Top 5 tips för att rengöra sminkborstar

Jag äger alldeles för många sminkborstar. Har genom åren samlat på mig diverse borstar från olika märken och använder periodvid vissa borstar mer ofta än andra. Jag förvarar majoriteten av mina borstar i min sminkbyrå i sovrummet och väljer veckovis ut 7-10 borstar som jag lägger i badrumsskåpet och använder under den veckan.
När veckan är slut lägger jag de smutsiga borstarna i en låda och hämtar 7-10 nya borstar. Så håller jag på i ungefär 4-6 veckor, tills jag slutligen inte har en enda ren borste och måste tvätta ALLA borstar på en gång. Vet inte om det här är ett bra system, men det funkar för mig.

Alla vet hur viktigt det är att rengöra sminkborstar men alla vet också hur trååååkigt det är att tvätta dem. Bakterier sprid extremt snabbt via både smink och borstar, så regelbunden djuprengöring av borstar är ett måste!
Det finns många olika tips och råd över hur man ska rengöra sminkborstar - och jag säger inte att något är mer eller mindre fel - men här kommer mina top 5 tips för att rengöra borstar effektivt och få dem att hålla så länge som möjligt.

1. Använd ett milt schampo. Det finns specifika borts-schampon, men jag tycker att vanligt schampo (milt sådant) funkar lika bra.
2. Tvätta borsten med ljummet vatten och schampo tills den löddrar. (Om det inte bildas lödder är borsten inte ren.)
3. Syntetiska borstar som använts till krämprodukter (t.ex. foundation) kan med fördel tvättas med handdiskmedel, eftersom handdiskmedel är fettlösande. Dock inte varje gång, eftersom det torkar ut borsten väldigt mycket. 
4. Låt alltid borstarna torka i vågrät position. Detta för att undvika att vatten tränger ner i handtaget och löser upp limmet, vilekt gör att borststråna lossnar lättare.
5. Avsluta med att spraya lite leave-in-balsam på borstarna i äkta hår - det kommer att göra dem mjuka och följsamma.

 

Avslutningsvis vill jag säga att en dyr borste inte alls behöver betyda att den kommer att hålla längre. Jag behandlar alla mina borstar på precis samma sätt och jag har haft dyra, exklusiva borstar som varit totalt oanvändbara efter något år, medan jag har billiga borstar som hållit passform och utseende felfritt i 10 år.

Publicerad 28.01.2016 kl. 16:31

Real Technique's Miracle Complexion Sponge vs BeautyBlender

Idag tänkte jag ge er en lite annorlunda recension - nämligen en "smackdown" mellan BeautyBlendern och Real Technique's Miracle Complexion Sponge. 
Tidigare har jag recenserat BeautyBlendern separat (recension här) och jag har också recenserat Dior's version av Beauty Sponge (recension här).
Tonight I am reviewing the Real Technique's Miracle Complexion Sponge in comparison with the Beauty Blender. 
I have previously reviewd the BeautyBlendern separately (review here) and I have also reviewed the Dior version of a Beauty Sponge (review here).

 

I våras när jag var i England så passade jag på att köpa Real Technique's Miracle Complexion Sponge - eftersom den är något billigare där än att köpa den via nätet här i Finland (finns bl.a. på pretty.fi) - och nu ska jag berätta mina åsikter om hur den står sig mot originalet BeautyBlender, som är min totala favorit när det kommer till makeup "svampar."
Last Spring when I was in the UK I took the opportunity to pick up the Real Technique's Miracle Complexion Sponge - since it's cheaper than to buy it online here in Finland and here are my thoughts on it.

Utseendemässigt så har Real Technique's version en lite annan form, den har en platt sida, vilket kan vara en fördel för vissa och det gör att man kommer in under ögonen rätt smidigt.
Båda svamparna sväller när man väter dem och skall användas fuktiga. Real Technique's svamp är dock betydligt mer kompakt och inte lika fluffig som BeautyBlendern.
Personligen föredrar jag ändå känslan av den luftiga BeautyBlendern.
Just looking at them, the Real Technique's sponge has a different shape to it. It's slanted on one side, which means it's perhaps a bit easier to reach the under eye area. Both sponges double in size when dampened but I do feel like the Beauty Blender is less compact and more fluffy - something I personally prefer.

Resultatmässigt så blir det inte jättestor skillnad - jag kan dock tycka att den "airbrush:ade" ytan blir betydligt snyggare med BeautyBlendern, vilket förmodligen har just med texturen och ytan på svampen att göra. Jag tycker också att BeautyBlendern suger upp mindre mängd foundation än vad Real Technique's svamp gör.
The final results are pretty much the same, in my opinion. The application doesn't really differ, however, I do feel I get more of an airbrushed look when using the Beauty Blender. This probably has to do with the texture and surface of the sponge. I also feel like the Real Technique's sponge soaks up more product than the Beauty Blender.

