum

Jag har använt Biotherm's Skin Vivo kräm tidigare (recension gjorde jag redan 2010 och den finns här) men nu senast testade jag serumet - som jag är osäker på finns i det finska sortimentet längre...? 


Jag föredrar överlag serum framför krämer, eftersom jag har så pass fet hy och inte vill ha något som påverkar hållbarheten på min foundation dagtid. Nattkräm använder jag dock och ger huden fukt via sådana.

Jag fullkomligen ÄLSKAR doften på Skin Vivo produkterna. Det doftar mjölkigt, krämigt vanilj och serumet tränger snabbt och lätt in i huden.
Litet minus för att den tog slut så snabbt och för att det känns som att jag inte får ut allt ur flaskan pga pipetten...

Som vanligt kan jag inte säga desto mer om effekterna av serumet, ni kan läsa mer om själva teknologin här om ni är intersserade. Jag är själv inte speciellt intresserad av teknologin bakom olika krämer och vilka sorts komponenter som påstås påverka huden på vilket sätt, eftersom jag inte tror på att kosmetika kan påverka huden mer än vad rätt sorts kost och levnadssätt gör...
Det kanske låter märkligt med tanke på vad jag jobbar med, men jag recenserar hudvårdsprodukter utifrån hur de känns och om jag märker några skillnader - eftersom i det i slutänden är det som kommer att avgöra om man gillar en kräm eller inte, oavsett vad teknologin påstår att produkten ska göra.
Inga större skillnader syns i min hud i detta fall - men serumet känns otroligt bra och behaglig och som sagt, bara doften gör mig alldeles kär.

Tyvärr är jag inte så sugen på att betala 100 euro för ett serum, så det kommer inte att bli nåt återköp inom den närmaste framtiden. Trots det, så skulle jag rekommendera serumet - om man har en budget som tillåter det. 

Publicerad 14.10.2015 kl. 23:17

Face mask Friday: Clinique Pore Minimizer thermal-active skin refiner

Så var det fredag igen!
Jag inledde dagen med en ansiktsmask, eftersom min hud håller på och anpassar sig efter årstidsbyte och i vanlig ordning reagerar med att rensa ur sig alla världens slaggprodukter. Min hud är extremt årstidsbunden och varje vår och höst blir den tonårsstinn och jag får massa finnar och cystisk acne under en period - tack och lov lugnar det ner sig efter ett par veckor men det är alltid skitjobbigt när det händer.

Vanligtvis kör jag ju med GlamGlow lermask (den svarta) men en annan stor favorit är Clinique's Pore Minimizer thermal-active skin refiner. Tyvärr finns inte denna kvar i sortimentet längre, den förnyades för en tid sedan och är numera helt annorlunda i konsistens - så innan originalet försvann från hyllorna bunkrade jag upp ett litet lager så att jag skulle kunna fortsätta använda den.

Den svider riktigt ordentligt och blir alldeles varm på huden - underbart då man känner sig finnig och oren.

Publicerad 04.09.2015 kl. 09:38

Recension: Emma S. Ageless enzyme peel

Jag har testat en så kallad enzym-peeling från Emma S.
Enzym-peeling innebär att peelingen inte innehåller några korn utan enzymer som "kemiskt" peelar ansiktet. Det låter mer invecklat än det är - det är helt enkelt en reaktion som inträffar då produkten kommer i kontakt med huden.


Enzym-peelingar (beroende på vilket enzym de innehåller) kan rikta sig till väldigt känslig hud som annars inte tål grova peelingkorn, men i detta fall är det fråga om mer kraftiga enzymer och jag har hört att många blir väldigt rödflammiga i huden efter att ha använt denna produkt.
Dock har jag själv ganska tjock hud i ansiktet och brukar till och med kunna använda kroppspeelingar i ansiktet (inget jag rekommenderar till alla...) så jag var inte speciellt orolig inför att prova denna peeling...("Other things that will give you an exatr glow: love, good friends and less stress." Såna där små tillägg gillar jag skarpt! Ni har väl läst baksidan på Aussie's hårprodukter..?)

 

Nej, den pirrande känslan dök aldrig upp för mig, trots att jag använt den flera gånger. Den lämnar en rätt skön känsla på huden men speciellt rengörande eller peelande känns den inte. Jag tror att min feta hud inte är rätt målgrupp för denna produkt, tror däremot att den kan passa riktigt bra för torrare hud. Jag kommer förmodligen att ge den vidare till min kära mor och se om den kanske funkar bättre på henne.

Så nej, ingen wow-effekt av den här, tyvärr. Jag föredrar absolut Glam Glow och vanliga, hederliga ansiktspeelingar med korn i (t.ex. Clinique 7 day scrub).

