Recension och swatches: Viva La Diva Velvet Matte Liptints

Publicerad 01.01.2017 kl. 13:40

Utlovade ju swatches på Viva La Diva's velvet Matte Liptints så här kommer de tre nyanser jag äger. Ni får ursäkta slarvig applicering, men meningen var ju enbart att ni skulle se hur färgerna ser ut, inte att jag skulle ha på mig läppfärgerna hela dagen.

Jag har alltså nyanserna 08 Grape, 10 Cassis och 12 Strawberry.

Formulan upplever jag som ganska tunn men pigmenterad. De olika nyanserna har olika smaker/dofter, som hänvisar till namnen (Strawberry smakar jordgubb, etc.) och om jag ska säga nåt negativt om dessa så är det väl just smak/doft. Jag gillar det inte riktigt. Som tur är försvinner smak/doft så fort läppstiftet torkat, så det är inte ett alltför stort problem.

Färgerna torkar på läpparna och blir helt matta. De håller otroligt bra och man behöver inte ha en läppenna om man inte känner för det. Man kan äta och dricka utan att färgen nöts avsevärt. Äter man väldigt fet mat bör man däremot hålla lite koll på läppfärgen, eftersom fett löser upp formulan.

Velvet Matte Liptints kostar 10-12 euro, en markant skillnad mot Anastasia Beverly Hills Liquid Lipsticks som kostar 28 euro styck, för tillfället. Liptintsen kommer också i en hel drös olika nyanser, i Finland finns Liquid Lipstick endast i 6 nyanser hittillsm, och de nyanser som finns är i liknande färgskala.
Trots detta, måste jag säga att jag personligen föredrar formulan på ABH Liquid Lipsticks. Jag tycker att de känns aningen mer behagliga på läpparna och jag glömmer ibland helt bort att jag ens har läppstift på mig då jag använder Liquid Lipsticks. Velvet Matte Liptints vinner dock då det kommer till färgvariation och pris - så jag tycker absolut att de är värda att prova. Sist och slutligen tycker jag att det främst handlar om att hitta en nyans man gillar, för hållbarheten hos både Liquid Lipsticks och Velvet Matte Liptints är väldigt lika.

På bilden ovan: Liquid Lipstick "Dusty Rose" från Anastasia Beverly Hills.

 

BestFaceForward BestFaceForward
Kommentarer (2)
Spamfilter
Skriv siffran 5 med bokstäver?
Hittills tycker jag samma om konsistensen också :) Köpte cotton candy till nu av Viva La Diva :D
Nina01.01.17 kl. 20:08
Jaa de är jättebra budget variant till ABH Liquid Lipsticks!
01.01.17 21:39
Jag har både grape och strawberry, och blev faktiskt väldigt besviken de är väldigt uttorkade, och smetar ut sig överallt när man äter.
Daniela01.01.17 kl. 21:22
Oj, det var märkligt! På mig sitter de som berget och är varken uttorkande eller smetar. Som sagt så löser fett upp dem så om man äter nåt som innehåller nån sorts olja så kommer de att smetas ut - det är oundvikligt. Inget läppstift kommer att kunna hålla 100%
01.01.17 21:45

Följ mig och BFF på Instagram!

 

33-årig frilansande makeup-artist, har jobbat inom skönhetsbranschen sedan 2007. Jobbar på KICKS i Vasa, men är för tillfället tjänstledig och studerar till engelskalärare i Åbo. Brinner för skönhet och hälsovård.

På Best Face Forward skriver och tipsar jag om allt ytligt man kan tänka sig: smink, hudvård, hårvård och allt däremellan. Jag älskar budget-fynd såväl som sköna lyxprodukter och försöker att ge er en bra balans mellan både-och. Jag har även ett enormt intresse för friskvård och träning och delar med mig av mina åsikter och erfarenheter kring detta. Interaktion mellan mig och mina läsare är superviktigt för mig så har du frågor, funderingar eller åsikter så tveka inte att göra din röst hörd! Hoppas ni ska trivas här och kom ihåg att det bästa skönhetstipset är att bara våga vara sig själv - med eller utan smink!

Om du vill ha konsultation (ensam eller i grupp) eller behöver sminkning inför fest/bröllop, eller bara annars behöver få tag på mig så kan du kontakta mig via PM på Facebook!
(All typ av reklam utan min tillåtelse är förbjuden! BFF är en 100% reklamfri blogg, dvs annonsering och produktplacering mot ersättning förekommer inte. 
Kontakta mig personligen om ni har frågor kring samarbeten: jenna.wilhelmsson@hotmail.com)

Det är strängt förbjudet att använda mina bilder utan tillåtelse! All bildstöld kommer att anmälas/faktureras!


Follow on Bloglovin

 

A 33-year old, freelancing make up artist who has worked in the beauty industry since 2007. Currently working at Kicks (beauty store)in Vaasa, Finland, studying to become a teacher and is passionate about everything beauty and health related.

In this blog I write about beauty and makeup, I give you thoughts and reviews as well as tutorials. I love budget-bargains as well as lovely luxurious products and try to give you a good balance between the two. I also love excercising and taking care of my body, so health and fitness is a hot topic on this blog.

I really enjoy hearing from my readers and if you'd like to comment on a blogpost you need to sign it by writing out a number in swedish letters. Here are the numbers: 1 = Ett 2 = Två 3 = Tre 4 = Fyra 5 = Fem 6 = Sex 7 = Sju 8 = Åtta 9 = Nio 10 = Tio

I really hope you will enjoy this blog and remember that the best beauty-trick in the world is to smile!
If you want to hire me for a consultation (single och group) or as a makeupartist for a wedding or party then contact me: jenna.wilhelmsson@hotmail.com
(All advertising not accepted by me is prohibited! BFF is a 100% advertisement-free blog and I can not guarantee that all the PR-material I recieve will make it onto the blog.
If you or your company want to collaborate with me, please contact me personally at:
jenna.wilhelmsson@hotmail.com)


It is strictly forbidden to use my pictures without permission! All image theft will be notified / charged!