Jag kan också tycka bättre om själva förpackningen till BeautyBlendern, eftersom den funkar alldeles ypperligt som ställning till svampen när man låter den torka - men det kanske inte är den viktigaste aspekten, dock nämnvärd.
I also prefer the packaging of the Beauty Blender - as you can use it to help the sponge dry quicker.

Fortfarande tycker jag att BeautyBlendern är onödigt dyr. 
Idag får man betala ungeför 1/3 av priset för Real Technique's svamp som för BeautyBlender - åtminstone om man köper dem i England. 
I still think the Beauty Blender is a bit too expensive. The Real Technique's sponge is about 1/3 of the prize of the Beauty Blender here in Finland at the moment.

I början var jag ytterst skeptisk till BeautyBlendern men under det senaste året har jag nästan uteslutet gått över till att applicera foundation med den och jag ÄLSKAR finishen som den ger min foundation. Den är svårslagen, med andra ord - och även om jag helt klart föredrar Real Technique's svamp framför Dior's Backstage Beauty Sponge så slår den inte Beauty Blendern. Den är bara helt vansinnigt bra.
Dyr, ja. Men helt klart värt det om man värdesätter en bra bas.
Och det gör jag.
I was a bit sceptical when I first tried the Beauty Blender but I have grown to love it and I barely use brushes to apply foundation any more. I love the finish it gives me when applying foundation, it truly gives me the perfect base.
I do prefer the Real Technique's sponge over the Dior sponge, but still - in my book - nothing beats the Beauty Blender. Yes, it's expensive, but it's worth it if you appreciate a flawless base. Which I do.

Summa summarum - Real Technique's Miracle Complexion Sponge är en bra makeup svamp, speciellt om man inte tidigare testat BeautyBlendern och är tveksam till om man gillar resultatet den ger -  men den klår inte originalet.
To sum things up - the Real Technique's Miracle Complexion Sponge is a nice makeup sponge to try if you don't feel like spendeing 20 euros on a Beauty Blender, however, I do recommend the latter.

Publicerad 15.10.2015 kl. 20:08

Recension: Beauty Blender Sponge & Cleanser

Då var det ÄNTLIGEN dags att recensera Beauty Blendern och medföljande rengöringstvål.
Jag har testat den under de senaste veckorna och mina åsikter har faktiskt hunnit ändrats lite under den tiden jag provat den - därför är det så viktigt att ge produkter en ärlig chans, för ett första intryck är kanske inte alltid det bestående intrycket.

För det första - det här är ingen vanlig makeup svamp.
Alla liknande, äggformade makeup svampar som säljs på H&M, Gina Tricot - ja till och med på KICKS numera - är inte Beauty Blenders. De är helt vanliga makeup svampar. 
Inte ens Dior's Backstage Beauty Sponge (recension här) är gjord i samma material som en Beauty Blender. Kom ihåg det!

Så vad är då så himla speciellt med Beauty Blendern?
Materialet gör att den sväller när man blöter den. Nedan ser ni hur mycket svampen sväller när man blöter den. Den dubblar inte helt i storlek, men den sväller med åtminstone 30%


Detta gör att den inte suger upp lika mycket foundation som en vanlig makeup svamp gör - Beauty Blenderns yta och textur gör också att du får en mer "airbrushed" applicering, i och med att du studsar på din foundation på huden. Man ska inte dra eller smeta på sin foundation men Beauty Blendern - utan dutta/studsa/trycka in sin foundation på huden.
Vill ni veta mer detaljer kring Beauty Blendern, hur man använder den och varför den är så speciell - klicka här.

Till en början måste jag erkänna att jag inte var superimponerad av Beauty Blendern. Kanske jag hade förväntat mig någon sorts AHA-upplevelse, som uteblev. Jag testade den med olika typer av foundations och tyckte att det såg bra ut, men som sagt - ingen wow-faktor.
Däremot insåg jag, efter någon veckas användning, att min foundation höll betydligt bättre under dagen när jag applicerade den med Beauty Blendern. Efter en heldag av skola och jobb kunde min foundation fortfarande se så gott som felfri ut - och det enda jag hade ändrat i min sminkrutin var just att använda BB:n. Speciellt märkte jag att min foundation såg bättre ut runt näsan och munnen - ställen som ofta började se lite "kakiga" ut efter en lång dag.

Man får verkligen en "airbrushed" yta med hjälp av Beauty Blendern - den ger onekligen en snygg yta oavsett vilken foundation man använder (åtminstone bland de jag testat). Jag har gått från tvivlare till övertygad - det är en riktigt bra produkt.
Däremot måste jag inflika, att jag återgick till att använda min KICKS BB-brush häromdagen (för att verkligen se om jag blivit blind inför svampens magi eller om den verkligen var så bra som jag upplevde) och en hederlig borste fungerar ju faktiskt minst lika bra.
Det är dock de små detaljerna som gör att jag som sminknörd går igång på Beauty Blendern.

