Halloween look: blood splattered mess

Dagens Halloween-inspirerade look. Vetefan vad det ska föreställa - haha! Ibland är det bara kul att få kladda runt och se var man hamnar.

Publicerad 16.10.2016 kl. 14:14

Halloween look: Skull 2016

It's the most wonderful time of the year - Halloween!
Vi får se hur många Halloween-sminkningar jag hinner med i år, med tanke på mitt hektiska skolschema, men ett par stycken borde jag nog kunna klämma in mellan tenter och föreläsningar.

Idag slängde jag ihop en snabb "skull-look" - väldigt enkel och effektfull om man inte vill hålla på med massa SFX och fejkblod och sånt.
Hoppas ni gillar det! 

Klicka här för att se mina tidigare Halloween makeup:er!

Publicerad 15.10.2016 kl. 11:53

Halloween makeup 2015: Zombie bride (with slashed throat)

Obs!
Scrolla inte ner om du är känslig för blod, sår och äckel. Inlägget innehåller Special Effects makeup.

 

 

Jag ska erkänna att jag upplever en viss Halloween hangover denna dag varje år, eftersom det känns fruktansvärt länge tills jag kan rättfärdiga att få klotta och kladda med massa fejkblod igen.

Hur som helst, ni som följer mig på Instagram har redan sett detta - men för er andra: här kommer min egen Halloween utstyrsel för 2015.
Till min uppskurna hals använde jag flytande latex, bomull, ansiktsservetter, Spirit Gum (som jag konstaterade inte funkar så bra ihop med flytande latex...), fejkblod i flytande form och i 3D-form. Dessutom har jag använt svart gel liner och diverse krämskuggor i röda toner.

 

...och så lite Insta-bilder. På mitt Instagram konto finns även två videoklipp från när jag höll på med själva maskeringen samt när jag inatt rev bort hela härligheten, innan jag hoppade i duschen.

Publicerad 01.11.2015 kl. 14:10

Best Face Forward i HBL

I dagens HBL hittar ni en av Halloween-sminkningarna jag gjort iår. För alla nya läsare (hjärtligt välkomna!) rekommenderar jag en titt i arkivet om ni söker mer inspiration inför morgondagens Halloween-fester.

Bild från ratata's Instagram.

Publicerad 30.10.2015 kl. 15:42

Halloween Makeup: Harlequin clown

Igår utmanade min kollega Jenny mig på att återskapa Linda Hallberg's senaste clown makeup.
Jag är ju inte den som är den, dessutom är Linda en enorm inspirationskälla för mig, så här är min tolkning av hennes Harlequin clown.
Det finns tusen och åter tusen versioner på clowner och om jag hade valt en clown-look inför Halloween så hade jag nog gjort den ännu blodigare - för det är ju lite min grej...

Hur som helst - alla vill inte vara dränkta i fejkblod och latex - så här är ännu en Halloween look som enbart innefattar vanligt smink. Hoppas ni gillar det.

Publicerad 18.10.2015 kl. 13:11

Halloween makeup: Busted lip

Det finns ju olika sätt att spendera en lördagskväll. Förra lördagen umgicks jag med mina fina kollegor och hade (lite för) roligt - ikväll blir det dock en lugn hemmakväll.
Och medan många säkert sitter bänkade framför Så mycket bättre, dricker ett glas vin eller äter tacos - så står jag i badrummet, med munnen full av vax och fejkblod.
There are different ways to spend a Saturday night. Last week I went out with my lovely co-workers and we had (too much) fun - but tonight I am having a quiet night in.
And while lots of people are watching TV, having a glass of wine and eating tacos - you'll find me in the bathroom, with my mouth full of wax and fakr blood.

Now that's what I call a Saturday night!

