Snabb bryn-tutorial med Dip Brow Pomade

Här kommer en supersnabb bryntutorial - alltså hur jag gör mina bryn.
Ögonbrynens form/färg har ju varit väldigt omdiskuterat och "trendigt" de senaste åren och alla verkar ha en åsikt om hur det "rätta" sättet att fylla i brynen är.
Precis som vi alla har olika bryn med olika förutsättningar finns det också olika sätt att fylla i dem och inget sätt är mer rätt eller fel.

Jag har själv väldigt ljusa, glesa bryn men dock väldigt långa strån - så jag måste både färga, trimma (med sax), plocka och fylla i dem för att de överhuvudtaget ska synas.
Jag föredrar ganska markerade bryn på mig själv men det beror helt på humör och tillfälle - ofta fyller jag inte ens i dem utan låter dem vara helt naturliga men om jag gör en specifik ögonmakeup tycker jag att det är ett måste att också fylla i brynen för de gör jättestor skillnad för helheten.

Min absoluta favoritprodukt för brynen är Anastasia Beverly Hills Dip Brow - en vattenfast gel som man lätt fyller i brynen med, med hjälp av en liten, snedställd brynborste.

Jag börar med att fylla i nedre kansken av mina bryn med Dip Brow Pomade (färgen jag använder heter "Ash Brown") - på det sättet får jag fram formen och det är lättare att få båda brynen någolunda lika. Kom ihåg att rynen inte behöver vara totala kopior av varandra. Dina bryn är systrar - inte tvillingar. 

Sen använder jag ytterst lite produkt på penseln och "borstar" det igenom brynen, uppåt och igenom stråna. Detta gör att både själva stråna och huden där emellan plockar upp färg på ett naturligt sätt. Försök att inte "rita" dit dina bryn genom att dra långa streck längt med brynet utan att med lätta rörelser nerifrån och upp skapa illusionen av att du har mer strån än du egentligen har.

Jag avslutar alltid med en genomskinlig bryngel (denna är Clera Brow Gel, också från ABH) för att hålla mina strån på plats.


Skillnaden blir väldigt stor - speciellt då man ser ett ofixat och ett fixat bryn sida vid sida. Men som sagt: markerade bryn gör en oerhörd skillnad för helheten!

Publicerad 25.10.2016 kl. 09:52

Tutorial: Wednesday says "bring on the drama!"

Här kommer en tutorial på ögonmakeup:en jag gjorde igår.
Hoppas ni gillar det, och om ni har förslag eller önskemål på tutorials så lämna dem gärna i kommentarsfältet! 


 

Börja som vanligt med att applicera en primer över ögonlocket samt under ögat. Det kommer att hjälpa makeup:en att hålla hela dagen.
Lägg sedan en ljus, skimrig skugga på den innersta delen av ögonlocket, med en platt pensel. "Klappa" på färgen snarare än att dra på den, då får du fram mer intensitet i skuggan.

 

Lägg sedan en skimrig coppar-rosa skugga på resten av ögonlocket, upp till globlinjen.

 

Byt till en skuggningpensel (en mer avsmalnad, rund variant) och applicera en matt, ljudbrun skugga i globlinjen och skugga från yttre kanten inåt.

 

Byt till en liten "smudger-brush" och applicera en brunsvart skugga längst fransraden och i det yttre V:t. 

 

Byt tillbaka till skuggningspenseln och sudda ut skuggan i et yttre V:t. Applicera mer färg beroende på hur mörk skuggning du vill ha.

 

Applicera den brunsvarta skuggan även under ögat och sota ut den.

 

Applicera eyeliner längst översta fransraden och gör en eyelinervinge.

 

Med lätt hand, applicera även en tunn liner under ögat. Gör även en liten vinge i innersta ögonvrån. Det är detta som kommer att göra looken mer intensiv och speciell.

 

Applicera en ljus färg med hjälp av en vit kajal eller vit skugga i inre ögonvrån.

 

Applicera mascara på övre och nedre fransraden och sen är looken komplett!

Publicerad 13.08.2015 kl. 20:22

Tutorial: Hur jag fyller i mina bryn med Anastasia Beverly Hills Dipbrow

Jag fick en förfrågan om att berätta hur jag använder Dipbrow från Anastasia-  så jag gjorde en snabb tutorial på det. Det är svårt att bara genom bilder visa exakt hur jag går till väga, men jag ska försöka förklara så gott jag kan... 
p.s. Ursäkta mina slarvigt noppade bryn.

 

Steg 1. Du behöver en hård, liten brynpensel. Min kommer från Duroy - den är min favoritpensel för brynen. Finns massa olika på marknaden, huvudsaken är att den ska vara stel och inte för "yvig" i stråna.

 

Steg 2. Ta lite färg i taget - tar du får mycket produkt på penseln kommer det att bli väldigt skarpa linjer och se mer "påmålat" ut. Jag föredrar naturliga bryn, som smälter in och inte ser för perfekta ut. Poängen är att bygga upp färgen gradvis istället för att gå på med massa färg direkt.