Jag betalade ca 17 euro för min BB - vilket kan tyckas vara mycket. Jag tycker den är värd det. Däremot blir det ganska dyrt i längden, eftersom svampen ska bytas ut åtminstone var 3:e månad, om du använder den regelbundet. Du får en bra foundationborste (exempelvis KICKS BB-brush) för under 15 euro och den räcker i flera år om du tar väl hand om den...
Jag såg förresten  att Anttila numera säljer Beauty Blenders så den verkar bli mer och mer lättillgänglig - vilket är positivt. Förhoppningsvis kommer priset på den även att sjunka så småningom... Man kan ju alltid hoppas!

När det kommer till nackdelar med Beauty Blendern så är ju själva rengöring ett litet problem för mig. Främst för att jag är helt övertygad om att den aldrig blir 100% ren även om den ser ren ut - och det stör mig något infernaliskt.
Jag har rengjort Beauty Blendern direkt efter att jag använt den - varenda gång. Det sliter säkert på materialet att tvätta den så noga som jag gör - men jag bryr mig inte. Om jag ska använda en makeup svamp i mer än en vecka i sträck så ska jag banne mig se till att försöka hålla den ren.

Tvålen som är speciellt tillverkad för materialet fungerar väldigt bra och jag rekommenderar nog att man köper den om man en gång köper själva Beauty Blendern. En väldigt positiv sak är att tvålen i sig inte blir smutsig och brun av foundation även hur mycket jag gnuggar svampen mot den. Sånt gillar jag.
Tvålen går direkt in i svampen och det känns enkelt att hålla tvålen ren - vilket ofta kan vara ett problem med fasta tvålar...

Summa summarum:
En väldigt bra produkt om man vill ha en felfri foundationapplicering och en bas som ser snudd på photoshop:ad ut  - dock en stor nackdel om man är noga med hygienen(!) och den blir rätt dyr i det långa loppet. 
Men absolut värd pengarna om ni frågar mig!

 

OBS! Tillägg till recensionen!

Publicerad 24.02.2015 kl. 20:18

Recension: Real Techniques Powder Brush

Har tidigare recenserat Real Techniques-borstar här på BFF (finns under kategorin "recension" och "sminkverktyg") och tänkte såklart också recensera de tre borstarna jag köpte i Umeå för ett par veckor sen.


(bild från realtechniques.com)

Fördelar:
+ Otroligt mjuk!
+ Stor och fluffig!
+ Klarar av att plocka upp löspuder sensationellt bra!
(räcker med att man doppar borsten i pudret så tar den med sig alla små puderkorn)
+ Prisvärd
+ Kan stå upp lodrät (rekommenderas dock inte då borsten är rengjord och ska torka, eftersom vatten då slipper in i handtaget!)

Nackdelar
- Lite för stor för mitt ansikte, passar kanske bättre till bronzer än till puder..?

 

Som ni ser är det helt klart fler fördelar än nackdelar.
Jag gillar den här borsten och den har definitivt blivit en av mina nya favoriter. Enda nackdelen är som sagt att den känns lite väl stor, men del kan också bara vara en vanesak...
En annan fördel är ju att borsten är 100% vegan(sk?) och gjord av syntethår - jag har själv inga problem med borstar av naturhår men jag vet att många föredrar cruelty-free borstar!
 

Publicerad 16.02.2015 kl. 16:54

Shopping in Umeå!

I helgen besökte jag och pojkvännen Umeå och jag passade på att shoppa lite på lördagen. 

Jag minns att någon nämnt i förbifarten (kan det ha varit du, Nina..?) att det såldes Real Techniques borstar på H&M i Sverige nuförtiden men jag hade totalt förträngt det - så det blev en trevlig överraskning då jag snabbt scannade av utbudet inne på H&M10 minuter innan stängning.
Fick med mig tre borstar (som jag inte redan testat) och var supernöjd med mitt kap!

 

Jag var faktiskt på jakt efter en Clarisonic, men de hade dem varken på KICKS eller Åhléns i Umeå (jakten fortsätter!) - däremot köpte jag min allra första Bobbi Brown produkt inne på Åhléns.

Bobbi Brown's "Shimmer Bricks" har verkligen blivit ikoniska inom makeup-världen och jag har så många gånger stått och suktat och fingrat på dem men det har slutat med att jag tänkt: "Nej Jenna, du behöver verkligen INTE en highlighter till!!"

Jag behöver den fortfarande inte - för jag äger mer highlighters än jag fysiskt kommer att kunna förbruka under min livstid - men vet ni, jag har velat ha den så länge och jag vet att jag förr eller senare skulle ge in och köpa den.

Nyansen jag köpte heter "Copper Diamond" och mobilkvalitén på bilderna gör den naturligtvis inte rättvisa!
Den är en underbar highlighter med 5 olika nyanser i guld/koppar, som man också kan använda som ögonskuggor om man känner för det.
Kommer naturligtvis att använda den i looker framöver och om ni är intresserade av en recension så kan jag även utlova en sådan!