Till denna spruckna läpp har jag använt "scar wax" från Grimas, fejkblod, krämskuggor och puderskuggor.
Jag har också ett litet tips när man gör sår - nämligen att anända olja eller vaselin så att huden blir lite glansig. Huden är nämligen naturligt inte matt, så addera gärna lite fett på huden när ni gör olika sorters sår så der de ännu mer realistiska ut. Glansig hud gör också att huden ser lite svullen ut, om man lägger det runt ett "sår."
For this broken lip I used scar wax from Grimas, fake blood, cream and powder eyeshadows. I also have a tip when doing special effects makeup, wounds and cuts and that is to use vaseline or oil on the face. The skin is not naturally matte so adding some "grease" to the skin will make it look more realistic. It also makes the skin look slightly swollen, if you add it around a fake wound.

Publicerad 17.10.2015 kl. 21:51

Halloween makeup: bashed up broad (no latex)

2 veckor till Halloween och jag bjuder idag på en väldigt enkel Halloween look för dem som inte vill använda latex eller proteser. Fejkblod kan man göra själv om man inte vill köpa det (använd bara genomskinligt läppglans och röd ögonskugga) och sen är det bara att skapa en karaktär som man vill "förstöra" lite.
Jag hade i åtanke att göra en lite vampyr-liknande karaktär, glammig och livsfarlig. Om man adderar färgade linser eller hörntänder så blir effekten desto större.
Hoppas ni gillar det!
2 more weeks to Halloween and today I did a very simple look today, not using any latex. You can actually make your own fake blood (using clear lipgloss and red eyeshadow) and then you just create a character.
I wanted to do a "Vampire vamp," a glammed up, lethal woman. If you add coloured contacts and/or fangs you get an even more believeble look. Hope you enjoy!

Publicerad 16.10.2015 kl. 12:30

Halloween makeup: Brutet nyckelben

 

Dagens Halloween maskering är ett brutet nyckelben - enkelt att göra och kan matchas till vilken sorts utstyrsel som helst.
Jag använde bomull, ansiktsservetter, fejkblod, flytande latex, foundation, krämskuggor och puderskuggor.
(Hade jag gjort det 100%-igt hade jag nog öst på med betydligt mer blod, men ni fattar poängen.)
Inspiration fick jag härifrån.

 

Publicerad 14.10.2015 kl. 10:58

Halloween makeup: Creepy doll

Dagens Halloween makeup blev en läskig docka...typ. Hon har lite uppskuren mun som är ihopnålad. Väldigt enkelt att göra men väldigt effektfullt.

p.s. Ursäkta att jag står i bara BH på bilderna men vi har sjuuuhuuukt varmt i vårt badrum så jag höll på att dö av värmeslag medan jag sminkade mig - plus att jag verkligen inte ville slänga ännu en tröja i tvätten pga allt fejkblod. Det har nämligen en tendens att hamna Ö.V.E.R.A.L.L.T.
Hur som heslt - hoppas ni gillar dagens Halloween-look!

Till denna sminkning har jag använt vattenlöslig ansiktsfärg från Grimas, flytande latex, fejkblod och vanligt smink så som ögonskuggor och puder.

 

 

...och en Insta-bild.
På Instagram har jag också lagt upp ett filmklipp på när jag tog bort maskeringen så följ mig där om ni vill se sånt + massa andra före/under/efter-bilder som jag ofta lägger upp när jag gör Halloween-sminkningar.

Publicerad 02.10.2015 kl. 13:02

Jag i ett nötskal.

Hittade den här youtube-kanalen nyligen, full med härlig inspo inför Halloween och hennes intro-video beskriver väldigt mycket min egen syn på det här med maskering.
Jag tycker det är extremt härligt att våga göra sig så ful som möjligt, att inte alltid ha som mål att man ska vara snygg.

Visst, det finns de som under Halloween vill klä ut sig till en "sexig sekreterare" eller dra på sig en röd klänning och högklackade skor och vara "djävulen" men det är så inte min grej. Jag föredrar att vara mitt allra snyggaste jag resterande tiden på året, men på Halloween är mitt motto: "More (gore) is more." 