 

Steg 3. Börja inifrån och jobba utåt. Dra korta penseldrag och följ dina egna bryns riktning. Dra inte ett långt, rakt streck tvärsöver brynet utan försöka att  följa brynets egna form och bara förstärka det du redan har.

 

Steg 4. För att förstärka den nedre kanten brukar jag också dra med korta penseldrag från nedre kant och uppåt. Det ger också illusionen av tjockare bryn.

 

Steg 5. Eftersom jag har väldigt lite strån längst ut, behövs den delen fyllas i ganska mycket på mina bryn. Även här undviker jag att dra ett streck utan fyller ut brynen med korta, lätta penseldrag för att skapa en vinge som följer brynets naturliga form.

 

Steg 6. Avslutningsvis brukar jag förstärka nedre och över kanten av brynet med lite extra färg, bara för att rama in allting. Tillvardags brukar jag inte använda hughlighter under brynet, men vill man skapa ännu mer "skarpa" bryn så kan man använda en concealer eller highlighter strax under brynet.

Publicerad 18.05.2015 kl. 17:10

Tutorial: Hur jag fyller i mina ögonbryn

Utlovade ju lite tips på hur man snabbt och enkelt kan fylla ut glesa bryn, så här kommer en tutorial på hur jag fyller i mina egna bryn och mina bästa tips för att skapa bryn som ramar in ansiktet och ändå ser naturliga ut.
(p.s. Ursäkta bildkvalitén - jag har inte PS installerat på denna dator!)

Före:
Jag har ganska tjocka bryn men glesta strån så de behöver definitivt lite hjälp på traven.

 

Efter:
Tjockleken hålls ganska densamma, men genom att fylla i brynen och formen ser de mer "städade" ut.

 

Tidigare har jag endast använt brynpenna men efter att ha testat vax och skugga har jag kommit fram till att kombinationen av de tre funkar bäst för mig.
Någon kanske tycker det är onödigt många steg bara för ögonbrynen men tro mig - det tar inte många sekunder för mig att fylla i mina bryn, trots tre olika steg. Ju mer man övar och ju mer van man blir, desto fortare går det!
 

Jag börjar med att fylla i den understa delen av brynen (den jag vill ska vara skarpast) med en penna. Gillar KICKS brynpenna och har använt den flitigt de senaste åren. Istället för att "rita" en linje försöker jag att följa under kanten av mina bryn med små, små streck så att kanten blir definierad men inte ser för påmålad ut.

 

Sedan fyller jag i hela brynen med ett färgat vax från Viva La Diva's "Brow Bar"-palett. Detta för att brynen skall ligga ner och inte spreta så mycket och för att puderskuggan jag strax ska lägga på ska sitta bättre.

 

Slutligen fyller jag i hela brynet med en brynskugga (också den från "Brow Bar"-paletten) och följer hela tiden brynets egen form men fyller i alla "glapp" så att de ser tätare ut.

 

Sen finns det ett klassiskt uttryck inom makeup-branschen, att "ögonbryn ska se ut som systrar - inte tvillingar!"
Det innebär att det är helt OK om de inte är perfekt symmetriska för våra ansiktshalvor är inte heller symmetriska. Det skulle se väldigt konstigt och onaturligt ut om våra bryn såg EXAKT likadana ut - så länge de har samma form och färg så kommer de att framhäva dina ansiktsdrag.

 

 

Publicerad 10.12.2014 kl. 20:27

Tutorial: Winter is coming

Här kommer den utlovade makeup-tutorialen på fredagens ögonmakeup. Detta är en teknik jag ofta använder om jag vill göra en riktigt snygg smokey eye och man kan som vanligt variera sminkningen i oändlighet beroende på vilka färger och intesiteter i färger man använder.
(för att se vilka produkter jag använt, klicka här)

Here's the tutorial on last Friday's makeup look. It's using a technique that I love for smokey eyes and depending on what colours you use you can make it more or less intense.

Svårighetsgraden skulle jag vilja påstå är "medium" - absolut inget som nybörjare inte klarar av men viss kunskap om hur man skuggar/tonar ut ögonskuggor krävs.
Fördelen med smokey eyes är ändå att det inte är så farligt om det blir lite "fel" eller ser lite ojämnt ut - det är oftast en del av charmen med den här typen av sminkningar.

I'd say the difficulty level of this makeup look is "medium" - you need to master the basics of blending but the thing with this type of looks is that it really doesn't matter if it looks a bit messy!


Börja som vanligt med en primer på både på ögonlocket och under ögat.
Lägg sedan en svart kajal på vattenlinjen och längst hela nedre fransraden. Använd en tops för att sudda ut linjen ordentligt.
Applicera sedan en mörk, matt skugga (svart/brun/grå) ovanpå den utsuddade kajalen och använd sedan en hudtonad, matt skugga för att mjuka upp skuggningen neråt.

Start by applying a primer, then add black liner to the lower waterline and lashline - smoke it out using a q-tip. Add a dark, matte shade on top of the liner and use a flesh toned eyeshadow to really smoke out the lower lashline.

 

 

Hur långt ner du sotar skuggningen under ögat är upp till dig - jag gillar verkligen intrycket av en riktigt mötrk nedre fransrad så jag vräker ofta på ordentligt...
Lägg sedan samma hudfärgade, matta skugga genom hela globlinjen - som en bakgrundsskugga. Sudda ordentligt!