Publicerad 27.01.2015 kl. 21:47

Black Friday shopping: Makeup brushes

Förra fredagen var det ju "Black Friday" - vilket är årets största shoppingdag i USA. Fenomenet har hittat till Skandinavien och oavsett vad man tycker om det så är det ju aldrig fel att få handla på rea.
Själv hade jag några vinglas för mycket i kroppen (är det ens möjligt?) när jag började surfa runt på sminksajterna i fredags kväll och hittade sjuuhuuhuuuukt billiga produkter på pretty.fi.
"Klick klick" sa det och idag hämade jag ut mitt paket.

Fick två St Moriz brun-utan-sol-mousser (min absoluta favorit-BUS, om ni nu råkat missat det!) för en pyttig summa, dessutom var både ELF och Coastal Scents-borstar på -50% så det var bara att hamstra.
Jag äger två av borstarna sen tidigare (ELF Studio Powder Brush och Caastal Scents Mineral powder brush, nr.240) men gillar dem så mycket att jag kände att det var värt att köpa två till.
Real Technique's set:et med tre borstar kostade bara 10 euro men borstarna är mycket mindre än jag trodde de skulle vara..!! Nåväl, jag vet att det är bra borstar så de blir säkert bra att ha i necessären om man ska på resa eller nåt...

Är extra spänd på att testa den stora "fan brush"-borsten samt den vinklade duo-fiber borsten (längst ner till vänster på bild) som påminner väldigt mycket om F84 från Sigma.
Nån som ni specifikt önskar recension utav?

Publicerad 03.12.2014 kl. 18:38

KICKS Body Scrub, Makeup remover wipes, makeup brushes

 

Det känns som att jag kommer hem med nya produkter varje dag numera... *haha* Jag har svårt att hålla fingrarna i styr på jobbet, vi har ju så himla mycket bra grejer!
It feels like I come home with a bag full of new products every other day, nowadays... *haha* I'm having trouble containing myself, since we have so many amazing products at work.
 

Idag fick dessa följa med mig hem:
3 stycken Body Scrub
Makeup remover wipes
Cheek brush
Eye shadow contour brush
Smokey brush

Today I got the following products:
Body Scrub x 3
Makeup remover wipes
Cheek brush
Eye shadow contour brush
Smokey brush

Body scrub:en har jag använt tidigare, min pojkvän är också väldigt förtjust i dem så därför passade jag på att bunkra upp eftersom de just nu är på rea (ordinarie pris är 6,90 euro men de är nu på 50% rabatt!)
Jag gillar doften "Clean Laundry" och "Pink Punch" mest men idag köpte jag "Rhubarb&Strawberry" för den doftade så himla gott.

I have used the body scrubs before - my boyfriend actually really likes them too and since they're on sale right now (regular price 6,90 euros but now you get 50% off!) I had to stock up.
I like the scents "Clean Laundry" and "Pink Punch" the most but today I decided to try "Strawberry&Rhubarb" as well, since it smells really nice.


Makeup remover wipes:en är helt nya i vårt sortiment (kostar 5,50 euro) och jag kommer att recensera dem så småningom men jag kan redan nu säga att jag är väldigt imponerad av dem. Väldigt effektiva och rengör huden väldigt bra - dock ska man komma ihåg att dessa endast tar bort smink - de rengör inte på djupet så man måste följa upp med nån sorts ansiktsrengöring efteråt för att verkligen få bort smuts.
The makeup remover wipes are a brand new KICKS product (retail at 5,50 euros) and I will be reviewing them soon but I can already say that I am impressed. They're very effective at removing makeup - but you always need to follow up with some kind of cleansing product to remove all the dirt from your face.

 

Våra egna sminkbortar är på klubbrabatt just nu, man får 25% rabatt på alla KICKS-makeup borstar/penslar och eftersom jag verkligen gillar våra egna borstar passade jag på att köpa hem några till.
Our very own makeup brushes are on sale for all KICKS Club members right now (you get 25% discount) and since I love our brushes I decided to get some more.

 

Cheek brush är en lite mindre än de traditionella rouge borstarna och passar perfekt om man vill placera rouge mitt på "äppelkinderna" - den passar också utmärkt till highlighter.
Till skillnad från en vinklad rougeborste ger den är en mer "precis" applikation, vilket jag gillar. Den är gjord av ponny-hår och är verkligen supermjuk!

The Cheek brush is a bit smaller than the regular blush brushes and is perfect for applying blush to the apples of your cheeks - you can also use it for highlighting the face. It gives a more precise application compared to an angled blush brush, which I like. It's made from pony hair.
 

Eyeshadow contour brush har många användningsområden - främst funkar den till att sota/tona ut skuggor eftersom den är aningen vinklad, men den är också faktiskt väldigt bra till concealer(!)
Idag gjorde jag makeup på en kund som skulle fotograferas inför studenten och för att täcka hennes finnar använde jag just denna borste och den ger verkligen ett jättefint resultat - lite som airbrush, faktiskt! Denna borste är gjord av gethår.

