Supertips för supertorra sommarben!

Jag använder aldrig body lotion eftersom huden på min kropp aldrig blir torr - men sommartid blir mina ben löjligt torra eftersom jag vistas mycket i solen. Räddningen för sommartorra ben stavas KICKS Sugar Scrub + Bio Oil.

Sockerskrubben innehåller oljor som återfuktar huden, samtidigt som de grova sockerkornen peelar och sedan smälter mot huden. Efter duschen applicerar jag rejält med Bio Oil på benen och låter det "dra" över natten. På morgonen är mina ben supermjuka och lena!

Publicerad 12.08.2015 kl. 20:06

VIP-utskick från SheSocial och Reddville

Döm om min förvåning när jag igår hittade en post-avi innanför dörren  - jag som varit väldigt noga med att begränsa min nätshopping inför min resa till England nästa vecka. För en stund började jag faktiskt misstänka att jag nätshoppat i sömnen men kom fram till att nej, jag har då inte beställt något...

Så när jag hämtade mitt paket på posten och hittade en knallrosa låda i den blev jag väldigt överraskad och glad. Sambon stod faktiskt och slet nyfiket i paketet han också - då vi inte hade nån aning om vad det var i...

...men det visade sig vara ett utskick från SheSocial och Reddville - en hel låda fullproppad med intimprodukter från i say.
Win-win för både kvinnor och män!

Produkterna riktar sig främst mot att behandla problem i underlivet - lite som en första hjälpen-låda för din vagina. I lådan fanns bl.a. intim-servetter, rengöring och återfuktande gel samt självtest för urinvägsinfektion och slidinfektion.
Underbart, tycker jag - eftersom det inte alltid är helt lätt att veta vad som pågår "där nere."

Jag ska berätta att jag för 5-6 år sen fick en riktigt kraftig urinvägsinfektion, som krävde 2 rediga penicillinkurer för att råda bot på. Jag hade aldrig någonsin haft urinvägsinfektion innan det, och hade väldigt märkliga symptom, som gjorde att jag snarare visade tecken på diabetes än urinvägsinfektion...
Hur som helst - vad jag vill säga är att, att det gör ont när man kissar är inte det enda tecknet på urinvägsinfektion och ett självtest kan vara jättebra om man misstänker att nåt är på tok men man vet inte riktigt säkert. Sen ska man såklart alltid kontakta läkare om det visar sig att man har en infektion i underlivet, men testen kan vara ett sätt för många att faktiskt se till att boka den där tiden och faktiskt gå till gynekologen. Gynekologen är vår vän - kom ihåg det! =)

Med i lådan fanns också tamponger och ett armband som lär ska hjälpa mot illamående vid graviditet.
Nu ska jag säga direkt att ni kommer inte att se mig gå runt med nåt sånt inom de närmaste åren (iallafall inte av just graviditets-orsaker) men Maria hade en poäng med att det kanske hjälper vid migrän.
Kan vara värt att prova!


Underbart utskick, tycker jag.
Mer intim-produkter till folket!

Publicerad 12.05.2015 kl. 18:20

Recension: KICKS Skin Treat Peeling Cream with virgin olive oil

Body scrubs och peelingar används flitigt  i vårt hushåll. Både jag och pojkvännen gillar peelingar med riktigt mycket riv i - nästan sådär så att det ska göra lite ont då man skrubbar huden... *haha*
Jag har inte alls känslig hy (på kroppen) och använder aldrig body lotion eftersom jag aldrig blir torr (förut på benen på sommaren, pga all rakning) så jag föredrar peelingar som innehåller mycket korn.

Har nyligen testat KICKS Skin Treat Peeling Cream (som innehåller olivolja) och jag gillar den!
Det känns som att man peelar huden med en stor näve sandkorn, den innehåller massa korn som inte löses upp i vattnet utan faktiskt känns på huden. Jag har till och med använt peelingen i ansiktet (i duschen) eftersom den känts så skön...
Passar säkerligen även torr hud eftersom den innehåller olivolja men lämnar inte heller huden fet efteråt. Riktigt skön vardagspeeling som jag gissar att de flesta män också gillar, eftersom den inte har någon direkt doft.


Vill man ha riktigt stora och riviga korn rekommenderar jag Skin Treat Sugar Srub (den är en solklar BFF-favorit på somrarna!) men eftersom sockret i den löses upp efter ett tag så den ger en helt annan känsla på huden efteråt. 