How far down you go is up to you, I like a really smoked out lower lashline! Add the same flesh toned eyeshadow to the upper crease.

 

 

Lägg en plommonfärgad, matt skugga i inre och yttre ögonvrån, t.ex. med hjälp av en "pencilbrush" och börja försiktigt att sudda skuggan upp genom globlinjen - lämna dock mitten av globlinjen lite ljusare, så att intensiteten ligger i yttre och inre vrån av ögat.
Lägg sedan en skimrig skugga på hela ögonlocket och sudda lätt uppåt.

Add a plummy, matte shade to the inner and out corner and blend dem through the crease. Leave a gap on the middle of the crease and concentrate the intensity to the outer and inner corner of the eye. Apply a shimmery shade all over the lid, blend upwards.

 

 

Ta sedan en grå (matt) skugga och addera den i yttre och inre ögonvrån och sudda på samma sätt som med den plommonfärgade skuggan. Lämna fortsättningsvis mittersta delen av globlinjen fri från mörka skuggor utan håll intensiteten i ögonvrårna.
Glöm inte att "koppla ihop" skuggorna mellan övre och under ögonlock i yttre kant.
Använd en ren pensel för att sudda alla yttre kanter och se till att det inte finns några skarpa linjer nånstans.

Add a matte, grey shade to the inner and outer corner, the same way as you did with the plum shade. Don't forget to connect the upper and lower lid in the outer corner of the eye Use a clean brush to blend out all corners of the makeup.

 

Addera mascara och svart kajal på övre vattenlinjen och sen är looken klar!
Add mascara and some black liner to the upper waterline and then you're finished!

Publicerad 28.09.2014 kl. 18:01

Hur jag använder mig av contour/highlight / How I contour/highlight

Contour/highlight handlar om något så enkelt som att framhäva (förstora) och förminska. Enkelt sett kan det ses som att man lyfter fram vissa delar av ansiktet och försöker minska intrycket av andra delar.
Det låter kanske invecklat men det är väldigt enkelt - dock kan det kräva lite träning, speciellt då det kommer till att få resultatet att se så naturligt ut som möjligt.

Själv brukar jag använda mig av contour/highlight så gott som varje gång jag sminkar mig - men i olika utsträckningar. Vissa dagar väljer jag att enbart göra en lätt "shading" med hjälp av bronzer, medan andra dagar väljer jag att dra på ordentligt med både highlighter och kontureringspuder. För mig handlar det mycket om vad som passar ihop med den typ av look jag vill åstadkomma.

Min tidigare tutorial på hur jag konturerar/highlightar finns här.
Det är i princip samma tekniker jag använder än idag - enda skillnaden är att jag valt att highlight:a mer än bara kindbenen i denna tutorial, det är med andra ord en lite mer "kraftig" highlighting som ger mer effekt.

Jag kommer idag att visa er två sätt som man kan konturera/highlighta på - de går att använda separat eller kombinerat. Som sagt - allt handlar om vad man själv föredrar/gillar. Som vanligt finns det inga regler - såhär gör jag och det funkar för mig, det är också det sätt jag "lär ut" tekniken på till kunder/klienter.

De produkter jag använt i denna tutorial är följande:
Estée Lauder Bronze Goddess Bronzer Duo
Anastasia Contour Kit
Loreal Lumi Magique
KICKS CC-cream
Clinique Redenss Solutions Pressed Powder

Viktigt att poängtera är att man inte MÅSTE ha exakt dessa produkter för detta ändamål. Det finns en uppsjö av produkter som fungerar till både konturering/highlighting - det kommer jag att skriva mera om då jag recenserar Anastasia's Contour Kit...

 

Jag börjar med att applicera foundation (KICKS CC-cream) i hela ansiktet.
Mitt ansikte är blekare än resten av min kropp (eftersom jag använder mycket exfolierande produkter i mitt ansikte), därför använder jag en foundation som matchar färgen på mitt bröst istället för tvärtom.


Efter det använder jag mig av en ljuspenna (valokynä) som till skillnad från en vanlig concealer har ljusreflekterande pigment i sig som hjälper till att ljusa upp delar av ansiktet ännu mer (Loreal Lumi Magique).
Jag applicerar den i en "krigsmålning" i ansiktet, på de delar som jag vill framhäva: pannan, under ögonen, kinderna, näsan och hakan. Sen blandar jag ut det så det inte blir några skarpa kanter eller linjer (under ögonen användar jag fingrarna eller en mindre concealerborste).

 

Efter det pudrar jag hela ansiktet (Clinique Reness Solutions Pressed Powder) och därefter gör jag en väldigt lätt konturering med hjälp av mitt solpuder (Estée Lauder Bronze Goddess Duo Bronzer). Detta för att värma upp mitt ansikte lite grann.
Jag använder en stor, fluffig puderborste och följer helt enkelt de yttre konturerna av mitt ansikte. Här är det också superviktigt att man blandar ut/tonar ut bronzern så att det inte blir några skarpa linjer.
(notera också hur mina ögonbryn plötsligt uppenbarade sig... *hehe*)

 

Såhär gör du alltså en väldigt snabb och enkelt vardags-contour/highlight.
Jag skulle addera lite skimrig highlight på kindbenen och lite rouge på äppelkinderna och så skulle min vardagsbas vara komplett!