Publicerad 26.04.2015 kl. 17:47

Recension: KICKS Age Defence Starter Kit

Jag har nu hunnit testar Age Defence starter-kitet med 4 nya hudvårdsprodukter från KICKS och tänkte ge er mina åsikter om dem.
Kom ihåg att trots att jag jobbar på KICKS så ger jag alltid er mina ärliga åsikter om produkterna - jag får inte betalt för att marknadsföra nån av de produkter jag talar om här på BFF och jag garanterar att ni alltid får ärliga åsikter om produkter från mig.

Detta starter kit kostar ca 16 euro och innehåller 4 olika produkter.

Pure&Simple Foaming Face Wash
Gillar överlag inte rengöringsmousser men den här var faktiskt riktigt bra.
Skulle absolut kunna tänka mig att köpa en full storlek av denna - eftersom jag gillar att tvätta av sminket i duschen men ogillar att behöva dra in min stora pumpflaska med rengöringsgel från Clinique in i duschen har den här fått agera substitut och den tar verkligen bort smink effektiv. Jag tror bestämt att den här är min favoritprodukt i detta starter-kit.

Turn back time day cream
En behaglig, ganska lätt och fuktigvande dagkräm. Funkar bra under smink och lämnar inte huden speciellt "kladdig" efteråt - dock är jag tveksam till hur en dagkräm kan påstås vara åldersförebyggande utan att innehålla solskydd... (Ni vet hur jag ställer mig till detta!)
Minus i kanten för det men annars en väldigt behaglig och prisvärd kräm!

Turn back time night cream
Också en väldigt behaglig, lätt kräm som snabbt går in i huden. Aningen tjockare i konsistensen än dagkrämen men funkar jättebra de kvällar som min hud är extra torr.

Turn back time eye cream
Verkligt generös storlek på denna produkt i starter-kitet och en riktigt skön ögonkräm. Kommer att räcka länge och jag gillar den - dock känns den lite mjäkig jämfört med andra mer anti-age ögonkrämer jag redan använder... Bra pris på en bra ögonkräm, speciellt om man tidigare aldrig använt sådana men söker någon bra att börja med!

 

Så summa summarum: bra produkter, framför allt prisvärda. Förmodligen inte de mest effektiva anti-rynk krämer på marknaden men absolut något att testa om man vill börja smyga in åldersförebyggande produkter i sin hudvård (vilket man bör göra i 25-30-års åldern).
 

Publicerad 20.03.2015 kl. 19:37

Recension: Filorga Sleep and Peel

Redan i höstas började jag använda en ny nattkräm. Ville gärna testa Filorgas produkter eftersom de var helt obekatna för mig och jag bestämde mig för att testa Sleep and Peel, en återuppbyggande nattkräm som innehåller diverse kombinationer av syror som ger en lätt peelande effekt och stimulerar cellförnyelsen. Viktigt att poängtera är att just pga den peelande effekten är detta en kräm som helst ska användas under vinterhalvåret då huden inte är lika utsatt för starkt solljus och OM man ändå använder den på sommaren är det oerhört viktigt att man använder högt solskydd så fort ansiktet exponeras för solljus!

Man ska inte låta uttrycket "estetisk-medicinsk kosmetik" skrämma en. Filorgas produkter är väldigt säkra att använda (annars skulle de självklart inte få säljas - det finns faktiskt väldigt strikta regler för kosmetika i dagsläget) men många av produkterna innehåller syror och de KAN man vara överkänslig mot - precis som man kan vara överkänslig mot parfymer eller andra beståndsdelar i hudvårdsprodukter.

Jag har dock enbart upplevt bra egenskaper med Sleep and Peel nattkräm. Kanske för att jag har så pass fet och tjock hud, men den passar mig väldigt bra. Konsistensen på krämen är aningen gel-aktig vilket gör att den går snabbt in i huden. Den har aldrig någonsin lämnat en fet eller klibbig känsla efter sig - krämen är dryg och känns väldigt behaglig. Den kan dock sticka lite på huden om man har små sår eller finnar i ansiktet, men det är absolut inget farligt. 

Jag kan inte påstå att jag sett några revolutionerande resultat efter att snart ha tagit mig igenom en burk - men den känns bra och jag tycker nog att den gjort min hudton mera jämn. Speciellt hyperpigmenteringen i pannan har dämpats - men det kan också bero på att jag inte utsätter huden för solljus lika frekvent som på våren och sommaren. Oavsett så gillar jag Sleep and Peel och kan asbolut tänka mig att köpa den igen!

Priset på Sleep and Peel ligger runt 60 euro, vilket är rätt mycket för en kräm. Dock är det ett pris jag är villig att betala, med tanke på hur dryg den är och hur behaglig den känns på huden. Kommer dock inte att köpa den igen förrän tidigast till hösten, eftersom jag knappast hinner använda upp en burk till innan maj månad är över....