Publicerad 08.02.2015 kl. 18:56

KICKS Body Scrub, Makeup remover wipes, makeup brushes

 

Det känns som att jag kommer hem med nya produkter varje dag numera... *haha* Jag har svårt att hålla fingrarna i styr på jobbet, vi har ju så himla mycket bra grejer!
It feels like I come home with a bag full of new products every other day, nowadays... *haha* I'm having trouble containing myself, since we have so many amazing products at work.
 

Idag fick dessa följa med mig hem:
3 stycken Body Scrub
Makeup remover wipes
Cheek brush
Eye shadow contour brush
Smokey brush

Today I got the following products:
Body Scrub x 3
Makeup remover wipes
Cheek brush
Eye shadow contour brush
Smokey brush

Body scrub:en har jag använt tidigare, min pojkvän är också väldigt förtjust i dem så därför passade jag på att bunkra upp eftersom de just nu är på rea (ordinarie pris är 6,90 euro men de är nu på 50% rabatt!)
Jag gillar doften "Clean Laundry" och "Pink Punch" mest men idag köpte jag "Rhubarb&Strawberry" för den doftade så himla gott.

I have used the body scrubs before - my boyfriend actually really likes them too and since they're on sale right now (regular price 6,90 euros but now you get 50% off!) I had to stock up.
I like the scents "Clean Laundry" and "Pink Punch" the most but today I decided to try "Strawberry&Rhubarb" as well, since it smells really nice.


Makeup remover wipes:en är helt nya i vårt sortiment (kostar 5,50 euro) och jag kommer att recensera dem så småningom men jag kan redan nu säga att jag är väldigt imponerad av dem. Väldigt effektiva och rengör huden väldigt bra - dock ska man komma ihåg att dessa endast tar bort smink - de rengör inte på djupet så man måste följa upp med nån sorts ansiktsrengöring efteråt för att verkligen få bort smuts.
The makeup remover wipes are a brand new KICKS product (retail at 5,50 euros) and I will be reviewing them soon but I can already say that I am impressed. They're very effective at removing makeup - but you always need to follow up with some kind of cleansing product to remove all the dirt from your face.

 

Våra egna sminkbortar är på klubbrabatt just nu, man får 25% rabatt på alla KICKS-makeup borstar/penslar och eftersom jag verkligen gillar våra egna borstar passade jag på att köpa hem några till.
Our very own makeup brushes are on sale for all KICKS Club members right now (you get 25% discount) and since I love our brushes I decided to get some more.

 

Cheek brush är en lite mindre än de traditionella rouge borstarna och passar perfekt om man vill placera rouge mitt på "äppelkinderna" - den passar också utmärkt till highlighter.
Till skillnad från en vinklad rougeborste ger den är en mer "precis" applikation, vilket jag gillar. Den är gjord av ponny-hår och är verkligen supermjuk!

The Cheek brush is a bit smaller than the regular blush brushes and is perfect for applying blush to the apples of your cheeks - you can also use it for highlighting the face. It gives a more precise application compared to an angled blush brush, which I like. It's made from pony hair.
 

Eyeshadow contour brush har många användningsområden - främst funkar den till att sota/tona ut skuggor eftersom den är aningen vinklad, men den är också faktiskt väldigt bra till concealer(!)
Idag gjorde jag makeup på en kund som skulle fotograferas inför studenten och för att täcka hennes finnar använde jag just denna borste och den ger verkligen ett jättefint resultat - lite som airbrush, faktiskt! Denna borste är gjord av gethår.

The Eyeshadow contouring brush can be used in many ways but primarily for blending out eyeshadow, it is slightly angled which makes it easy to work with. I actually use it for concealer as well! Today I did a customer's makeup, she was getting her picture taken for graduation and I used this brush to cover up acne spots and it worked wonders! A bit like airbrushing, actually. This brush is made from goats hair.
 

Sist men inte minst har vi Smokey brush som är jättebra för lite mer detaljerad toning/suddning. Jättebra om man ska sudda skuggor i globlinjen eller om man vill ha mer koncentrerad färg nånstans. En av mina favoritborstar, faktiskt. Den är gjord i ponny-hår.
Lastsly we have the Smokey eye brush, one of my favourites - since it's great for blending out eyeshadow in the crease. It allplies colour more densely than the Eyeshadow contour brush so it's perfect if you're going for a really smokey look. It is made from pony hair.
 