 

Men eftersom vi ska fortsätta och göra en mer markerad contour/highlight så går vi ännu ett steg vidare.
I detta skede har du alltså en bra grund men säg att du ytterligare vill förstärka dina ansiktsdrag...

På bilderna nedanför har jag försökt demonstrera hur de olika skuggorna ska läggas. Det mörkaste pudret (som ska vara 2-3 nyanser mörkare än ens hudton) läggs längs hårfästet, utmed tinningarna, ner under kindbenet och längs hakan. Jag bruakr även ibland konturera min näsa, men det får bli ett senare inlägg (om intresse för det finns..??)
Det ljusare, matta(!) pudret (1-2 nyanser ljusare än ens hudton) läggs under ögonen och längs kindbenen (lite i form av en triangel), på mitten av pannan, längs näsan och på hakan.


Såhär ser det ut före/efter att jag applicerat contour/highlight-pudren.

Såhär ser det ut från sidan - kom ihåg att jag ännu bara har applicerat pudren - inte tonat ut dem!

Det är nu superviktigt att inte lämna såna här kraftiga linjer utan att verkligen jobba in produken i huden och tona ut färgerna i varandra.
Contour/highlight handlar i slutänden om att använda väldigt små medel för att åstadkomma stora förändringar och det är inte något som man tydligt ska kunna lägga märke till. Jag föredrar att blanda/toina ut skuggor med en ganska tät, kabuki-liknande borste för att verkligen jobba in färgerna i varandra.

 

Slutligen tar jag en ren(!), fluffig borste och gör över hela ansiktet med den så att det säkert inte finns några skarpa linjer nånstans. Slutligen applicerar jag en skimrig highlight på kindbenen - som en avslutande touch på det hela (valfritt!)

 

Här är resultatet.
Det kan verka som många steg och mycket att tänka på om man är ovan - men som sagt går det här på 5-7 minuter när man fått vanan inne. Det som tar mest tid är just själva uttoningen och att få allt att se väldigt naturligt ut. Här har jag heller inte lagt till nåt rouge men det hjälper också till att knyta ihop hela basen och ge ännu lite värme till ansiktet.

 

Våga testa på contour/highlight - det är verkligen inga svårigheter och gör en sån enorm skillnad!

Publicerad 07.09.2014 kl. 15:00

Sneak-peek at Sunday's tutorial / Review of Anastasia Contour Kit

Jag önskar att jag inte behövde hålla er på sträckbänken längre men pga mitt väldigt tajta schema kommer tutorialen med och recensionen av Anastasia Contour Kit inte upp förrän på söndag - men jag LOVAR er att den kommer på söndag!
Tills dess får ni se en sneak-peek på före/efter-bilderna...
(bilderna är helt oredigerade!)

I wish I didn't haveto ask you to wait any longer but due to my very tight schedule, review of and tutorial on the Anastasia Contour Kit won't be up until Sunday - but I swear I will post it on Sunday!
Until then, check out these un-edited before/after pictures...


 

Publicerad 05.09.2014 kl. 21:24

Tutorial: Sunday Funday

Detta är en superenkel ögonmakeup som alla kan göra och som är perfekt om man vill definiera ögonen utan att använda flytande eyeliner.

1. Börja med att applicera en primer över hela ögonlocket (jag använde KICKS egna)
2. Applicera en taupe-färgad, skimrig skugga över hela ögonlocket, skugga uppåt mot brynbenet.
3. Applicera svart kajal längs övre fransraden
4. Använd en "pencil brush" för att blanda ut kajalen så att det blir ett mjukare intryck.
5. Lägg en svart, matt skugga ovanpå kajalen och sudda
6. Följ fransraden och gör sedan en vinge ut från yttre fransraden
7. Applicera en varm, ljsubrun skugga genom globlinjen för att definiera globlinjen, lägg den också längs undre fransraden.
8. Applicera mascara på övre och undre fransarna.

 

Translation:
This is a super easy eyemakeup look that is perfect if you want to define the eyes without using liquid eyeliner.

1. Start by priming your lids, I used KICKS eyeprimer
2. Apply a taupe coloured, shimmery eyeshadow on the entire lid. Blend upwards towards the brow.
3. Use a soft eyeliner pencil to apply eyeliner along the lashline
4. Use a pencil brush soou just created.
5. Apply a matte black eyeshadow on top of the liner - and blend!
6. Blend it along the lashline and then make a wing from the outer corner of the eye.
7. Apply a warm, light brown shade through the crease for some definition - also apply it softly under the eye.
8. Apply mascara to top and bottom lashes

Publicerad 09.03.2014 kl. 17:33

Video tutorial: eyeliners

Många efterfrågar olia typer av eyeliner-tekniker och former och en av mina favorit-gurus på YouTube - Julia - har gjort en riktigt härlig video med massa roliga tekniker och former som man kan testa.
A lot of you request tutorials on different eyeliner techniques and one of my favourite YouTubers - Julia - has made an awesome video on lots og eyeliner looks and shapes that you can try out.