The Eyeshadow contouring brush can be used in many ways but primarily for blending out eyeshadow, it is slightly angled which makes it easy to work with. I actually use it for concealer as well! Today I did a customer's makeup, she was getting her picture taken for graduation and I used this brush to cover up acne spots and it worked wonders! A bit like airbrushing, actually. This brush is made from goats hair.
 

Sist men inte minst har vi Smokey brush som är jättebra för lite mer detaljerad toning/suddning. Jättebra om man ska sudda skuggor i globlinjen eller om man vill ha mer koncentrerad färg nånstans. En av mina favoritborstar, faktiskt. Den är gjord i ponny-hår.
Lastsly we have the Smokey eye brush, one of my favourites - since it's great for blending out eyeshadow in the crease. It allplies colour more densely than the Eyeshadow contour brush so it's perfect if you're going for a really smokey look. It is made from pony hair.
 

Kom ihåg att alltid tvätta nya borstar ordentligt innan du börjar använda dem - eftersom de ofta är fulla av smuts och oljor från tillverkningsprocessen!
Also, remember to always wash your new brushes before you start using them - since they are full of dirt and oils from the production process!

Publicerad 26.05.2014 kl. 18:09

Recension/Review: Real Techniques brushes

Jag har nu hunnit testa Real Techniques borstarna ordentligt och är redo att ge er mina tankar och åsikter om dem.
I've had some time to try out the Real Techniques brushes and here are my thoughts on them.

I set:et jag köpte får man följer borstar
(från vänster till höger enligt bilden ovan)

In the set I got you get the following brushes
(from left to right according to the image above)

- Contour brush
- Pointed foundation brush
- Detailer brush
- Buffing brush

Borstarna kommer i ett litet fodral, där man förutom dessa fyra också har plats för 4-5 ytterligare borstar. Bra om man behöver transportera dem.
Att borstar har specifika namn och tänkta användningsområden betyder inte att man inte kan använda dem till annat - vilket jag kommer in på så småningom...

The brushes come in a small case, which also fits an additional 4-5 brushes - which is great for travelling. The fact that the brushes have specific names and are ment to be used for specific areas of the face does not mean you haveto use them as they are ment to be used.  I'll get into in a moment...

Vi börjar med "Detailer brush." Denna borste kan användas till väldigt mycket, jag föredrar dock att använda den till läppstift.
Har testat att använda den till concealer men var inte överförtjust, den går också att använda till ögonskugga men jag föredrar borstar i äkta hår för det ändamålet.

Inte min favoritborste i set:et men som sagt - funkar bra till läppstift.
The"detailer brush" I tried to use for concealer as well as for eyeshadows, but didn't really like it. It works OK for lipstick and is the way I prefer to use it but it is not my favourite brush in the set.

"Buffing brush" är min absoluta favorit bland dessa borstar och är verkligen LJUVLIG till foundation.
Den påminner om en borste som jag köpte från KICKS för en herrans massa år sen (som inte finns kvar i sortimentet längre) i att den applicerar foundation jämnt och utan ränder. Den får verkligen produkten att gå in i huden och ger en superhärlig och naturlig finish. Älskar denna borste!

The "buffing brush" is my absolut favoruite of the bunch and perfect for founadtion. It reminds me of a brush I got from KICKS many, many years ago (you can't get it anymore) in that it applies foundation really smooth and gives a natural finish. I do love this brush!

"Contour brush" har jag använt till rouge, konturering samt highlighter.
Den här borsten funkar riktigt bra till alla dessa tre produkter, även krämprodukter appliceras bra med den här typen av borste.

The "contour brush" I've used for contouring as well as blush and highlighter and it works well in all three different ways. You can also use it for cream products.

Sist men inte minst har vi "Pointed foundation brush."
Jag gillar inte alls den här till foundation, jag tycker det blir randigt och jag har svårt att få ett jämnt resultat. Däremot funkar den bra till concealer eller när jag highlightar mitt ansikte med "ljuspenna."
Finally, we have the "pointed foundation brush."

I really don't like this for foundation, I think it makes the founadtion look streaky and I have a hard time getting an even application with this brush. I do like it for cream highlighters, though. It seems to work better when used in smaller areas of the face.

 

Överlag är jag väldigt nöjd med mitt köp. Det är bra kvalitet för ett överkomligt pris!
Hade dock gärna bytt ut "Detailer brush" mot en större puderborste men man kan inte få allt här i världen.
Jag är väldigt sugen på att köpa flera av Real Techniques borstar så det är inte omöjligt att det kommer fler recensioner så småningom...

All in all, I am very happy with my brushes. It's really good quality for a reasonable price!
I wouldn't mind exchanging the "detailer brush" for a bigger powder brush, though, but you can't have it all.
I would love to try some of the other RT-brushes, I might do a review on them as well if/when I get my hands on them...