Kom ihåg att alltid tvätta nya borstar ordentligt innan du börjar använda dem - eftersom de ofta är fulla av smuts och oljor från tillverkningsprocessen!
Also, remember to always wash your new brushes before you start using them - since they are full of dirt and oils from the production process!

Publicerad 26.05.2014 kl. 18:09

KICKS Magazine - KICKS Bronzing Oil

 

I nyaste numret av KICKS Magazine (Finland) hittar ni ett bekant ansikte!
In the latest issue of KICKS Magazine you can fins a fimilular face!

Tipsar om en av mina favoritprodukter under sommaren - KICKS bronzing olja. Ger jättefin lyster till huden - jag gillar att ha den på axlar och nyckelbenen för att framhäva solbrännan lite extra.
Den är dessutom helt identisk med Clarins bronzing olja, men man behöver bara betala 1/4 av priset! 

I talk about one of my favourite products for summer - the KICKS Bronzing oil. I love to wear it on my collarbone and shoulders to enhance my tan.
It's also identical to the Clarinsbronzing oil but you only haveto pay 1/4 of the price!

Publicerad 20.05.2014 kl. 21:02

St Moritz Self Tanning Mist

Så i takt med att solen och våren kryper fram så börjar också hysterin kring att bli solbränd och få färg på våra bleka kroppar.
Ni vet nog sedan tidigare vad jag anser om solarium och om att skippa SPF:en och ja - jag kommer även iår att köra min "Sola Säkert 2014" kampanj! (mer om den senare i vår)

Since spring is on its way, the hysteria around getting tanned also gets more and more intense (at least here in Finland.)
You all know how I feel about tanning beds and not using SPF, and yes, I will be doing my yearly campaign on the importance of wearing sunscreen this year as well!


Brun-utan-sol är dock ett smidigt och ganska enkelt sätt att få lite färg utan att riskera hudcancer och andra hemskheter.
Jag BUS:ade regelbundet året runt för ett par år sen men tröttnade efter ett tag för det var ett sånt himla jobb att hålla färgen snygg - dessutom är min pojkvän inte så förtjust i organge:a lakan och dynvar... ;)

Self tanners are an easy and effective way of getting a safe tan and not risking skin cancer or other nasty things.
I used to self tan regularly a couple of years ago but got tired of having to keep re-applying to make sure the tan looked good (and also, my boyfriend is not a fan of orange sheets...)


Jag tycker det är snyggt med vinterblek hy men då jag hittade den omtalade StMoritz BUS:en på Seppälä i vintras var jag tvungen att slå till. Köpte nyligen också en BUS-vante för att slippa få bajsbruna händer efter appliceringen.
I actually like to be pale in the winters, but a couple of months ago I found the very much hyped self tanner StMoritz at Seppälä here in Vaasa and I had to get it. I also got a self tanning mit from StTropez, to avoid getting stained hands after applying it.

Jag har inte hunnit testa den än, men tänkte försöka ge mig på den så småningom och garanterar att det blir en recension också så fort jag haft chans att prova den.
Har nån av er provat StMoritz? Tummen upp/Tummen ner??

I haven't tried it yet, but I want to try it this upcoming week and I peomise you I will review it as soon as possible.
Have any of you tried the StMoritz? Do you like it or not?

 

Publicerad 23.03.2014 kl. 11:27

Victoria's Secret Whipped Body Cream "Night Jasmine"

Min fina pojkvän överraskade mig med en present från Victoria's Secret inför Alla hjärtans dag och jag fick bl.a. en Whipped body cream i doften "Night Jasmine."
Den doftar verkligen ljuvligt och bokstavligen smälter på huden!
Det är första, men knappast sista, VS-produkten jag testar och den får verkligen tummen upp av mig!

My boyfriend surprised me with a gift from Victoria's Secret for Valentine's day and in the bag was (amongst other things) a Whipped body cream in the scent "Night Jasmine." It smells absolutely divine and literally melts on theskin!
It's the first, but surely not the last, VS product I've tried and I love it!