 

Publicerad 04.02.2014 kl. 10:39

Tutorial: Chocolate treats

Denna sminkning är av svårighetsgrad Medel.
Du behöver kunna tona ut/sudda ut skuggor för att få fram en mjuk övergång mellan färgerna så jag vill inte påstå att detta är en look för nybörjare, men som med allt annat så handlar även makeup om att övning ger färdighet - så ge inte upp fast det känns svårt!

This makeup is a difficulty level: Medium.
You do need some skills in the blending-department so if you're a true beginner, this is probably quite a challange - but as always: Practice makes perfekt, so don't give up!


1.Applicera en primer över hela ögonlocket, upp mot brynet samt även under ögat.
Börja med att med en "blendingbrush" lägga en svag ljusbrun skugga genom globlinjen och upp mot brynet. Använd "vindrute-torkar-rörelser" för att applicera skuggan - detta blir vår bakgrundsfärg och i detta skede behöver du inte tänka på att vara så noggrann.

Apply a primer on the entire lid and underneath the eye as well. Use a blendingbrush to apply a very light brown to the crease, using windshield-wiper-motions.


2.Plocka sedan upp en brun skugga i en aningen mörkare nyans (på samma borste) och lägg den på samma område, men mer fokuserad i själva globlinjen. Använd samma rörelser och fokusera på de mjuka övergångarna mellan tonerna.
Use the same brush to apply a medium brown shade in the same area, focusing on the crease. Use the same type of motion while applying and try to get a smooth transition between the colours.


3.Lägg sedan en matt, hudfärgad (eller vit) skugga på ögonlocket med en platt borste och sudda försiktigt ut kanterna mot de bruna skuggorna i globlinjen.
Apply a matte skintoned (or white) shade on the lid using a flat shaderbrush and blend the edges into the softer browns.

4. Använd samma platta borste, men applicera endast med hjälp av de yttersta kanterna på borsten en gråbrun skugga genom globlinjen och ut i yttre övonvrån (i det så kallade "yttre V:t")
Börja försiktigt att tona ut förgen genom globlinjen.

Use the same brush, but only using the very tip of the brush, apply a dark, greyish brown shade into the outer V.
Carefully blend it through the crease.


5. Byt till en ren(!) fluffig borste och använd denna till att verkligen tona ut den mörkaste skuggan genom globlinjen och tona även ut de yttre kanterna så att de tinte finns några skarpa linjer någonstans.
Switch to a clean(!) fluffy brush and use it to really buff out the darker shade into the crease, as well as blending all the edges.

6. Applicera den mörkaste bruna skugga under ögat och sudda ut den. Ta sedan lite av den mellan-bruna skuggan på samma borste och använd den för att tona ut färgerna lite extra under ögat.
Apply the darkest brown shade underneath the eye and use the mid-tone brown to blend it out.


7. Applicera eyeliner (samt kajal på övre vattenlinjen - om du vill)
Apply eyeliner to the top lashline and tightline if you want to.


8. Den färdiga sminkningen.
Here's the finished look!

Publicerad 16.03.2013 kl. 15:46

Tutorial: Summer Rose and a hint of Rust

Dagens tutorial är medelsvår/svår och du behöver 3 olika borstar till denna ögonmakeup.
(Det tog mig ca 30 minuter att göra denna ögonmakeup.)
Today's tutorial is a difficultylevel Medium/Difficult and you need three different brushes for this makeup look.
(It took me about 30 minutes to do this eyemakeup)


Börja med att applicera en primer på hela ögonlocket samt under ögat,
ta sedan en fluffig "crease"-borste och applicera en ljus guld-skugga genom globlinjen och sudda lätt upp mot brynet.
Detta ska agera som "bakgrundfärg" och göra att allt blandas och flyter ihop bättre.
Ta sedan en rostig röd skugga på samma borste och lägg den försiktigt i globlinjen - applicera lite färg i taget och bygg upp färgen så att det inte blir för intensivt direkt...

Start by applying a primer all over the lid and under the eye, then take a fluffy crease brush and apply a light golden shade through the crease and blend it up towards the brow.
This is going to act like our backdrop shade, to make things more easy to blend and make everyhting look more smooth.
Then take a rusty red shade on the same brush and put that into the crease - apply a tiny ammount at a time and slowly build up the colour so it doesn't become too intense at once...


Den roströda skuggan i globlinjen ska i detta skede inte vara för stark och framträdande, så sudda ut den ganska ordentligt.
Sedan blandade jag en brun och en koppar-färgad skugga och applicerade den på hela ögonlocket.

The rusty red shade shouldn't be too strong at this point, so make sure to blend it well.
Then I mixed a brown and a copper toned shade and put that all over the lid.


På en ren, avsmalnad "blending" borste plockar du upp lite senapsgul skugga och lägg den precis ovanför den roströda skuggan som du suddat i globlinjen.
Tona ut den lite lätt, så att den inte ser ut som ett "streck."
Plocka sedan upp lite svart och mörkröd skugga på samma borste och lägg det i globlinjen, det är nu vi ska börja "förstärka" globlinjen, dvs göra den mer markerad.