 

Jag håller som bäst på att planera min egen "kostym" inför Halloween. Att det blir något blodigt kan ni säkert räkna ut, men jag är ännu inte 100% klar över mitt tema. Men det lär visa sig.
Jag har fortfarande mängder med looker att göra här på BFF före Halloween så jag hinner experimentera massor ännu.


Har ni förslag eller önskemål så lämna dem gärna i kommentarsfältet. Och under kategorin "Halloween makeup/maskerad/kreativ makeup" hittar ni tidigare sminkningar och tutorials. En del är rätt gamla och bildkvalitén är kanske inte den bästa men det är bara att ställa frågor om ni undrar över något!

Publicerad 02.10.2015 kl. 10:45

Halloween makeup: Who's afraid of the big bad wolf?

Den här maskeringen har jag faktiskt gjort två gånger idag - första gången blev misslyckad eftersom latexen inte fäste ordentligt och jag hade helt fel proportioner på såren. Jag hade inte tänkt göra om looken förrän nästa vecka men eftersom jag känner mig så inspirerad inför Halloween iår så tänkte jag att det gäller väl att passa på medan andan faller på...

Den här maskeringen är perfekt om man t.ex. vill vara en lite läskigare variant av Rödluvan. 
Jag har använt flytande latex, fejkblod och ögonskuggor i kräm och puderform.

Publicerad 01.10.2015 kl. 20:30

Dagens zombie: The Plague

Dagens inlägg, under kategorin: "Saker man (läs: jag) gör när man (läs: jag) egentligen borde forska inför gradun."

OBS!
Jag vet att det finns de som tycker det här med fejkblod, hål i huden, låtsas-sår etc är extremt obehagligt, så jag utför ett varningens ord innan du klickar dig in på BFF-bloggen under de kommande 4 veckorna, inför Halloween. 
Jag litar på att de som läser min blogg är vuxna människor med sunt förnuft, som förstår att det här bara är smink som går att tvätta bort och inget jag gör gällande maskeringar är tänkt att vara stötande mot någon - om nån tar illa upp så ber jag i förväg om ursäkt. Jag gör detta för att jag tycker det är roligt och häftigt, inte för att uppröra någon så om du är känslig bör du undvika min blogg/min Instagram under oktober månad. Tack!

 

Dagens Halloween-look är något av en pest-infekterad zombie.
Lade inte ner speciellt mycket tid på skuggningar och finslipning, så den kunde helt klart ha varit mer "polerad" och felfri. Dessutom använde jag idag "scar wax" - vilket jag inte alls gillar att jobba med för det är så extremt kladdigt... Föredrar helt klart flytande latex.

Hur som helst,
till dagens zombie har jag använt "scar wax" från Grimas, fejkblod och ögonskuggor i både kräm- och puderform.

Publicerad 30.09.2015 kl. 11:39

Halloween makeup: Half skull makeup

Oktober närmar sig och för mig är det en av de bästa månaderna på året - eftersom det innebär Halloween! Ni som följt BFF länge vet att jag ÄLSKAR att göra blodiga, läskiga maskeringar och sminkningar och i år kommer inte att vara något undantag. (se kategorin "Halloween makeup/Maskerad makeup" för att se mina tidigare sminkningar)

Har redan smygstartat med Halloween-sminkningar genom att göra en så kallad "half skull" - vilket jag tycker är en superhäftig och effektfull sminkning om man inte vill ha massa fejkblod, latexproteser etc.
Jag har använt vattenlöslig ansiktsfärg och ögonskuggor.

 

Bilder från Instagram:

 

Om ni har önskemål kring Halloween-sminkngar så lämna dem gärna i kommentarsfältet! 

Publicerad 29.09.2015 kl. 10:14

Halloween costume 2014

Min egen Halloween-outfit i år var en socitetsdam i zombie-tappning. Jag hade lite bråttom att göra mig iordning så vissa detaljer hade jag gärna finslipat om jag haft mer tid, men jag lyckades nog skrämma en och annan med min utstyrsel.