Publicerad 16.02.2014 kl. 14:33

KICKS Body Scrubs

Under julrean köpte jag två bodyscrubs från KICKS egna sortiment, i dofterna "Clean laundry" och "Pink Punch."
Jag vill ha peelingar med mycket "riv" i och det har de här. Jag har inte torr hud på kroppen så jag vågar inte uttala mig om hur de funkar på torrare hudtyper men för mig är dessa verkligen jättehärliga.
De kommer som sagt i flera olika dofter (tror det för tillfället finns 4-5 olika dofter) och Clean Laundry är en väldigt frisk och fräsch doft medan Pink Punch är mera söt. Doften lämnar dock inte på kroppen men det spelar mindre roll.
Huvudsaken är att de uppfyller sitt syfte - att få bort döda hudceller från kroppen och får en att känna sig riktigt ren.
Runt 6 euro styck kostar de och KICKS har ofta "Ta 3 betala för 2" på sina egna produkter så då kan man ju passa på och bunkra upp!

(bilder från Kicks.se)

 

 

Translation:
I recently got two body scrubs from KICKS own line of products, in the scents Clean Laundry and Pink Punch.
I want my body scrubs to be quite harsh and contain big granulates and these do, so I am very happy with them.
I so not have dry skin on my body so I don't know if they might be too rough on drier skintypes but I really like them and I recommend them.
They cost about 6 euros each but KICKS often do a "buy 2 get one for free" deals on their own products, so you can always stock up if you have the chance!

Publicerad 21.01.2014 kl. 17:25

Pepsodent White Now Triple Power Gold

Mitt allra första Buzzador-paket anlände nyss och jag är supertaggad på att testa tandkräm i ett par veckor framöver.

Pepsodent White Now Triple Power Gold påstår sig ska kunna ge vitare tänder redan efter första användningen och jag tänker kolla om det faktiskt stämmer - dags för "före-efter-bilder" med andra ord!
Lovar att ge er en recension på den här tandkrämen då jag testat den ordentligt - oberoende vad den ger mig för resultat.

Publicerad 16.08.2013 kl. 21:46

Recension/Review: Eucerin Sunscreens and After Sun

I en knapp månad har jag använt mina solkrämer från Eucerin och även om vi inte haft superfantastiskt väder under juni månad så har det varit desto bättre väder under första delen av juli och jag har fått hårdstesta alla tre produkter.Sun Lotion Extra Light SPF30
Orden "Extra Light" har inget med solskyddsfaktorn att göra utan har helt enkelt med konsistensen på solkrämen att göra - och denna kräm är verkligen supertunn och skön i konsistensen!
För fetare hudtyper är den här verkligen GULD - den går in i huden på ett par minuter och lämnar absolut ingen kladdighet eller tunn hinna på kroppen efteråt.
Jag brukar ofta få små finnar på bröstet och ryggen av solkrämer som är lite tjockare i konsistensen men denna har inte gett mig de problemen.
Är ett stort fan av denna kräm och kommer säkerligen att köpa den igen.
Ett stort plus för den relativt höga solskyddsfaktorn som verkligen skyddar otroligt bra.
Har inte bränt mig en enda gång när jag använt denna solkräm - och jag har försökt att smörja in mig ca varannan timme de dagar som jag varit ute i solen längre perioder.


Sun Fluid Mattifying for Face SPF50
Precis som med solskyddskrämer fr kroppen är denna produkt otroligt tunn i konsistensen - jag trodde inte att solkrämer med så pass hög SPF kunde vara så tunn..!
Är mycket imponerad av denna solkräm också - den ger ett otroligt skydd med en väldigt tunn konsistens och den ger inga "breakouts" (dvs finnar) och den håller anisktet relativt matt under dagen.
Självklart svettas man om man ligger på stranden i solen så det är svårt att säga att den fungerar till 100% men jag är ändå imponerad av hur bra den mattar ner huden.
Pga den höga solskyddsfaktorn lämnar den dock en aningen vit hinna på huden, men det är också ett bra tecken på att solkrämer verkligen skyddar huden.
(Den vita hinnan försvinner såklart så fort man tvättar bort solkrämen)
Även denna solkräm kommer att köpas igen - det är jag rätt säker på!
(Ett viktigt tips är att man alltid ska skaka flskan ordentligt innan man applicerar den på huden!)


After Sun Lotion
Denna produkt har jag faktiskt använt minst under den senaste månaden, men de dagar jag märkt att huden blivit lite torr pga solen och värmen har jag smörjt in mig och märkt att den inte bara lugnar ner aningen solsvedd hud utan också återfuktar väldigt bra.
När jag brände rumpan häromveckan så smörjde jag in mig rätt ordentligt med denna produkt på kvällen och dagen efter kändes det redan mycket bättre och jag har än så länge inte sett skymten av att huden skulle flagna någonstans...
Kanske inte den mest fantastiska After Sun-produkten på marknaden men den gör jobbet och är tunn och svalkande.