On a clean, tapered brush, pick up some mustard yellow eyeshadow and put that slightly above the rusty red shade than you applied into the crease. Make sure to blend it slightly so it doesn't look too streaky.
Pick up some black and dark red shade on the same brush and start blending it into the crease - as it is now time to start defining the crease.

Sudda, sudda och sudda - applicera mer svart ifall du vill göra look:en mörkare.
Lägg ner tid på detta steg, ju slarvigare du är desto mer "ihop-hafsat" kommer det att se ut så gör det noggrant och stressa inte.
Blend, blend and then blend some more - apply a bit more black shade if you want to deepen the crease even more.
Take your time with this step - the sloppier you are the more messy and un-proffessional it will look so don't stress.


Med samma borste ska du sedan "connecta" den yttre kanten du gjort i globlinjen med yttre ögonvrån. Sudda lätt så att allt ser ut att flyta ihop utan några "hack."
Ta sedan lite roströd skugga samt aningen svart skugga på en eyelinerborste och sota det under ögat och se till att du "connectar" alltihopa i ytter ögonvrån.

With the same brush, connect the outer edge of the crease with the outer corner of your eye. Blend it so there are no harsh lines.
Then take some red and black on an eyeliner smudger brush and blend it along the lower lashline and connect it in the outer corner of the eye.


Sen applicerade jag eyeliner, gjorde en liten vinge (valbart, inget "måste!") och applicerade mycket mascara på både undre och övre fransarna.
I then applied some eyeliner and did a small eyeliner wing (optional!) and then I applied tons of mascara to top and bottom lashes.
Publicerad 27.07.2012 kl. 16:38

Tutorial: Ombre Sunset Nails

För att skapa en "Ombre"-effekt på naglarna behöver du 3 nagellack.
Vilka färger du använder spelar mindre roll - jag använder dessa tre:
"Blazed" (Wet n Wild), "Sun Worshiper" (China Glaze" och "Yellow Polka Dot Bikini" (China Glaze).
Du behöver också en liten makeup svamp.
To create an Ombre-effect on the nails you need three different polishes. What shades you use are completely up to you - I'm using these three:
"Blazed" (Wet n Wild), "Sun Worshiper" (China Glaze" och "Yellow Polka Dot Bikini" (China Glaze).
You also need a small makeup sponge.
Det första steget är valbart, men eftersom jag ska använda mig utav neon-färger så grundar jag alltid med ett vitt nagellack, för att färgerna ska komma till sin rätt.
The first step is optional, but since I'm using neons I alwyas apply a white bade coat, to make the colours really stand out.Måla en rand av varje färg på makeup-svampen, som bilder här nedan.
Hur breda ränder du gör beror på hur långa naglar du har.
Jag föredrar korta naglar på mig själv så därför gör jag ganska smala ränder, så att alla tre färger ska få plats på samtliga naglar.
Paint one stripe of each colour on the sponge, like in the picture below.
How wide you make the stripes is up to you, depensing on the length of your nails.
I have quite short nails so I make the stripes fairly narrow so that each colour will be visible on all nails.Tryck försiktigt svampen mot varje nagel (du behöver inte trycka hårt för då kan du riskera att det vita baslacket gnuggas ut) och låt lacken torka innan du fortsätter med nästa varv.
Första varvet blir väldigt skirt, men oroa dig inte - det handlar återigen om att bygga upp färgen så misströsta inte fastän det ser miserabelt ut första varvet..!
Press the sponge gently onto the nail (don't press hard, or you might risk ruining the basecoat) and let the polishes dry after each coat.
The first coat will be very sheer, but have no fear - it will be more opaque for each coat of polish you add.Efter 3-4 varv börjar det likna nåt...
Kom bara som sagt ihåg att låta lacken torka efter varje varv!
After 3-4 coats it will start to get more opaque...
Just remember to leat each coat dry properly!Jag vet inte hur många varv jag gjorde, jag fortsatte helt enkelt tills jag tyckte resultatet var så pass täckande som jag ville.
I don't know how many coats I ended up applying, I just added them until I thought the result looked good.Sen behöver man bara använda lite aceton på en bommullspinne och göra rent runtom naglarna och här ser ni resultatet än en gång:
Use some aceton on a Q-tip to remove excess polish from the nailbeds and around the nails and here's the finished result once again:P.s. Om man vill kan man applicera tejp runtom naglarna för att minska att överflödigt lack hamnar på nagelbanden och runtom naglarna - men den metoden fungerade inte speciellt bra för mig.
Jag tyckte bara tejpen var i vägen så jag föredrar att hellre göra rent efteråt.
P.s. If you want, you can put some tape around the nailbeds to eliminate the mess you will get when you press the sponge onto the fingers - but that really didn't work for me.
The tape was just in the way so I prefer cleaning up the mess afterwards.
Publicerad 09.06.2012 kl. 19:53

Tutorial: Kim Kardashian inspired simple smokey eye

Dagens tutorial är svårighetsgrad Lätt/Medium - och du behöver bara två ögonskuggor för denna ögonmakeup.
Jag använde "Money Talks" och "Cupol" från Make Up Store men du kan använda precis vilka skuggor och nyanser som du vill. Jag valde skuggor med lite glitter i, men vilka texturer som helst passar till denna look.
Today's tutorial is a difficulty level Easy / Medium - and you only need two eye shadows for the eye makeup.
I used "Money Talks" and "Cupol" from Make Up Store, but you can use any shadows and shades you want. I chose shadows with a hint of glitter in them, but any texture is suitable to this look.