Publicerad 19.02.2015 kl. 20:57

Anti-rynk krämer. Bluff och båg eller något som verkligen fungerar..?

Det finns många saker som påverkar hudens åldrande. Först och främst finns det inre påverkan - dvs hur vi mår inombords, om vi är stressade och genomgår en mentalt tung period i livet syns det ofta i vår hud, maten vi äter har också en enorm påverkan på vår huds tillstånd och utseende. Sedan har vi också yttre påverkan så som rökning, strålning från t.ex. datorer och solen, föroreningar i luften och förstås hur vi tar hand om vår hud genom kosmetika. 

Det finns många teorier och åsikter om huruvida anti-rynk krämer och produkter verkligen hjälper och eftersom Maria ställde en fråga om det här tänkte jag dela med mig av mina tankar och kunskaper om detta.
Sen är det, som vanligt, upp till var och en att avgöra hur man ställer sig till denna information.


Tretinoin - det enda verksamma ämnet mot rynkor
Vitamin A-syra (icke att förväxla med Vitamin A) eller Tretinoin är ett läkemedel som används för att behandla acne och solskadad hud, det är också ett av de få ämnen som verkligen har bevisad effekt mot rynkor och ålderstecken, som inte bara fungerar förebyggande utan som faktiskt har förmåga att "ta bort" rynkor. Ämnet klarar nämligen av att penetrera djupt ner,  i underhuden och effekten är kliniskt dokumenterad i ett stort antal studier. Tretinoin är dock ett registrerat läkemedel och är inte tillåtet i kosmetika inom EU. För att få använda krämer med Vitamin A-syra eller Tretinoid krävs ett recept, frän läkare. Det som däremot kan köpas på vissa apotek, utan recept, är Tretinoin-kräm under namnet "Retin-A" eller "Renova" men det har inte samma verksamma ämnen (samma mängd) och därmed inte heller samma effekt som läkemdelet Tretinoin.


Inom kosmetika används ofta "Retinol" (eller varianter på detta) som ingrediens och sägs då vara en anti-ageing komponent. Retinol = Vitamin A.
Skillnaden mellan Vitamin A och Vitamin A syra är att de inte har samma effekt, samma förmåga att tränga djupt ner i huden och hudens förmåga att ta upp just Vitamin A varierar även från person till person, vilket leder till att man inte kan påstå att Vitamin A har samma effekt på alla.


Av detta kan man konstatera, att oberoende vad du använder för kräm och hur många olika anti-ageing komplex som denna kräm påstås innehålla - så kan du inte ta bort rynkor och fina linjer som redan uppkommit. Du kan däremot, genom att mjuka upp/strama upp huden med hjälp av krämer och därmed minska intrycket av dem. Det här är en mycket viktig sak att komma ihåg och något jag försöker att förmedla till mina klienter.
Har man redan fått rynkor så är det snudd på omöjligt att bli av med dem, då gäller det bara att försöka förebygga och motverka att fler uppstår - för det är möjligt!


Faktorer som påverkar att huden åldras i förtid
Att huden åldras i förtid beror ofta på ett eller flera av följande:
- För mycket solexponering
- Rökning eller i övrigt ohälsosam livsstil (droger, dåliga matvanor etc)
- Stress/föroreningar i luften


Det finns dock ett par väldigt enkla steg man kan ta för att förebygga dessa:
1. Använd ALLTID solskydd!
Ni vet hur mycket jag predikar om det här varje sommar - solskydd är din bästa vän, tro mig!!
2. Fimpa! Rör på dig! Ät mycket bär, frukt och grönt och rätt sorts fetter! 
3. Använd alltid en kräm med SPF om du sitter mycket framför datorn och använd gärna en kräm med mycket anti-oxidanter som skyddar mot fria radikaler som finns i luften.

 

Sen finns det såklart alltid den genetiska faktorn - jag har tidigare talat om de som vunnit högsta vinst i det genetiska lotteriet och ja, livet är orättvist. Det finns de som får rynkor väldigt sent i livet och det finns de som får rynkor innan de ens hunnit fylla 30 och oavsett hur väl eller "o-väl" de personerna lever så finns det genetiska biten alltid med i spelet och spelar en viss roll.

(Snälla, gå inte på såna här reklamer... Det är bara Photoshop som klarar av såna här saker!)

 

Summering
Om jag ska summera och ge svar på frågan, så anser jag att JA, anti-rynk krämer fungerar men man måste använda dem i förebyggande syfte och de måste kombineras med andra förebyggande åtgärder!