Samtliga produkter finns att köpa på apoteket och kostar mellan 20 och 25 euro styck.
Translation:
For about a month I've used my sunscreen lotions from Eucerin and even if we didn't have super fantastic weather during the month of June, the weather has been a lot better during the first part of July and I have been able to really try these products out.

Sun Lotion Extra Light SPF30
The words "Extra Light" has nothing to do with the SPF, but simply the consistency of the sunscreen - and this cream is really super thin and a lovely texture!
For oilier skin types, this really is amazing - it goes into the skin in a few minutes and leaves absolutely no styckyness or residue on the body afterwards.
I often get small pimples on the chest and back from sunscreens but this has not given me those problems.
Is a big fan of this cream and will certainly buy it again.
A big plus for the relatively high sun protection factor that protects your skin amazingly well.

I did not burn once while using this sunscreen - and I tried to re-apply the sunscreen every two hours during the days that I have been out in the sun longer periods.


Sun fluid Mattifying for Face SPF50
Just as with the sunscreen for the body, this product is incredibly thin in texture - I did not think that sunscreens with such a high SPF could be so thin ..!
I'm very impressed with this sunscreen as well - it provides an outstanding protection with a very thin consistency, and it does not give me any break outs and it keeps my face rather matte during the day.
Of course, if you're sweatong while you're lying on the beach in the sun it's hard to say that it works 100% at mattifying the face, but I am still impressed by how well it does.
Because of the high sun protection factor, however, it leaves a slight cast on the skin, but it is also a good sign that the sunscreen actually protect the skin.
(The white cast disappears as soon as you wash of the sunscreen)
I'm pretty sure I will also be re-purchasing this sunscreen as well.

(An important tip is to always shake the bottle thoroughly before applying it to the skin!)


After Sun Lotion
This product, I've actually used the least in the past month, but the days I noticed that my skin was a bit dry because of the sun and heat, I used it and noticed that it not only calmed down any redness, but also moisturized my skin really well.
When I burned my butt last week, I applied this product in the evening and the day after it already  felt much better and I have so far not seen a glimpse of the skin flaking off anywhere ...
Maybe not the most amazing After Sun product on the market but it does the job.

All products are available in pharmacies and cost between 20 and 25 euros each.
Publicerad 10.07.2012 kl. 12:22

I Love... body butters + tell me your favourites!

Jag använder aldrig body lotions eller body butters eftersom min hud aldrig blir torr - förutom på sommaren.
När man spenderar mycket tid i solen så torkar huden lätt ut och de senaste dagarna har jag märkt att både mina ben och armar skriker efter fukt!
Så nu har jag fått ta till arsenalen av body butters och mina favoriter hittills är absolut de från I Love...

Blueberry&Smoothie är den som doftar godast, enligt mig, och jag smörjer in hela kroppen varje kväll innan jag går och lägger mig.

Hittills funkar de riktigt bra, men jag märker att vissa delar av kroppen behöver ÄNNU MER fukt/fett så jag undrar om ni har några rekommendationer till mig?
Jag köper som sagt väldigt sällan såna här produkter så jag känner mig lite lost när det kommer till riktigt bra body butters.
The Body Shop lär ha bra sådana - men har ni andra rekommendationer..?

Translation:
I never ever get dry skin on my body - except for during the summertime.
I am a true sun worshiper and absolkutely love to lay out and tan - but it leaves my body (especially my arms and legs) very very dry and flaky.
I am currently using the I Love... body butters and they are pretty good but sometimes they are just not enoguh so I'd like to know if you guys have any favourite body butters that you want to share?
I've heard a lot about the Body Shop's body butters and that thery are really nice, but please tell me your personal favourites in the comment section!
Publicerad 14.06.2012 kl. 12:31

Bristningar och hur man kan behandla dem / Stretch marks and how to treat them

90% av kvinnor får bristningar nån gång i livet.
Bristningar uppstår då huden töjs ut väldigt snabbt, t.ex. vid viktuppgång och graviditeter.
Bröst, höfter, mage, lår och armar är de vanligaste ställena där bristningar uppstår.
Till en början är bristningar ofta röda och mörka, men efterhand kan de blekas och bli mindre synliga - då ser de mer ut som på bilden här nedanför.Det viktigaste att veta om bristningar är att de faktiskt är ärr.
Det betyder att de inte kommer att försvinna helt och hållet - såvida du inte bestämmer dig för att laser-behandla bort dem.
Det finns sätt att förebygga bristningar och få dem att blekna - men inget kan 100% garantera att du inte kommer att få bristningar. Sist och slutligen har det att göra men hur din egen huds elasticitet.
Kom också ihåg att det bästa sättet är att förebygga - när bristningarna väl dykt upp är det nästintill omöjligt att få bort dem så preppa huden före och under graviditet och försök att alltid hålla huden så återfuktad som möjligt.