Jag har också använt en krämskugga från Maybelline som bas ("Permanent Taupe"), men det går lika bra att använda en färglös primer eller en annan krämskugga i en liknande nyans.
I also used a creamshadow by Maybelline ("Perament Taupe") as a base, you can use any similar product or just a regular primer if you want.

Börja med att applicera krämskuggan som bas över hela ögonlocket samt under ögat. Jag föredrar att blanda ut det med ringfingret men man kan också använda en fluffig borste till detta. Jag applicerar sedan "Money Talks," som går i samma nyans som krämskuggan, över hela ögonlocket med en fluffig borste.
Start off by applying the cream shadow as a base all over the lid and under the eye. I prefer to blend it with my ring finger but you can also use a fluffy brush for this. I then apply "Money Talks," which is in the same shade as the cream shadow, over the lid with a fluffy brush.Jag applicerar samma skugga genom hela globen och använder "vindrutetorkar-rörelser" genom globlinjen för att tona ut skuggan.
Sen applicerar jag även "Money Talks" under ögat - Kim brukar ha rejält med skugga skuggat under ögonen för att få till den där riktigt sotade looken.
I apply the same shadow through the crease, using windshield-wipter motions to blend it out. I then apply the eyeshadow underneath the eye - as Kim Kardashian often wears a lot of shadow smoked out under the eye.Sen använder jag den mörkare skuggan, "Cupol", på en eyelinerborste - en vinklad borste funkar lika bra också.
Jag plockar upp skugga på penseln...
Then I pick up some of the darker shade ("Cupol") on an eyelinerbrush, you can use an angled brush if you like....och applicerar det längs med fransraden. Jag lägger borsten längs fransraden och "gnuggar" in skuggan så att jag kommer åt mellan fransarna också.
Sen gör jag en liten "vinge" från yttre kanten av ögat och snett utåt.
Detta för att vi ska få till rätt form på skuggningen - vingen ska inte vara synlig när vi är klara!
I apply the dark shade all along the lash line. I put the brush at the root of the lashline and "Wiggle" the brush so that I can get inbetween the lashes as well.
Then I draw a little "wing" from the outer corner of the eye.
This will help us to get the right shape for the look - the wing will not be visible when we're done!
Ta en ren, rundad borste och börja sudda från linjen du precis gjort och in mot globlinjen. Applicera mer skugga om det behövs med eyelinerborsten och skugga med den rundade borsten. Växla mellan borstarna och addera skugga tills du får den rätta formen - resultatet ska se ut som på bilden till höger.
Take a clean, rounded brush and begin to blend out the line you just made, blending it in towards the crease. Apply more shadow if needed with eyeliner brush and blend with the rounded brush. Switch between brushes and add shadow until you get the right shape - the result should look like the picture on the right.Lägg lite mörk skugga även under ögat och sudda ut den lätt. Använd rikligt med svart kajal på både övre och undre vattenlinjen och se till att ingen hud mellan fransarna är synlig.
Add some dark shadow under the eye as well, apply lots of black eyeliner to the upper and lower waterline and make sure no skin is visible between the eyelashes.Lägg en highlighter under ögonbrynet, applicera mycket mascara (och gärna lösfransar, för Kim Kardashian ses sällan utan sin lösfransar) och sen är vi klara!
Apply some highlighter on the browbone, apply lots of black mascara (add lashes if you want, Kim rarely is seen without her fake eyelashes) and then we're all done!På bilden till höger ser ni mer exakt hur formen på sotningen ska se ut.
On the picture to the right you can better see the shape of the eyeshadow that we are going for.

Hoppas ni gillade denna tutorial och testar den själva!
I hope you like this tutorial and try it out yourselves!
Publicerad 07.06.2012 kl. 18:53

Tutorial: Rainbow Brights

Dagens tutorial är Medelsvår/Svår - det beror lite på hur pass van du är med applicering och skuggning - men det är definitivt inte för svårt för nybörjare!
Today's tutorial is of difficulty level Medium/Hard - depending on your blending skills - but I'd say that it's definitely not too difficult for beginners!

Börja med att applicera en primer och en vit bas.
Den vita basen rekommenderar jag speciellt eftersom vi kommer att använda ljusgula skuggor - eftersom gula skuggor har en tendens att börja se lite bruna ut på bar hud - men jag vill också få skuggorna att bli extra färgstarka så därför är en vit bas optimalt.
Start off by applying a primer and a white base to the eyelid.
A white base is recommended since we are using light yellow shades, becuase they have a tendency to start looking a bit brown on bare skin - but I also want all the colours to really pop and for that, a white base is always necessary.