Om jag skulle ge mina bästa tips för den som aktivt vill börja skydda sin hud mot för tidigt åldrande så skulle de vara:
1. Återigen - högt solskydd på sommaren och alltid SPF i dagkrämen vintertid!
2. Återfukta huden ordentligt - generellt sett är det så att de med torr hud får rynkor tidigare än de med fet hud! Och känner du för att prova en kräm som innehåller Retinal (Vitamin A) eller nån annan kräm som påstås ska hjälpa mot rynkor, så är det absolut inget som skadar huden! Som sagt - att förebygga är aldrig dåligt!
3. Ta hand om din hud, inifrån och ut. Spelar ingen roll om du smörjer in dig med en 500 euros anti-rynk kräm om du lever på hamburgare och chips!
4. Satsa på att få i dig anti-oxidanter varje dag, antingen genom att äta färgglada grönsaker och bär eller genom en bra hudkräm som ger dig anti-oxidanter (jag rekommenderar själv Biotherm's Skin-Ergetic serie vintertid, den är fantastisk!)

 

Hoppas att detta besvarade en del av funderingarna kring detta. Jag är som bekant inte utbildad kosmetolog och kan inte den exakta vetenskapen bakom sånt här, men jag vet ändå så pass mycket om det att jag inte går på alla påståenden om mirakel-krämer och bisarra ingredienser som ska ta bort alla rynkor på en månad.
Använd sunt förnuft - det kommer man ganska långt med...


...ja och så solskydd då. Glöm för allt i världen inte solskyddet!

Publicerad 02.12.2014 kl. 18:00

Recension/Review: Clinique Smart custom-repair serum

I sensomras lanserade Clinique sitt "Smart Serum." En ny innovation som ska klara av att lokalisera och identifiera det som just DIN hud behöver - oavsett om det är fukt, anti-ageing eller hjälp mot hyperpigmentering.
Ni kan läsa mer om produkten på
Cliniques egna hemsida.
Last Summer, Clinique launched a new "Smart Serum" (You can read more on the Clinique website.) It is a serum that is supposed to be able to locate and identify your skins specific needs and tend to them.

 

Jag fick en liten testflaska under en skolning i höstas och har nu använt slut på den och känner att jag kan ge er mina åsikter.
I got a small sample tube during a PR-event this Fall and I've been trying it out for the past few months.


Jag älskar Clinique's produkter - det vet ni som läst BFF under åren - men jag är också väldigt tveksam till företags påståenden om nya innovationer, till produkter klarar av att "läsa av hudens egna behov" och när de får det att låta som någon sorts mirakelprodukt.
I absolutely love Clinique's products (you'd know that if you've read my blog throughout the years) but I am also very sceptical whenever companies claim to have created a new, innovative product and make it out to be some sort of miracle product.

För det är det inte. Det är ett helt vanligt jäkla serum, som ska hjälpa huden mot åldrande, förebygga rynkor och skydda mot fria radikaler.
Precis som alla andra serum.

Because it's not. It's just like any other serum on the market, that helps the skin against ageing, free radicals and helps prevents wrinkles.


Konsistensen på Cliniques Smart Serum är precis som de flesta andra serum och som vanligt kan jag varken säga bu eller bä om just den här produkten. Den funkar bra under smink, jag har använt den tillsammans med en tonad dagkräm och tycker varken att den funkar fantastiskt bra eller fantastiskt dåligt.
The consistency of the "Smart Serum" is pretty much like any other serum out there and I can't tell you if it's good or bad. It works great under my makeup, Iäve been using it together with a tinted moisturizer and it works just fine.

Dock skulle jag aldrig lägga ner 95 euro på detta serum. No way.
I will say though, that I would never, ever spend 95 euros on this serum. No way.
 

Publicerad 13.11.2014 kl. 18:27

An evening with Estée Lauder & Clinique

En av fördelarna med att jobba inom skönhetsbranschen är att man får gå på skolningar och PR-kvällar (via jobbet). De stora kosmetikajättarna vill såklart att vi ska prova och rekommendera deras produkter till våra kunder (knappast nån hemlighet) så de är ofta generösa med goodie bags, men sällan kommer jag hem med så mycket stuff som efter skolningarna med Estée Lauder och Clinique.
One of the perks of working in the beauty retail industry is that you get to attend training and PR events (through work). The big cosmetic brands obviously want us to try out and recommend their products to our clients (hardly a secret) so they often provide us with goodie bags, but I rarely come home with as much stuff as I do after an evning with Estée Lauder and Clinique.

Rena rama julafton för en skönhetsnörd!
A beauty nerd's idea of Christmas!

Mest spänd är jag på att testa nya Smart Serum från Clinique - jag blev också glad över att få inte mindre än 3 produkter för ögonen så här ska testas!
I am most excited about trying out the new Smart Serum by Clinique - I was also happy to recieve no less than 3 product for the eye area, so I'll be putting those to the test as well!