När det gäller graviditeter så är det jätteviktigt att smörja in huden ordentligt, speciellt mage, höfter och bröst behöver lite extra TLC.
Bio-Oil har blivit en populär produkt hos kvinnor som försöker förebygga bristningar, eftersom oljan mjukar upp huden och gör den mer "töjbar."

En annan populär produkt är The Body Shop's Cocoa Butter Stick, som är en väldigt fet kräm som lätt kan appliceras på de utsatta områdena.
Krämen ska mjuka upp huden, återfukta och förebygga bristningar.

Det finns också specifika krämer som ska hjälpa till att bleka och mjuka upp ärr och dem hittar du på apoteket.
De funkar bättre när "skadan redan är skedd" och förebygger inte ärr utan försöker behandla dem då de redan upstått.

Det finns också en hel drös med krämer som de stora kosmetikjättarna hävdar ska få bort allt vad bristningar heter - men mellan dig och mig: de funkar varken bättre eller sämre än Bio-Oil och Cocoa Butter + vanliga återfuktande hudlotions som mjukar upp huden så jag rekommenderar inte att spendera dyra pengar på dem...

...och om inget tycks hjälpa så kom ihåg: 90% av alla kvinnor har bristningar!
Jag har dem också - eftersom jag pendlade mycket i vikt då jag var yngre - och tro mig då jag säger att de bleks naturligt efterhand och att man lär sig att acceptera dem.
Translation:
90% of women get stretch marks some point in life.
Stretch marks occur when the skin is stretched out very quickly, eg due to weight gain or pregnancy.
Breasts, hips, stomach, thighs and arms are the most common places where stretch marks occur.

At first, stretch marks are often red and quite dark, but gradually they can fade and become less visible - and then they look more like the picture.

The most important thing to know about stretch marks is that they are actually scars.
That means they will never disappear completely - unless you decide to laser treat them.
There are ways to prevent stretch marks and get them to fade - but nothing can 100% guarantee that you will not get stretch marks. Ultimately it has to do with genes, skintype and your own skin's elasticity.

Also remember that the best way is always prevention - once the stretchmarks appear, it is almost impossible to remove them so prep the skin before and during pregnancy and try to always keep your skin as moisturized as possible.

Regarding pregnancy, it is very important to moisturize the skin properly, especially your stomach, hips and breasts need some extra TLC.
Bio-Oil has become a popular product among women who try to prevent stretch marks, as the oil softens the skin and makes it more "stretchy."

Another popular product is The Body Shop's Cocoa Butter Stick, which is a very rich cream that can be easily applied to the affected areas.
The cream will soften the skin, moisturize and prevent stretch marks.

There are also specific creams that will help to whiten and soften scars and you can find at your local pharmacy.
They can help you "once the damage is done" and do not prevent scarring, they can treat already visible scars.

There are also a whole bunch of creams that the major cosmetic giants claim will  get rid of stretchmarks - but between you and me, they work no better or worse than Bio-Oil and Cocoa Butter + regular moisturizing lotions that help softening the skin so I recommend not to spend a lot of money on them just beacuse they say "Dior" or "Chanel." ...

... And if nothing seems to work, remember:
90% of women have stretch marks!
I have them too - because my weight fluctuated when I was younger - and believe me when I say they do fade naturally over time and that you learn to accept them.
Publicerad 04.06.2012 kl. 00:13