Publicerad 07.04.2014 kl. 16:50

makeup collection sneak peak

Jag håller som bäst på att om-organisera min sminksamling.
Har köpt lite nya plexiboxar och planerar nu att ÄNTLIGEN få plats med alla mina sminkprodukter i en möbel. Det är planen alltså - verkligheten kan bli en annan... ;)
Eftersom det tar lite tid att gå igenom allting så bjuder jag här och nu bara på en liten sneak peak - men om ni är intresserade kommer jag att visa hur det ser ut när det är klart samt berätta var jag hittat alla boxar, lådor och organiseringshjälpmedel jag använt.

I am currently re-organizing my makeup collection. I've bought some plexi-boxes and am planning on finally getting all my makeup to fit into one piece of furniture. That's the plan, anyway - the reailty might be a whole different story... ;)
Since it does take quite a while to go through everything, I'm just going to show you a sneak peak right now but if you're interested I will do a whole blog post on my collection, how I store things and where I've found all the boxes, containers and storage units.

Publicerad 13.03.2014 kl. 17:11

Real Techniques Core brush set by Samantha Chapman

Samantha Chapman är, tillsammans med sin syster Nicola, en av de mest kända makeup artisterna för tillfället och de är även stora på YouTube med sina videotutorials (Pixiwoo).
För några år sen släppte Sam en serie med borstar tillsammans med Real Techniques och borstar har blivit riktigt hype:ade och fått mycket positiv feedback.
Jag har länge velat testa borstarna och i Tallinn råkade jag av en slump springa på dem.

Jag valde att köpa Core-set:et - jag var sugen på att köpa set:et med borstar för ögonmakeup också men jag kände att det trots allt är borstarna för ansiktet jag är mest intresserad av.
I Core-set:et får man 4 borstar (alla är syntethår eftersom både Sam och Nic försöker hålla sig till vegan-produkter) som kan användas egentligen hur man vill men tanken är att de alla kan användas till foundation, rouge, bronzer, concealer och alla typer av puderprodukter.

Jag använde mig utav borsten längst till höger idag, till att applicera foundation och borsten längst till vänster för att konturera och applicera rouge. De kändes väldigt mjuka och sköna och jag kommer säkert att ge er en mer utförlig recension då jag hunnit testa dem lite mer

 

Translation:
Unless you've been living under a rock for the past few years, you'd know that Samantha Chapman (one half of Pixiwoo on YouTube) released several sets of makeup brushes together with Real Techniques a couple of years ago.
I've been wanting to get my hands on them ever since they were first released and I completely by accident ran into them whilst I was in Tallinn.
I got the Core brush set, with four different brushes all designed to be used for powder, foundation, blusher, bronzer, concealer... You can basically use them any way you please.
All brushes are all synthetic and sooo soft and lovely to use.
I will probably give you a full review once I've had a chance to try them out properly.

Publicerad 04.03.2014 kl. 10:09

BFF favorit i repris: KICKS BB cream brush

Passade också på att köpa en till BB cream brush från jobbet idag.
Den här borsten är en av mina favoriter när det kommer till att applicera flytande foundation.
Den ger den perfekta täckningsgraden och eftersom man använder den i cirkelrörelser slipper man få "ränder" på huden vid applicering.
Rekommenderas varmt!
(kostar ca 14 euro)
I also got another one of the KICKS BB cream brush today.
It is one of my favoruite brushes to apply liquid foundations with.
It gives the perfect coverage to any foundation and since you use it in circular motions you don't get any "stripes" on your face when yu apply the product.
(retails at about 14 euros)

I highly recommend this brush!

 

Publicerad 18.01.2014 kl. 19:30

Recension/Review: KICKS BB-cream brush


Namnet "BB-cream brush" är som sagt lite missvisande eftersom denna borste passar utmärkt till foundations.
Jag har testat denna borst till olika typer av foundations och kommit fram till att bäst resultat får man faktiskt med lite tjockare, mer täckande foundations. Jag har äntligen hittat en borste som fungerar till att applicera min We Care Icon Matt Wear foundation med - och lyckan är total!
Resultatet blir verkligen helt fantastiskt.Den fungerar å andra sidan väldigt bra med alla sorters foundation - skira och heltäckande.
Borsten är mjuk och len, gjord av syntetmaterial för att den inte ska suga upp så mycket produkt och för att bakterier inte ska frodas lika mycket.
(Dock ska man ändå komma ihåg att en foundationborste måste rengöras regelbundet - eftersom bakterier gärna lever loppan i flytande produkter)
Stråna är väldigt täta, och det är det som gör att den passar så väl till tjockare typer av foundations.

Borsten håller formen bra efter rengöring - det är något jag håller lite extra koll på eftersom många billigare borstar gärna blir väldigt "flimsiga" och "yviga" när man tvättat dem men inte den här.
Den är lika fin som när jag först köpte den och jag har hunnit tvätta den x antal gånger under min test-period...