Publicerad 10.09.2014 kl. 21:26

Recension/Review: GlamGlow Youthmud Tinglexfoliate Treatment

Jag testade den hype:ade GlamGlow-lermasken redan i vintras men kände inte att jag kunde ge en rättvis recention efter bara 2 testtillfällen.
Men för två veckor sen bestämde jag mig för att köpa en hel burk och jag har nu hunnit prova den tillräckligt många gånger för att våga ge en rättvis bedömning.
I tried out the GlamGlow mudmask last Winter but I didn't feel like I got to test it out enough to give you an honest review on it. Since then, I bought the full jar and now I'm ready to give you my thoughts on it.

Youthmud Tinglexfoliate Treatment är bara en av många ansiktsmasker från GlamGlow - just den här är dock kanske den mest populära och den har fått massa utmärkelser och priser.
Det här är en sorts "mirakelprodukt" som ska rengöra och exfoliera huden, stimulera cellförnyelsen, hjälpa till att minska synliga porer, motverka rynkor, skydda huden mot fria radikaler, balansera talgproduktionen i huden samt göra huden synbart "klarare/ljusare" och mjukare.
Det är inget litet jobb den ska utföra, med andra ord. Den innehåller en hel del patenterade ingredienser och teknologi, så exakt hur allt detta ska uppnås kan jag dessvärre inte svara på... Masken rekommenderas att användas 2 ggr i veckan, på rengjord hud i ca 10-15 minuter.
The Youthmud Tinglexfoliate Treatment promises a lot of things, so the expectations were pretty high. It has also won a lot of awards so I was really excited about trying it out myself. The recommendation is to leave the mask on for about 10-15 minutes, twice a week.

 

Viktigt att nämna är att masken lämnar en "tingling sensation," dvs ett pirr på huden, när man applicerar den.
Jag skulle nog vilja påstå att det bränner ganska rejält.
Jag vill dock nämna att den brännande känslan verkar vara väldigt individuell - då ca 50% av tjejerna på jobbet inte alls upplevt samma brännande känsla som jag, medan 50% tyckte att den sved till ordentligt. Det kan ha med olika hudtyper att göra (jag har själv väldigt fet hud och grova porer) men oavsett så håller den brännande känslan absolut inte i sig i mer än nån minut så det är inget man ska vara orolig över.
It does leave a tingleing sensation (more like a burning feeling) but I think this is an individual thing because some of my co-workers experienced no burning sensation what so ever whilst some of us really thought it stinged. It might have to do with the sort of skintype you're working with... Nevertheless, the burning feeling subsides after about a minute so it's nothing to worry about.

Eftersom det är en lermask så torkar den på huden efter ett par minuter. Det jag gillar med konsistensen på leran är att man inte alls behöver applicera speciellt mycket - det räcker med ett ganska tunt lager över hela ansiktet så även om burken ser ganska liten ut så är den hyfsat dryg. Speciellt om man inte använder den mer än en gång i veckan - vilket jag gjort.
När man sedan ska ta av masken ska man fukta ansiktet och skrubba/exfoliera huden med hjälp av de små lerkornen innan man slutligen sköljer av den.
Since it's a mudmask, it dires on the skin and after it's dried you use warm water to exfoliate the mud all over the skin before rinsing it off. A little goes a long way so don't overdose on the mud!

Jag har märkt att masken svider mer om jag har stått i duschen i mer än 10 minuter innan jag applicerar den - säkerligen pga att mina porer öppnas upp i den varma duschen och de aktiva ingredienserna i leran kan tränga in bättre.
Därför föredrar jag att ta en lång, skön dusch innan jag applicerar denna mask - eftersom jag faktiskt gillar den brännande känslan.
I have noticed that I get more of the tingeling sensation if I apply the mudmask after standing in a hot shower before applying it. Maybe it's because my pores open up and are more receptable to the active ingredients... So I personally prefer taking a long shower before treating myself with this mudmask.

Jag har också märkt att min solbränna har blivit avsevärt ljusare under de senaste två veckorna, då jag använt lermasken. Det är helt naturligt då man exfolierar huden/tvättar huden överlag att solbrännan i ansiktet bleks snabbare än på resten av kroppen - men det känns som att lermasken speedat upp den processen. Så jag kan definitivt hålla med om att lermasken hjälper till att "ljusa upp" ansiktet (den har en brightening effect).
I definitely see the brightening effect of this product, the tan on my face has become a lot lighter since I regularly started using this product.