Recension: Kicks Bronzing Oil for face, body and hair

Jag har aldrig förut använd en kroppsolja - främst pga anledningen att jag inte ens kan använda bodylotions för de går aldrig in i huden utan lägger sig bara ovanpå ytan och jag känner mig mer klibbig och smutsig än mjuk och len.
Huden på min kropp är helt enkelt inte i behov av fukt - därför var jag lite orolig för att denna kroppsolja skulle kännas too much på min hud...Men min oro var helt i onödan - för oljan går jättesnabbt in i huden, efter bara några sekunder känns den inte ens.
Glittret (för det är glitter, inte skimmer) i oljan syns rätt bra på huden så om man är orolig för att se ut som en discokula (vilket jag är) så bör man använda den sparsamt.
Jag smörjde in lite olja på axlarna, dekoltaget och la lite i hårtopparna och det kändes precis lagom mycket.
Jag skulle inte använda den i ansiktet - av den anledningen att glittret är väldigt synligt och det blir helt enkelt för mycket att ha det i hela ansiktet.
Om jag skulle använda den i ansiktet nån gång så skulle jag klappa in lite olja på kindbenen som en highlighter - men inte mer.
Viktigt att påpeka är att oljan inte ger nån färg så den kommer inte att boosta solbrännan utan den ger helt enkelt bara lite glitter/skimmer.
Jag la så pass lite olja i håret att jag inte kunde känna nån skillnad och helt ärligt: detta är ingen hårolja, det är en kroppsolja - en ljuvlig sådan!

Jag kan absolut tänka mig att köpa mer av den,
men vi ska se hur pass flitig användare jag kommer att bli - för det är en sommarprodukt och jag tror inte att jag kommer att använda slut på min lilla 30ml flaska på 2-3 månader för jag använder den så sparsamt...

Avslutningsvis,
en riktigt bra kroppsolja som varken luktar för mycket, ger onaturlig färg eller känns klibbig på kroppen.
Rekommenderas varmt - även för dem som är  lite tveksamma till kroppsoljor och för de som är rädda för att se ut som en glittrande discokula...

Kicks Bronzing Oil for face, body and hair säljs på samtliga Kicks-affärer och 30ml kostar 11 euro.
Translation:
I have never used a body oil - mainly due to the fact that I can not even use body lotions becuase they never absorb into the skin. They just make me feel sticky and dirty....
The skin on my body just doesn't need moisture - and because of that, I was a little worried that this body oil would feel too much on my skin...

But my worry was unnecessary - 'cause the oil sinks really fast into the skin, after a few seconds you can't even feel it.
The glitter (bacuase it is glitter, not shimmer) in the oil is very visible on the skin so if you're worried about looking like a disco ball (which I am), you should use it sparingly.
I applied a little oil on the shoulders, on my decloté and added a little bit to the ends of my hair and it felt like just the right amount of product.
I would not use it on my face - the reason being that the glitter is very visible and it is simply too much to wear it all over your face.
If I would use it on your face, I'd tap a bit of oil on the cheekbones as a highlighter - but no more.
Another important thing to know is that the oil does not give any coverage or colour, so it will not enhance your tan, but it simply give it  a bit of glitter/shimmer.
I put such a tiny ammount of oil in my hair that I could not feel any difference and quite honestly: this is not a hair oil, it is a body oil - a fabulous one!

I can definitely see myself buying more of it,
but we shall see how frequent of a user I will be - because it is a summer product, and I do not think I will use up my little 30ml bottle over 2-3 months because I use it so sparingly ...

In conclusion,
a really good body oil that does not smell, provide unnatural color or feel sticky on the skin .
Highly recommended - even for those that are a bit hesitant towards body oils and for those who are afraid of looking like a glittering disco ball...


Kicks Bronzing Oil for face, body and hair are sold at all Kicks-stores and 30ml retails for 11 euro.
Publicerad 03.06.2012 kl. 19:10

Kicks Bronzing Oil for face, body and hair

Nu hade Kicks här i Vasa äntligen fått in Bronzingoljan så en 30ml flaska fick följa med hem.
Jag kommer att använda den sparsamt, främst på axlar och dekoltaget och därför vill jag börja med en liten flska och se hur jag gillar den.Ska definitivt använda den imorgon bitti när jag ska på bröllop så vänta er ett litet utlåtande om den snart..!
30ml kostar 11 euro.
Translation:
Finally, my local Kicks-store had gotten the new bronzing oil - so I quickly grabbed a smaller 30ml bottle.
I will be using it on my shoulders and decolté and I really wanted to get the smaller bottle first to see if I like it before I get a bigger bottle.

I will definitely be using it tomorrow when I'm going to a wedding, so expect a review of it really soon...
30 ml retails for 11 euros.
Publicerad 01.06.2012 kl. 17:03

BestFaceForward-favourite: Dove Summer Glow

Som jag nämnde i min guide till att få den perfekta BUS-brännan så tänkte jag återigen visa min absoluta favoritprodukt för detta ändamål - Dove Summer Glow.