De vita linserna bidrar också till helheten - men de är fruktansvärt obekväma och kan omöjligt vara bra för ögonen, så det är nog något jag rekommenderar att man är försiktig med. Jag har haft den här typer av linser tidigare och de skavde lika mycket då, eftersom de inte är inköpta hos optiker och därmed inte är anpassade efter mina ögon.
Så visst - de är väldigt effektfulla - men var försiktiga med era ögon!

Publicerad 02.11.2014 kl. 11:03

Halloween-smink i radio

Igår fick jag "förstöra" Nicke och Magnus i Veckoslutskommittéen och göra dem lite skräckinjagande inför Halloween. 
På X3M's sidor finns ett par videoklipp av processen - det var riktigt kul att få sprida lite Halloween-glädje och jag tror killarna var rätt nöjda med sina "outfits."

Publicerad 02.11.2014 kl. 10:50

Följ mig och BFF på Instagram!

 

33-årig frilansande makeup-artist, har jobbat inom skönhetsbranschen sedan 2007. Jobbar på KICKS i Vasa, men är för tillfället tjänstledig och studerar till engelskalärare i Åbo. Brinner för skönhet och hälsovård.

På Best Face Forward skriver och tipsar jag om allt ytligt man kan tänka sig: smink, hudvård, hårvård och allt däremellan. Jag älskar budget-fynd såväl som sköna lyxprodukter och försöker att ge er en bra balans mellan både-och. Jag har även ett enormt intresse för friskvård och träning och delar med mig av mina åsikter och erfarenheter kring detta. Interaktion mellan mig och mina läsare är superviktigt för mig så har du frågor, funderingar eller åsikter så tveka inte att göra din röst hörd! Hoppas ni ska trivas här och kom ihåg att det bästa skönhetstipset är att bara våga vara sig själv - med eller utan smink!

Om du vill ha konsultation (ensam eller i grupp) eller behöver sminkning inför fest/bröllop, eller bara annars behöver få tag på mig så kan du kontakta mig via PM på Facebook!
(All typ av reklam utan min tillåtelse är förbjuden! BFF är en 100% reklamfri blogg, dvs annonsering och produktplacering mot ersättning förekommer inte. 
Kontakta mig personligen om ni har frågor kring samarbeten: jenna.wilhelmsson@hotmail.com)

Det är strängt förbjudet att använda mina bilder utan tillåtelse! All bildstöld kommer att anmälas/faktureras!


Follow on Bloglovin

 

A 33-year old, freelancing make up artist who has worked in the beauty industry since 2007. Currently working at Kicks (beauty store)in Vaasa, Finland, studying to become a teacher and is passionate about everything beauty and health related.

In this blog I write about beauty and makeup, I give you thoughts and reviews as well as tutorials. I love budget-bargains as well as lovely luxurious products and try to give you a good balance between the two. I also love excercising and taking care of my body, so health and fitness is a hot topic on this blog.

I really enjoy hearing from my readers and if you'd like to comment on a blogpost you need to sign it by writing out a number in swedish letters. Here are the numbers: 1 = Ett 2 = Två 3 = Tre 4 = Fyra 5 = Fem 6 = Sex 7 = Sju 8 = Åtta 9 = Nio 10 = Tio

I really hope you will enjoy this blog and remember that the best beauty-trick in the world is to smile!
If you want to hire me for a consultation (single och group) or as a makeupartist for a wedding or party then contact me: jenna.wilhelmsson@hotmail.com
(All advertising not accepted by me is prohibited! BFF is a 100% advertisement-free blog and I can not guarantee that all the PR-material I recieve will make it onto the blog.
If you or your company want to collaborate with me, please contact me personally at:
jenna.wilhelmsson@hotmail.com)


It is strictly forbidden to use my pictures without permission! All image theft will be notified / charged!