Den lämnar också min hud OTROLIGT mjuk och len och jag tycker verkligen att jag ser piggare och fräschare ut. Jag vet att många sportar med att applicera masken precis innan de ska sminka sig (för att få en liten boost om huden ser lite trött och glåmig ut) men jag föredrar att applicera masken på kvällen och sedan ge min hud en riktigt god natts sömn efteråt så att den får bygga upp sig själv (plus en bra nattkräm förstås).
It also leaves my skin feeling incredibly soft and I do believe I look more awake. I know some people use this mask right before applying makeup, to boost their skin but like I said, I prefer using it after the shower and then following up with a really rich nightcream.

Några anti-age effekter kan jag inte tala om - det är som vanligt svårt att säga om den faktiskt motverkar rynkor, men nåt gör den nog för jag tycker som sagt att min hud ser väldigt fräsch och pigg ut.
Jag kommer absolut att fortsätta använda den och jag tycker den är värd sitt pris - speciellt eftersom det är en sån mångsidig produkt.
I can't tell you about the anti-ageing effects - but I do believe it does good for the skin, as I feel like my skin looks better when I use the mudmask. I will continue using it and I do believe it is wirth the money.

Ca. 50 euro får man betala för GlamGlow Youthmud Tinglexfoliate Treatment i butik här i Finland, men då ska man komma ihåg att det finns tillräckligt med produkt för minst 10 användningar i burken. Jag gillar den här jättemycket och vågar nog påstå att den blivit en BFF-favorit!
GlamGlow mudmask retails at about 50 euros here in Finland, but remember that you get at least 10 uses out of the jar so I do believe it's a reasonable price. I really like the product and would consider it a BFF-favourite!

Publicerad 30.08.2014 kl. 21:15

Recension/Review: Lancôme Dreamtone Ultimate dark spot corrector

För snart 8 veckor sen började jag använda Dreamtone serum från Lancôme och nu tänkte jag ge er mina åsikter kring den.
För att läsa mer om produkten kan ni gå in här.

About 8 weeks ago I started using this product by Lancôme and I am ready for a review. To learn more about the Dreamtone serum, click here.

Detta är alltså ett serum som ska hjälpa till att jämna ut färgtonen i huden, minska synliga pigmentfläckar och ge huden hälsosam lyster. Serumet finns för 3 olika hudtoner (1,2,3) men är helt ofärgat och siffrorna är helt enkelt en guide för hur pass ljus/mörk hy man har. Jag har använt nummer 1, men under vår/sommar är jag mer en hudton 2.
So this serum is suppsoed to even out your skintone, correct colour imperfections and reduce the appearance of hyperpigmentation, whilst providing the skin with a healthy glow. The serum comes in 3 "shades" (though they are all without colour) to suit different skintones, 1,2 and 3. I have used number 1, although during the summertime I feel I am more of a skintone 2.

Jag har använt serumet dagtid, under smink och ofta tillsammans med en BB- eller CC-kräm. Jag har väntat med att använda serumet (fick det redan före jul som en gåva) eftersom jag ville prova den då min hud är som absolut ljusast. Redan nu känner jag att jag borde ha nummer 2, eftersom jag har fått solbränna och mycket fräknar.
I have used this product during the day, in combination with a BB- or a CC-cream. I got this product before Christmas but I wanted to try it when my skin is at its very lightest. I already feel like the number 2 would suit me better, since I have gotten a tan and my freckles are really coming out.

Serumet har en lätt ljusrosa färg, doftar väldigt typiskt "Lancôme" och kommer i en väldigt snygg pumpflaska. Serumet är varken tunt eller tjockt i konsistensen och jag tycker den passar utmärkt under smink.
The serum has a light pink tone, has the typical "Lancôme" scent to it and comes in a very pretty bottle, with a pump. It is neither think or thick in consistency and I feel it works very well under makeup.

Till att börja med är jag lite förvånad över att en produkt som ska motverka och jämna ut hudtonen samt minska synligheten av pigementfläckar inte innehåller solskydd. För mig går de två sakerna nämligen hand i hand. Solen är den absolut största orsaken till att man får pigmentförändringar så rent logiskt tycker jag att det borde finnas SPF i produkten.
To start off, I think it's very surprising that a product that is supposed to diminish the appearance of hyperpigmentation and help even out the skintone does not contain any SPF. To me, those things go hand in hand, since the number one reason for hyperpigmentation and dark spots come from the sun damage.