Om jag nu måste klaga på något - vilket jag egentligen inte vill göra för det är en väldigt bra borste - så skulle det väl vara att den faktiskt suger upp väldigt mycket av produkten man applicerar.
När jag rengör borsten kommer det enormt mycket restprodukter ur den - så man ska komma ihåg att vara noggrann med rengöringe och lägga ner tid på det så att det inte lämnar massa rester i borsten som sedan kan ge bakteriella sjukdomar eller hudutslag.

Men som sagt - det är ett mindre problem och absolut ingen orsak till att inte köpa den här borsten.
Priset är fenomenalt för det du får och jag uppmanar er varmt att köpa denna borste.
En solklar BFF-favorit!


Translation:
The name "BB cream brush" is, like I said before, a bit misleading because this brush is ideal for foundations.
I have tried using this brush with different types of foundations and concluded that the best result is aquired when using a thicker, more opaque foundation. I have finally found a brush that works to apply my We Care Icon Matte Wear foundation with - and my happiness is complete!
The result is really quite amazing.


It does actually work very well with all types of foundation - sheer and opaque.
The brush is soft and smooth, it's made of synthetic material that will not absorb as much product and that bacteria will not thrive as much in it.
(However, you should still remember that a foundation brush must be cleaned regularly - because bacteria truly spread fast in liquid products)
The bristles are very dense, and that's what makes it work so well with the thicker formulas of foundation.


The brush holds its shape very well after cleaning - it's something I keep an extra eye on because a lot of cheaper brushes become very flimsy and "bushy" after cleaning, but not this one.
It looks as nice now as when I first bought it and I've had time to wash it a number of times during my testing period ...

If I have to complain about something - which I do not really want to do since it is a very good brush - it might be that it actually soaks up a lot of the product that you apply.
When I clean the brush, a hug amount of product comes out of it - so you should remember to be thorough when cleaning the brush and spend time on it so that it does not leave residues in the brush, which can then give you bacterial diseases or skin rashes.

But as I said - it's a minor issue and certainly not a reason not to buy this brush.
The price is phenomenal for what you get and I urge you to buy this brush.
A true BFF favorite!
Publicerad 31.01.2013 kl. 09:44

H&M BeautySponge

För några år sedan blev så kallade BeautyBlenders/BeautySponges väldigt populära - en makupsvamp som används för att applicera foundation.

En "sann" BeautyBlender är inte gjord utav samma material som de traditionella makeupsvamparna som man alltid kunnat köpa i butik - utan av ett speciellt material som sväller enormt mycket då den blir blöt.
Man ska alltså använda svampen fuktig - och därmed få en bättre applicering, ett jämnare resultat samt att svampen inte suger åt sig lika mycket produkt.

Idag såg jag att även H&M har hakat på idén med BeautySponges och för 2,95 euro kan man få en egen liten rosa svamp.
Jag har inte prövat andra sorters BeautySponges så det här blir min första variant att prova på  - och en recension kan ni förvänta er om någon vecka...Translation:
BeautyBlenders/BeautySponges became very popular a few years ago and snow - even H&M have come out with their own version.
For 2,95 euros a little pink sponge kan be yours!
I am going to have a go at this and you can expect a review within a week or two!
Publicerad 25.01.2013 kl. 18:06

KICKS BB cream brush

KICKS har nyligen förnyat sin borst-linje och fått in ett helt nytt sortiment med väldigt fina borstar. Var inne och klämde lite på dem idag och de verkar alla vara väldigt mjuka och fina - och prisvärda!
Dessvärre betyder ju detta att min favorit-borste för ansiktet försvunnit ur sortimentet, men därför var jag extra nyfiken på att testa deras nya ansiktsborste: BB-cream brush.(bild lånad från KICKS' hemsida)

Den påminner väldigt mycket om en Shiseido-borste som blivit väldigt hyllad så jag är väldigt spänd på att testa denna. Den känns mjuk men fast och jag lovar att det kommer en recension så fort som möjligt!

p.s. Bara för att den kallas en "BB cream brush" så betyder det självklart inte att man endast kan använda den till att applicera en BB cream.
All sorts flytande produkt kommer förhoppningsvis att funka väldigt bra med den denna sorts borste.


Translation:
Swedish beauty store KICKS have released an entire new brushline, that looks very promising.
Today I bought one of the face brushes, and I am very eager to try the new "BB cream brush," that looks a lot like the famous Shiseido face brush.
I promise to get a review up as soon as possible!
Publicerad 17.01.2013 kl. 18:38

Where have you been..?

Bristen på inlägg har en förklaring - jag har drabbats av århundradets värsta virusinfektion och varit total-däckad i över en vecka.
Jag hade svininfluensan för tre år sen - men det här var fan värre..!!
Ta i trä - men nu börjar jag äntligen känna mig som en människa igen och trots att jag har högvis med skolarbeten att göra så vill jag verkligen komma igång med bloggandet igen.
Så därför ville jag visa er lite nya KIKO-produkter som jag fått...