Det är alltså inte en "renodlad" brun-utan-sol kräm utan en "gradual tanner", dvs en bodylotion som gradvis ger mer och mer färg.
Det ger en mycket mer naturlig färg och är man väldigt blek så rekommenderar jag absolut denna, framför alla andra typer av BUS-produkter.När jag smörjer in mig med den här så håller min färg i ungefär en vecka och när brännan börjar fade:a så gör den det väldigt naturligt - det blir inga fula fläckar eller ränder (men så är jag också otroligt noga med att peela kroppen före varje applicering). Den finns i både en ljus och en mörk version.
Definitivt en favoritprodukt såhär på våren innan man fått ordning på den riktiga solbrännan!
Translation:
Since I talked about this products in my blogpost on how to get the perfect fake tan, I thought that it would be worth mentioning it as one of my favourite products ever, as well.

Dove Summer Glow is not actually a "true" self tanner but a  "gradual tanner" - a body lotion that gradually gives more and more color to the skin.
It provides a much more natural color and if you are very pale, I definitely recommend this above all other types of self tanning products.
When I apply this my colour keeps for about a week and when the tan starts to fade, it fades very natural - there are no dark spots or streaks (but I'm also incredibly careful to exfoliate my body before each application). It comes in both a light and a dark version.
Definitely a favorite product in the springtime, before I've had a chance to get a real tan!

 
Publicerad 24.03.2012 kl. 20:33

Följ mig och BFF på Instagram!

 

33-årig frilansande makeup-artist, har jobbat inom skönhetsbranschen sedan 2007. Jobbar på KICKS i Vasa, men är för tillfället tjänstledig och studerar till engelskalärare i Åbo. Brinner för skönhet och hälsovård.

På Best Face Forward skriver och tipsar jag om allt ytligt man kan tänka sig: smink, hudvård, hårvård och allt däremellan. Jag älskar budget-fynd såväl som sköna lyxprodukter och försöker att ge er en bra balans mellan både-och. Jag har även ett enormt intresse för friskvård och träning och delar med mig av mina åsikter och erfarenheter kring detta. Interaktion mellan mig och mina läsare är superviktigt för mig så har du frågor, funderingar eller åsikter så tveka inte att göra din röst hörd! Hoppas ni ska trivas här och kom ihåg att det bästa skönhetstipset är att bara våga vara sig själv - med eller utan smink!

Om du vill ha konsultation (ensam eller i grupp) eller behöver sminkning inför fest/bröllop, eller bara annars behöver få tag på mig så kan du kontakta mig via PM på Facebook!
(All typ av reklam utan min tillåtelse är förbjuden! BFF är en 100% reklamfri blogg, dvs annonsering och produktplacering mot ersättning förekommer inte. 
Kontakta mig personligen om ni har frågor kring samarbeten: jenna.wilhelmsson@hotmail.com)

Det är strängt förbjudet att använda mina bilder utan tillåtelse! All bildstöld kommer att anmälas/faktureras!


Follow on Bloglovin

 

A 33-year old, freelancing make up artist who has worked in the beauty industry since 2007. Currently working at Kicks (beauty store)in Vaasa, Finland, studying to become a teacher and is passionate about everything beauty and health related.

In this blog I write about beauty and makeup, I give you thoughts and reviews as well as tutorials. I love budget-bargains as well as lovely luxurious products and try to give you a good balance between the two. I also love excercising and taking care of my body, so health and fitness is a hot topic on this blog.

I really enjoy hearing from my readers and if you'd like to comment on a blogpost you need to sign it by writing out a number in swedish letters. Here are the numbers: 1 = Ett 2 = Två 3 = Tre 4 = Fyra 5 = Fem 6 = Sex 7 = Sju 8 = Åtta 9 = Nio 10 = Tio

I really hope you will enjoy this blog and remember that the best beauty-trick in the world is to smile!
If you want to hire me for a consultation (single och group) or as a makeupartist for a wedding or party then contact me: jenna.wilhelmsson@hotmail.com
(All advertising not accepted by me is prohibited! BFF is a 100% advertisement-free blog and I can not guarantee that all the PR-material I recieve will make it onto the blog.
If you or your company want to collaborate with me, please contact me personally at:
jenna.wilhelmsson@hotmail.com)


It is strictly forbidden to use my pictures without permission! All image theft will be notified / charged!