 

Ungefär halvvägs in i test-processen började jag använda brun-utan-sol regelbundet och jag vet inte om det på något sätt har påverkat resultatet men jag tycker faktiskt att de solskador (hyperpimenteringsfläckar) jag har i pannan har blivit MER synliga sen jag började använda denna produkt.
Kanske har jag blivit mer medveten om mina ojämnheter i hudtonen, kanske brun-utan-sol produkterna har framhävt fläckarna, kanske min solbränna och de numera synliga fräknarna har något med saken att göra (trots att jag är väldigt noga med att smörja in mig med hög SPF då jag solar) men jag tycker inte att min hudton jämnats ut.
Jag får väldigt mycket fräknar på sommaren och jag har absolut inget emot dem - jag ÄLSKAR mina sommarfräknar men de är tillfälliga och deras synlighet minskar under hösten och under vinterhalvåret syns de inte alls. Men jag är ändå medveten om att i takt med att jag blir äldre ökar också risken för att de kan bli permanenta och utvecklas till hyperpigmentering. Därför tycker jag än en gång att det är märkligt att det inte finns SPF i produkten.

About halfway into the trial process, I started fake tanning regularly and I do not know if that somehow affected the outcome, but I think the sun damage ( the hyperpigmentation) that I have on my forehead has become MORE visible since I started using this product.
Maybe I've become more aware of the imperfections in skin tone , perhaps the selftanning products have highlighted the spots , maybe my current tan and now visible freckles have something to do with it ( although I am very careful to apply high SPF when I 'm in the sun) but I do not think my skin tone has evened out .
I have a lot of freckles in the summer and I have absolutely nothing against them - I LOVE my freckles but they are temporary, and their visibility decreases during the fall and during the winter they are not visible at all. But I am still aware of that as I get older, the risk that they may become permanent and turn into hyperpigmentation also increases. Therefore, I once again think that it is strange that there is no SPF in this product.

Denna produkt kostar ca 95 euro (för 30ml!) och har absolut inga åldersförebyggande egenskaper. Det "enda" den påstås göra är att minska synliga pigmentfläckar och hjälpa till att jämna ut hudtonen.
För mig har ojämn hudton aldrig varit ett problem och kanske är det också därför jag inte ser denna produkt som något nödvändigt för mig. Jag är kanske inte den optimala användaren för det här serumet, jag vet också att en kollega till mig verkligen gillade denna produkt - hon är å andra sidan väldigt mycket ljusare i hyn än mig.

This product retails for around 95 euros (for 30ml!) and has absolutely no anti-ageing properties. The "only thing" it claims to do is to even out the skintone and reduce the appearance of hyperpigemntation. Since uneven skintone never has been an issue for me, I don't see the point in me using this product. Maybe I am not the most suitable for this particular serum - I do have a collaague who really likes it, though, but she's quite a lot fairer than me.

Med tanke på priset och vad jag personligen vill ha för resultat av ett serum så är Dreamtone ingen hit för mig.
Considering the price and what I personally want from a skin serum, Dreamtone is not a hit in my book.

Publicerad 01.06.2014 kl. 18:16

Recension/Review: Biotherm Lait Solaire SPF 50 face/body

Eftersom vi hade värmebölja här i Vasa förra veckan (det toppades med 33 grader i skuggan på lördagen!) fick jag verkligen chans att sätta min nya solkräm på prov.
Jag spenderar väldigt mycket tid i solen på sommaren så en solkräm med hög SPF är ett absolut måste för mig!

Since we had a heat wave in Vaasa last week (it culminated on Saturday, with 33 degrees celcius in the shade!) I really got to try out my new sunscreen.

Biotherm Lait Solaire finns i SPF 15, 30 och 50 - flaskan jag köpte är 400ml och finns ofta tillgänglig i butiker under vår och sommar.
Solkrämen har en citrusaktig doft, vilket jag gillar - den känns inte flottig och fet utan är relativt tunn i konsistensen med tanke på hur högt solskydd den ändå innehåller.

Biotherm Lait Solaire comes in SPF 15, 30 and 50 - the bottle I got is a jumbo size 400ml, that's usually available suring spring and summer. It has a citrus scent, which I like, and even though it's a really high SPF it's very light in consistency.
 

Jag ska börja med att säga att jag har ganska känslig hud - på det sättet att jag har acnebenägen hud och reagerar DIREKT på en produkt om den inte passar mig.
Jag gillar detta solskydd om man ser till hur bra den skyddar, den har fungerat alldeles utmärkt - i lördags låg jag på stranden i 10 timmar i sträck och fick jättefin solbränna och inte ett uns av rodnad i hyn. Tummen upp!

I will start off by saying that I have pretty sensitive skin, in that I have acne prone skin and my skin responds instantly to a "bad" product.
I do like this sunscreen, as it protects the skin really well - I was at the beach for 10 hours straight on Saturday and I got a really nice tan and did not burn what so ever. Thumbs up for that!