Min goda vän Ida köpte tre stycken borstar från KIKO (när hon var i Italien) till mig - de är alla nail-art borstar men kan absolut användas till annat om man skulle vilja.
#402 är en väldigt tunn, liten borste (som definitivt kan användas till eyeliner), #401 är en lång variant av den tidigare - perfekt för detaljarbete på naglarna och #400 är en så kallad "fan brush" som man kan skapa häftiga mönster och effekter på naglarna med.
Jag har ännu inte hunnit testa dem - men nu har jag ju verkligen ingen ursäkt till att inte börja pyssla mer med mian naglar......dessutom fick jag en underbar baby-blå eyeliner penna, även den från KIKO.

KIKO säljs i större delar av Europa - dock inte här i Norden. Har tyvärr inga prisuppgifter på produkterna men KIKO är ett budget-märke med väldigt hög kvalitet så om du är ute och reser och stöter på en butik så ska du absolut ta en närmare titt!

Translation:
The lack of posts has an explanation - I have had the worst virus infection of the Century and have been completely under the weather for the past week and a half.
I had
the swineflu about three years ago - but this cold is worse than that..!
Knock on wood
- but I am finally starting to feel human again, and even though I have tons of school work to do, I really want to start blogging again.
So therefore
, I wanted to show you some new KIKO products that I have received lately...

My good friend
Ida bought three brushes from KIKO (when she was in Italy) for me - they are all nail-art brushes, but can certainly be used for other things as well.
#
402 is a very thin, small brush (which can definitely be used to apply eyeliner), #401 is a longer version of the previous one - perfect for detailed work on the nails and # 400 is a so-called "fan brush" that you can create patterns and effects on your nails with.
I have not yet
had time to try them - but I really have really no excuse to start doing more nailart now...

 ... I also got a gorgeous baby blue eyeliner pencil, which is from KIKO as well.

KIKO
is sold in most Europen countries - but not here in the Nordic countries. I unfortunately don't have any retail prices for the products but KIKO is a budget brand with very high quality, so if you are traveling and come across a store, you should definitely take a closer look!
Publicerad 26.09.2012 kl. 21:05

Följ mig och BFF på Instagram!

 

33-årig frilansande makeup-artist, har jobbat inom skönhetsbranschen sedan 2007. Jobbar på KICKS i Vasa, men är för tillfället tjänstledig och studerar till engelskalärare i Åbo. Brinner för skönhet och hälsovård.

På Best Face Forward skriver och tipsar jag om allt ytligt man kan tänka sig: smink, hudvård, hårvård och allt däremellan. Jag älskar budget-fynd såväl som sköna lyxprodukter och försöker att ge er en bra balans mellan både-och. Jag har även ett enormt intresse för friskvård och träning och delar med mig av mina åsikter och erfarenheter kring detta. Interaktion mellan mig och mina läsare är superviktigt för mig så har du frågor, funderingar eller åsikter så tveka inte att göra din röst hörd! Hoppas ni ska trivas här och kom ihåg att det bästa skönhetstipset är att bara våga vara sig själv - med eller utan smink!

Om du vill ha konsultation (ensam eller i grupp) eller behöver sminkning inför fest/bröllop, eller bara annars behöver få tag på mig så kan du kontakta mig via PM på Facebook!
(All typ av reklam utan min tillåtelse är förbjuden! BFF är en 100% reklamfri blogg, dvs annonsering och produktplacering mot ersättning förekommer inte. 
Kontakta mig personligen om ni har frågor kring samarbeten: jenna.wilhelmsson@hotmail.com)

Det är strängt förbjudet att använda mina bilder utan tillåtelse! All bildstöld kommer att anmälas/faktureras!


Follow on Bloglovin

 

A 33-year old, freelancing make up artist who has worked in the beauty industry since 2007. Currently working at Kicks (beauty store)in Vaasa, Finland, studying to become a teacher and is passionate about everything beauty and health related.

In this blog I write about beauty and makeup, I give you thoughts and reviews as well as tutorials. I love budget-bargains as well as lovely luxurious products and try to give you a good balance between the two. I also love excercising and taking care of my body, so health and fitness is a hot topic on this blog.

I really enjoy hearing from my readers and if you'd like to comment on a blogpost you need to sign it by writing out a number in swedish letters. Here are the numbers: 1 = Ett 2 = Två 3 = Tre 4 = Fyra 5 = Fem 6 = Sex 7 = Sju 8 = Åtta 9 = Nio 10 = Tio

I really hope you will enjoy this blog and remember that the best beauty-trick in the world is to smile!
If you want to hire me for a consultation (single och group) or as a makeupartist for a wedding or party then contact me: jenna.wilhelmsson@hotmail.com
(All advertising not accepted by me is prohibited! BFF is a 100% advertisement-free blog and I can not guarantee that all the PR-material I recieve will make it onto the blog.
If you or your company want to collaborate with me, please contact me personally at:
jenna.wilhelmsson@hotmail.com)


It is strictly forbidden to use my pictures without permission! All image theft will be notified / charged!