Applicera sedan en ljusgul skugga i inre ögonvrån. Klappa dit den med en liten borste, för att pigmentenen verkligen ska komma fram.
Lägg sedan en ljusgrön skugga mitt på ögonlocket och tona försiktigt in den mot den gula skuggan.
Apply a light yellow shade to the inner part of the eyelid. Pat it on to really make the pignets stick and the colour stand out. Apply a light green shade on the middle part of the lid and carefully blend it into the yellow.
Lägg sedan en ljusblå/turkos skugga på den yttre delen av ögonlocket och tona in den i den gröna skuggan så att alla skugggor blandas in i varandra och färgövergångarna inte ser onaturliga ut.
Efter det, ta en liten smal pensel och applicera rosa skugga i en linje strax ovanför globlinen, längs med hela ögonlocket.
Apply a light blue/turquoise shade on the outer part of the lid and blend the shadow into the green, so that now you get that gradient effect all over the lid and the colours blend seamlessly.
After that, using a small brush, apply a pink line right above the crease, going across the entire lid.I den yttre delen av globlinjen, lägg en lila skugga ovanpå den rosa - så att linjen ser ut att gå från lila till rosa.
Använd en lite yvigare (men ändå inte för stor) pensel till att sudda ut färgerna i globlinjen en aning.
On the outer part of that line, apply some purple - so that it looks like the line is fading from purple to pink.
Use a slightly fluffier brush (though not too big in size) to blend the shadows in the crease slightly.Lägg lite grå ögonskugga längs undre fransraden, använd sedan en liten pensel med lite brun skugga på för att tona ut och skugga under ögat.
Apply some grey shade under the eye, and then pick up some light brown eyeshadow on a smaller brush and use that to blend out the colour underneath the eye.Sen är det bara eyeliner och macsara som fattas, resultatet ser ni här:
After that, the only thing missing is eyeliner and mascara and here is the finished result:
Publicerad 18.05.2012 kl. 17:04

DIY; Dip Dye Shorts

 
 


Om ni klickar er in här så hittar ni en tutorial på hur ni kan göra Dip Dye-shortsen som jag har på mig iden här videon.
If you click here you will find a tutorial on how to make dip dye jeans, such as the ones I am wearing int eh video.
Publicerad 11.05.2012 kl. 22:23

Följ mig och BFF på Instagram!

 

33-årig frilansande makeup-artist, har jobbat inom skönhetsbranschen sedan 2007. Jobbar på KICKS i Vasa, men är för tillfället tjänstledig och studerar till engelskalärare i Åbo. Brinner för skönhet och hälsovård.

På Best Face Forward skriver och tipsar jag om allt ytligt man kan tänka sig: smink, hudvård, hårvård och allt däremellan. Jag älskar budget-fynd såväl som sköna lyxprodukter och försöker att ge er en bra balans mellan både-och. Jag har även ett enormt intresse för friskvård och träning och delar med mig av mina åsikter och erfarenheter kring detta. Interaktion mellan mig och mina läsare är superviktigt för mig så har du frågor, funderingar eller åsikter så tveka inte att göra din röst hörd! Hoppas ni ska trivas här och kom ihåg att det bästa skönhetstipset är att bara våga vara sig själv - med eller utan smink!

Om du vill ha konsultation (ensam eller i grupp) eller behöver sminkning inför fest/bröllop, eller bara annars behöver få tag på mig så kan du kontakta mig via PM på Facebook!
(All typ av reklam utan min tillåtelse är förbjuden! BFF är en 100% reklamfri blogg, dvs annonsering och produktplacering mot ersättning förekommer inte. 
Kontakta mig personligen om ni har frågor kring samarbeten: jenna.wilhelmsson@hotmail.com)

Det är strängt förbjudet att använda mina bilder utan tillåtelse! All bildstöld kommer att anmälas/faktureras!


Follow on Bloglovin

 

A 33-year old, freelancing make up artist who has worked in the beauty industry since 2007. Currently working at Kicks (beauty store)in Vaasa, Finland, studying to become a teacher and is passionate about everything beauty and health related.

In this blog I write about beauty and makeup, I give you thoughts and reviews as well as tutorials. I love budget-bargains as well as lovely luxurious products and try to give you a good balance between the two. I also love excercising and taking care of my body, so health and fitness is a hot topic on this blog.

I really enjoy hearing from my readers and if you'd like to comment on a blogpost you need to sign it by writing out a number in swedish letters. Here are the numbers: 1 = Ett 2 = Två 3 = Tre 4 = Fyra 5 = Fem 6 = Sex 7 = Sju 8 = Åtta 9 = Nio 10 = Tio

I really hope you will enjoy this blog and remember that the best beauty-trick in the world is to smile!
If you want to hire me for a consultation (single och group) or as a makeupartist for a wedding or party then contact me: jenna.wilhelmsson@hotmail.com
(All advertising not accepted by me is prohibited! BFF is a 100% advertisement-free blog and I can not guarantee that all the PR-material I recieve will make it onto the blog.
If you or your company want to collaborate with me, please contact me personally at:
jenna.wilhelmsson@hotmail.com)


It is strictly forbidden to use my pictures without permission! All image theft will be notified / charged!