Däremot kommer jag inte att använda den i ansiktet framöver - jag har nämligen fått väldigt mycket finnar av den, speciellt på halsen har det dykt upp så kallad "cystisk acne" som känns som varfyllda bölder.
De har tack och lov lugnat ner sig ganska snabbt men jag vet med säkerhet att det är solkrämen som orsakat den - eftersom jag tidigare haft samma problem med andra solkrämer (därav har jag hållit mig till apotekets solkrämer tidigare år...)

I will not be using it on my face from now on, though - as I have suffered severe breakouts on my face and on my neck. It's more like cystic acne, that really hurts.
It has calmed down now, thank God, but I do for sure it's the sunscreen that has caused it since I have had similar experiences in that past - the reason as to why I mainly get my sunscreen from the Pharmacy.

Det är inte ovanligt att fetare hudtyper och acnebenägen hud reagerar såhär på solkrämer så det kom inte som någon chock för mig att jag inte tål att ha den i ansiktet men det betyder ju också att jag måste försöka hitta en ny solkräm specifikt för ansiktet. Jag har kvar min solkräm SPF 50 för ansiktet från Eucerin som jag köpte förra året men den sjunger på sista refrängen så jag ska försöka hitta en ny snart.
Fick hem lite prover från jobbet som förhoppningsvis kommer att funka bättre, så får vi se vilken jag sist och slutligen köper.
Jag håller er uppdaterade gällande det...

It's quite common that oily skintypes and acne prone skin reacts this way to sunscreen, so I wasn't too surprised that it happened - but this means I haveto try to find another product for my face now... I still have my Eucerin SPF 50 for the face from last year but I don't have much left so I really need to get a new one. I got some samples from work today so hopefully I can find one that works for me. I'll keep you updated on this...

Summa sumarum:
En jättebra solkräm för kroppen - mindre bra för (mitt) ansikte!
So to sum things up:

A great sunscreen for the body - not so good to use on the face (at least not my face!)
 

Publicerad 26.05.2014 kl. 18:48

Följ mig och BFF på Instagram!

 

33-årig frilansande makeup-artist, har jobbat inom skönhetsbranschen sedan 2007. Jobbar på KICKS i Vasa, men är för tillfället tjänstledig och studerar till engelskalärare i Åbo. Brinner för skönhet och hälsovård.

På Best Face Forward skriver och tipsar jag om allt ytligt man kan tänka sig: smink, hudvård, hårvård och allt däremellan. Jag älskar budget-fynd såväl som sköna lyxprodukter och försöker att ge er en bra balans mellan både-och. Jag har även ett enormt intresse för friskvård och träning och delar med mig av mina åsikter och erfarenheter kring detta. Interaktion mellan mig och mina läsare är superviktigt för mig så har du frågor, funderingar eller åsikter så tveka inte att göra din röst hörd! Hoppas ni ska trivas här och kom ihåg att det bästa skönhetstipset är att bara våga vara sig själv - med eller utan smink!

Om du vill ha konsultation (ensam eller i grupp) eller behöver sminkning inför fest/bröllop, eller bara annars behöver få tag på mig så kan du kontakta mig via PM på Facebook!
(All typ av reklam utan min tillåtelse är förbjuden! BFF är en 100% reklamfri blogg, dvs annonsering och produktplacering mot ersättning förekommer inte. 
Kontakta mig personligen om ni har frågor kring samarbeten: jenna.wilhelmsson@hotmail.com)

Det är strängt förbjudet att använda mina bilder utan tillåtelse! All bildstöld kommer att anmälas/faktureras!


Follow on Bloglovin

 

A 33-year old, freelancing make up artist who has worked in the beauty industry since 2007. Currently working at Kicks (beauty store)in Vaasa, Finland, studying to become a teacher and is passionate about everything beauty and health related.

In this blog I write about beauty and makeup, I give you thoughts and reviews as well as tutorials. I love budget-bargains as well as lovely luxurious products and try to give you a good balance between the two. I also love excercising and taking care of my body, so health and fitness is a hot topic on this blog.

I really enjoy hearing from my readers and if you'd like to comment on a blogpost you need to sign it by writing out a number in swedish letters. Here are the numbers: 1 = Ett 2 = Två 3 = Tre 4 = Fyra 5 = Fem 6 = Sex 7 = Sju 8 = Åtta 9 = Nio 10 = Tio

I really hope you will enjoy this blog and remember that the best beauty-trick in the world is to smile!
If you want to hire me for a consultation (single och group) or as a makeupartist for a wedding or party then contact me: jenna.wilhelmsson@hotmail.com
(All advertising not accepted by me is prohibited! BFF is a 100% advertisement-free blog and I can not guarantee that all the PR-material I recieve will make it onto the blog.
If you or your company want to collaborate with me, please contact me personally at:
jenna.wilhelmsson@hotmail.com)


It is strictly forbidden to use my pictures without permission! All image theft will be notified / charged!